Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023

Ο 'Π.Ο.Υ.' θά κηρύξει παγκόσμια «κατάσταση ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ (!) γιά τήν ....κλιματική υγεία»! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!

Ο ΠΟΥ πρόκειται να αποφασίσει για μια «παγκόσμια κλιματική κρίση, κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία», σύμφωνα με 13 επιστήμονες.  Φωτογραφία: iStock/Montage ET


Από τον Reinhard Werner
26 Οκτωβρίου 2023

Η συζήτηση για την κλιματική αλλαγή πρόκειται τώρα να μετατραπεί σε «κλιματική κρίση» με «έκτακτη ανάγκη για την υγεία». Αυτό ζητούν 13 επιστήμονες που έχουν απευθύνει έκκληση στον ΟΗΕ, πολιτικοί και ειδικοί στον τομέα της υγείας. Ο ΠΟΥ θα πρέπει να κηρύξει παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία πριν από την ετήσια συνεδρίασή του τον Μάϊο του 2024, ει δυνατόν. 
Η πρόσκληση έχει δημοσιευθεί από περισσότερα από 200 περιοδικά.
Σε περισσότερα από 200 περιοδικά από τον τομέα της υγείας, 13 επιστήμονες έχουν δημοσιεύσει μια πρόσκληση. Αυτή απευθύνεται στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), καθώς και στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων και στις υγειονομικές αρχές. Το θέμα της προσφυγής είναι η κλιματική αλλαγή. Δεδομένου ότι αυτό έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ανθρώπινη υγεία παγκοσμίως, ο ΠΟΥ θα πρέπει να κηρύξει παγκόσμια «κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία».

Η έκκληση προς τον ΠΟΥ για κατάσταση έκτακτης ανάγκης στον τομέα της υγείας προήλθε από το BMJ

Ο εμπνευστής της έκκλησης είναι ο αρχισυντάκτης του "British Medical Journal" (BMJ), Kamran Abbasi. Αφορμή γι' αυτό είναι η Παγκόσμια Γενική Συνέλευση του ΠΟΥ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη τον Μάϊο του επόμενου έτους.

Η έκκληση εμφανίστηκε ως κύριο άρθρο στο ίδιο το BMJ, μεταξύ άλλων, αλλά και στο "The Lancet", στο JAMA, στο "Dubai Medical Journal" και σε ιατρικά περιοδικά της Ινδίας και της Ανατολικής Αφρικής. Ειδικότερα, οι συγγραφείς διαφωνούν με το γεγονός ότι η κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις της στην υγεία δεν συζητούνται μαζί.

Η 28η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή θα πραγματοποιηθεί στο Ντουμπάϊ τον Νοέμβριο και το επόμενο έτος βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη η 16η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών των Μερών για τη Βιολογική Ποικιλότητα. Οικοδεσπότης είναι η Τουρκία. Και οι δύο εκδηλώσεις διοργανώνονται από οργανώσεις του ΟΗΕ, αλλά αφορούν διαφορετικούς τομείς. Το κείμενο αναφέρει ότι η κλιματική κρίση και η κρίση της φύσης πρέπει να κηρυχθούν ενιαία κρίση. Αυτό πρέπει να «αντιμετωπιστεί από κοινού προκειμένου να αποφευχθεί μια καταστροφή».

Τι σχέση έχει η κλιματική αλλαγή με την ανθρώπινη υγεία;

Σύμφωνα με την έκθεση, η κλιματική αλλαγή είναι η αιτία ζημιών στη φύση και τη βιοποικιλότητα, καθώς και απειλών για την ανθρώπινη υγεία. Οι αλλαγές στο κλίμα θα φέρουν αύξηση της θερμοκρασίας, αύξηση των ακραίων καιρικών φαινομένων, αλλά και ατμοσφαιρική ρύπανση και εξάπλωση μολυσματικών ασθενειών.

Η ρύπανση επηρεάζει την ποιότητα των υδάτων, προάγει την οξίνιση των ωκεανών και οδηγεί σε περισσότερες μεταδοτικές ασθένειες. Επιπλέον, η ποιότητα και η ποσότητα των θαλασσινών υπέφερε. Οι φτωχότερες χώρες και τμήματα του πληθυσμού πλήττονται δυσανάλογα.

Συνέπειες της απώλειας βιοποικιλότητας που μπορούν να γίνουν αισθητές στην καθημερινή ζωή

Γενικά, η απώλεια βιοποικιλότητας επιδεινώνει επίσης την ποιότητα της διατροφής. Μια περαιτέρω αρνητική επίδραση μπορεί επίσης να παρατηρηθεί στην ανάπτυξη φαρμάκων που προέρχονται από φυσικά δραστικά συστατικά. (!!!!!!!!!!!)

Ταυτόχρονα, οι αλλαγές στη χρήση της γης έχουν προωθήσει μια άνευ προηγουμένου στενότερη επαφή με δεκάδες χιλιάδες είδη. Αυτό ευνοεί την ανταλλαγή παθογόνων παραγόντων και, στη συνέχεια, την εμφάνιση νέων ασθενειών και πανδημιών.

Οι επιστήμονες επέκριναν επίσης την αυξανόμενη αστικοποίηση, η οποία εμποδίζει τους ανθρώπους να συνδεθούν με τη φύση. Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να μειώσει το άγχος, τη μοναξιά και την κατάθλιψη. Επιπλέον, υπάρχει αυξανόμενη έλλειψη γης υψηλής ποιότητας που μπορεί να φιλτράρει την ατμοσφαιρική ρύπανση και να μειώσει τις θερμοκρασίες του αέρα και του εδάφους.

Τον Δεκέμβριο του 2022, η διάσκεψη για τη βιοποικιλότητα των κρατών μελών του ΟΗΕ ενέκρινε ψήφισμα σχετικά με την αποτελεσματική διατήρηση των φυσικών περιοχών. Αυτό αφορά τουλάχιστον το 30% των χερσαίων περιοχών, των παράκτιων περιοχών και των ωκεανών του κόσμου έως το 2030. Ωστόσο, οι δεσμεύσεις παραμένουν χωριστές από εκείνες της διάσκεψης για το κλίμα – και σε πολλές περιπτώσεις δεν τηρούνται.

Οι εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας «απολαμβάνουν υψηλό επίπεδο εμπιστοσύνης μεταξύ του κοινού»

Η κήρυξη παγκόσμιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης για την υγεία από τον ΠΟΥ θα μπορούσε να προωθήσει την εναρμόνιση των διαφόρων διαδικασιών της ετήσιας Παγκόσμιας Διάσκεψης για την Αλλαγή του Κλίματος (COP). Οι αντίστοιχες συμβάσεις πρέπει να πιέσουν για καλύτερη ενσωμάτωση των εθνικών σχεδίων για το κλίμα και τη βιοποικιλότητα. Ο ΠΟΥ θα πρέπει να προγραμματίσει την κήρυξη της παγκόσμιας έκτακτης ανάγκης για την υγεία πριν από την ετήσια συνεδρίασή του τον Μάϊο του 2024, ει δυνατόν, ανέφερε η κλήση.

Ο σκοπός πίσω από το αίτημα είναι κυρίως να υποστηριχθεί ο επείγων χαρακτήρας της ανησυχίας με το κύρος των εμπειρογνωμόνων στον τομέα της υγείας. Αυτά τα πρόσωπα «χαίρουν μεγάλης εμπιστοσύνης από το κοινό και έχουν κεντρικό ρόλο να διαδραματίσουν στη μετάδοση αυτού του σημαντικού μηνύματος», εξηγεί ο Abbasi.

Ο ΠΟΥ δεν έχει κυριαρχία μέχρι στιγμής - η συνθήκη πανδημίας θα μπορούσε να το αλλάξει αυτό

Από το 2005, ο ΠΟΥ έχει την εξουσία να κηρύσσει διεθνείς καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για την υγεία. Περισσότερες από 190 χώρες μέλη είχαν δώσει αυτή την εξουσιοδότηση στον υπο-οργανισμό του ΟΗΕ. Αυτό προκλήθηκε από το ξέσπασμα του SARS το 2002 και το 2003 και το ξέσπασμα της γρίπης των πτηνών το 2004.

Εάν υπάρχει διεθνής κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία, ο ΠΟΥ κηρύσσει παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία. Στην περίπτωση αυτή, τα κράτη μέλη υπόκεινται πρωτίστως σε υποχρεώσεις υποβολής εκθέσεων και ενημέρωσης. Αυτά υπάρχουν τόσο μεταξύ τους όσο και έναντι της ίδιας της ΠΟΥ.

Μέχρι στιγμής, ο ΠΟΥ δεν έχει καταφέρει να επιβάλει κυριαρχικές υποχρεώσεις στις χώρες μέλη του. Αυτό θα μπορούσε να αλλάξει με τη σχεδιαζόμενη συνθήκη του ΠΟΥ για την πανδημία. Οι επικριτές της συμφωνίας, η οποία προγραμματίζεται για το 2024, λένε ότι οι αλλαγές θα επιτρέψουν στον ΠΟΥ να λαμβάνει αποφάσεις που θεωρούνται νόμοι, αντί να κάνει συστάσεις στις κυβερνήσεις των μελών όπως πριν. Αυτό θα υπονόμευε τα εθνικά συντάγματα και τα δημοκρατικά κοινοβούλια. Υπάρχουν επίσης φόβοι ότι η ελευθερία της έκφρασης θα περιοριστεί από την επέκταση των εξουσιών του ΠΟΥ.

Ωστόσο, υπάρχει κριτική για τη συνθήκη. Οι φτωχότερες χώρες, ειδικότερα, δεν θέλουν να εγκαταλείψουν την κυριαρχία τους.

Η Βαυαρία έχει ήδη θεσπίσει εκτεταμένες διατάξεις έκτακτης ανάγκης από το 2020

Αρκετές χώρες έχουν βασίσει τις προτροπές τους για μέτρα καραντίνας, κλείσιμο συνόρων, ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις, εκπαιδευτικά μέτρα ή εμβολιασμό στις συστάσεις του ΠΟΥ. Στον – προσωρινό – βαυαρικό νόμο περί προστασίας από λοιμώξεις (BayIfSG) της 17.03.2020, ο πρωθυπουργός ή ο αρμόδιος υπουργός Επικρατείας έλαβε το δικαίωμα να κηρύξει «κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία».

Αν και το δικαίωμα αυτό ήταν περιορισμένο χρονικά και τοπικά, εντούτοις συνδεόταν με εκτεταμένες κυρίαρχες εξουσίες. Εάν ήταν απαραίτητο, οι αρχές είχαν τη δυνατότητα να επιβάλουν μέτρα για να εξασφαλίσουν την προμήθεια υλικών και ικανοτήτων προσωπικού. Το δικαίωμα αυτό επεκτάθηκε στις κατασχέσεις και τις εντολές παραγωγής σε εταιρείες.

Οι επικριτές του ΠΟΥ κατηγορούν τον ΠΟΥ ότι παρέχει στα κράτη δικαιολογίες για αυταρχικά μέτρα υπό το πρόσχημα της προστασίας της υγείας, ακόμη και εκτός της δικής του δικαιοδοσίας. Τα συστήματα κοινωνικής βαθμολόγησης θα μπορούσαν επίσης να βασίζονται στην πρακτική συστάσεων ιδρυμάτων όπως ο ΠΟΥ.

Η πρώτη παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία κηρύχθηκε το 2014 λόγω πολιομυελίτιδας

Μέχρι τώρα, ο ΠΟΥ είχε κηρύξει τοπικές ή διεθνείς καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για την υγεία σε ορισμένες περιπτώσεις. Η πιο γνωστή ήταν αυτή ενόψει της πανδημίας του κορωνοϊού, η οποία ανακοινώθηκε στις 30 Ιανουαρίου 2020 και ίσχυε μέχρι τον Μάιο του 2023.

Η οργάνωση κήρυξε επίσης παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία το 2014 λόγω της πολιομυελίτιδας. Λόγω της μικρής σημασίας της νόσου στην Ευρώπη, αυτό είχε μικρό αντίκτυπο στην ΕΕ.

Ο ΠΟΥ κήρυξε περιφερειακές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για την υγεία στο Μεξικό και τις ΗΠΑ το 2009 λόγω της γρίπης των χοίρων, το 2014 στη Δυτική Αφρική λόγω του Έμπολα, το 2016 λόγω του ιού Ζίκα στη Λατινική Αμερική και το 2019 λόγω του Έμπολα στη ΛΔΚ.




ΠΗΓΗ: https://www.epochtimes.de/gesundheit/who-soll-globalen-klima-gesundheitsnotstand-ausrufen-a4459046.html


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ





ΣΧΕΤΙΚΑ:

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ Τέντρος και ο υπουργός Υγείας Λάουτερμπαχ φοβούνται αποτυχία της συνθήκης για την πανδημία
Η Παγκόσμια Σύνοδος Κορυφής για την Υγεία με 3.500 συμμετέχοντες πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο. Η παγκόσμια συνθήκη για την πανδημία πρόκειται να υπογραφεί τον Μάιο του 2024, αλλά ιδίως οι φτωχότερες χώρες δεν θέλουν να εγκαταλείψουν την κυριαρχία τους. Ο Lauterbach και ο Drosten θέλουν να καταπολεμήσουν την «πανδημία της παραπληροφόρησης».
https://www.epochtimes.de/politik/deutschland/who-chef-tedros-und-gesundheitsminister-lauterbach-fuerchten-ein-scheitern-des-pandemievertrages-a4452692.html



Συνθήκη πανδημίας ΠΟΥ: «Ο ΠΟΥ κάνει εξωφρενικές παγκόσμιες αξιώσεις κυριαρχίας»
Στην αρχή της περιόδου Corona τον Μάρτιο του 2020, ο Karl Lauterbach - που δεν ήταν ακόμη υπουργός Υγείας εκείνη την εποχή - επιβεβαίωσε τη «διάδοση ληστικών όπλων» του Δρ Wolfgang Wodarg. Αλλά ο επιτυχημένος πολιτικός υγείας επέμεινε στον τρόπο εργασίας του: «Δεν έχει να κάνει τόσο πολύ με το ποιος θύμωσε με ποιον, έχει να κάνει με την επιστήμη για την ορθή αναζήτηση της αλήθειας», λέει σε συνέντευξή του στην Epoch Times.
https://www.epochtimes.de/politik/deutschland/dr-wolfgang-wodargwho-pandemievertrag-who-stellt-unverschaemte-globale-herrschaftsansprueche-a4439033.html



Το αφήγημα για το κλίμα καταρρέει – οι επιστήμονες αντιτίθενται στην «πολιτική εργαλειοποίηση» του.
Οι αξιωματούχοι επικαλούνται επανειλημμένα την επικρατούσα αφήγηση για το κλίμα - και ευθυγραμμίζουν πολλές από τις ενέργειές τους ανάλογα. Μια «αφήγηση» είναι μια αφήγηση, μια ιστορία. Τι ακριβώς λέγεται; Γιατί χιλιάδες επιστήμονες διαφωνούν ήδη με αυτή την άποψη; – Μια αντιπαράθεση.
https://www.epochtimes.de/gesellschaft/das-klima-narrativ-wackelt-wissenschaftler-kontern-politischem-instrument-a4400528.html?utm_source=nl-morning-subs&src_src=nl-morning-subs&utm_campaign=nl-morning_2023-11-01&src_cmp=nl-morning_2023-11-01&utm_medium=email&est=Jj8UW5gXsqGzLYf4u5u4D%2BK4rD0YS90S3i7ixsmaDsPUf3QpYH1Ucp5F5UU%3D&utm_term=newstop&utm_content=1



ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΠΑΓΕΤΩΝΩΝ; ΡΩΣΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
https://ansage.org/droht-eine-neue-eiszeit-russischer-klimaforscher-warnt-vor-global-cooling-statt-warming/



Ήταν ο Ιούλιος του 2023 ο πιο ζεστός μήνας που έχει καταγραφεί ποτέ; Ειδικοί: "Είναι όλα αερολογίες"
Ο καλοκαιρινός καιρός στη Γερμανία αφήνει σήμερα πολλά να είναι επιθυμητά. Ωστόσο, ο Ιούλιος του 2023 λέγεται ότι ήταν ο πιο ζεστός μήνας μέχρι στιγμής - πιθανώς ακόμη και σε 100.000 χρόνια, σύμφωνα με ινστιτούτο της ΕΕ. Δύο ερευνητές του κλίματος εξέτασαν πιο προσεκτικά τα δεδομένα και έθεσαν τα πρωτοσέλιδα σε προοπτική.
https://www.epochtimes.de/umwelt/klima/war-der-juli-2023-der-heisseste-je-gemessene-monat-experten-alles-heisse-luft-a4364811.html?utm_source=nl-top5-subs&src_src=nl-top5-subs&utm_campaign=nl-top5_2023-10-27&src_cmp=nl-top5_2023-10-27&utm_medium=email&cta_utm_source=nl-top5-subs



Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ
https://ansage.org/die-weltgesundheitsdiktatur-naht-unaufhaltsam/



Ο ΠΟΥ θα πρέπει να αναγνωρίσει την κλιματική κρίση ως έκτακτη ανάγκη για την υγεία
Σε μια έκκληση που δημοσιεύθηκε σε περισσότερα από 200 επιστημονικά περιοδικά, επιστήμονες από όλο τον κόσμο ζητούν να κηρυχθεί η «κλιματική και φυσική κρίση» «έκτακτη ανάγκη για την υγεία», επειδή οι συνέπειες της κλιματικής κρίσης και της απώλειας της βιοποικιλότητας πρέπει να καταπολεμηθούν συνδυαστικά. Στην πραγματικότητα, υπάρχει κάτι εντελώς διαφορετικό πίσω από αυτό.
https://www.anti-spiegel.ru/2023/die-who-soll-die-klimakrise-als-gesundheitsnotstand-anerkennen/



Οι περίοδοι ξηρασίας τείνουν να μειώνονται – η επίδραση του κλίματος, της θερμοκρασίας ή του CO2 δεν είναι διακριτή
Τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης, και πιο πρόσφατα ακόμη και τα επιστημονικά μέσα ενημέρωσης, ισχυρίζονται αδιάκοπα ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα αυξάνονται λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη και της κλιματικής αλλαγής. Ως εκ τούτου, ο ΠΟΥ θα πρέπει να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία και η Gavi Vaccine Alliance του Bill Gates πιστεύει ότι ο εμβολιασμός θα προστατεύσει. Δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς, διότι ισχύει το αντίθετο. Εδώ είναι μερικά στοιχεία που δείχνουν ότι οι ξηρασίες δεν αυξάνονται, αλλά αντίθετα, ότι στην πραγματικότητα γίνεται πιο υγρή.
https://tkp.at/2023/10/28/duerreperioden-werden-tendenziell-weniger-einfluss-von-klima-temperatur-oder-co2-nicht-erkennbar/



ΟΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΚΑΙ ΒΙΑΙΟΙ ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 1950
https://tkp.at/2023/09/21/starke-und-heftige-tornados-sind-seit-1950-weniger-geworden/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!