Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023

«Κάτι πήγε πολύ στραβά»: Φινλανδή ψυχίατρος μιλά ενάντια στον ακρωτηριασμό αλλαγής φύλου των παιδιών.

Μια κορυφαία ψυχίατρος εφήβων στη Φινλανδία μίλησε για τη δημοφιλή τρέλλα των τρανσέξουαλ, προειδοποιώντας από τη δική της επαγγελματική εμπειρία ότι οι νέοι επηρεάζονται από την κοινωνική μετάδοση για να αναγνωριστούν ως άλλο φύλο, ότι οι χειρουργικές και χημικές παρεμβάσεις αφήνουν τα παιδιά πιο θλιμμένα από ποτέ και ότι οι οργανώσεις υπέρ των τρανσέξουαλ αρνούνται να αναγνωρίσουν τα γεγονότα.

Σε μια επιστολή της 30ης Οκτωβρίου που δημοσιεύθηκε από τον Ελεύθερο Τύπο, η Δρ Riittakerttu Kaltiala κατέγραψε τις δικές της εμπειρίες και σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τις παιδιατρικές παρεμβάσεις φύλου, γράφοντας ότι «η μετάβαση φύλου έχει ξεφύγει από τον έλεγχο».

"Οι ιατρικές οργανώσεις υποτίθεται ότι υπερβαίνουν την πολιτική υπέρ της διατήρησης προτύπων που προστατεύουν τους ασθενείς", δήλωσε ο Kaltiala. «Όταν οι επαγγελματίες υγείας αρχίζουν να λένε ότι έχουν μια απάντηση που ισχύει παντού ή ότι έχουν μια θεραπεία για όλους τους πόνους της ζωής, αυτό θα πρέπει να είναι μια προειδοποίηση για όλους μας ότι κάτι έχει πάει πολύ στραβά».

Η Kaltiala, η οποία υπηρετεί ως επικεφαλής ψυχίατρος στο τμήμα εφηβικής ψυχιατρικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Τάμπερε της Φινλανδίας και έχει δημοσιεύσει πάνω από 230 επιστημονικά άρθρα, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, περιγράφει λεπτομερώς μια «δραματική εξέλιξη» στην εφηβική ψυχιατρική τις τελευταίες δεκαετίες.

Μίλησε για μια ευρεία αποδοχή της ιδεολογίας των τρανσέξουαλ, ωθούμενη εν μέρει από ένα σημαντικό έγγραφο του 2011 από Ολλανδούς κλινικούς γιατρούς που πρότεινε ότι τα παιδιά με σύγχυση φύλου (κυρίως αγόρια) στα οποία δόθηκαν αποκλειστές εφηβείας «ευδοκίμησαν ως μέλη του αντίθετου φύλου», μια έκθεση που στη συνέχεια έγινε διεθνής «χρυσός κανόνας».

Επεσήμανε επίσης ένα ταυτόχρονο «ακτιβιστικό κίνημα» που δήλωσε ότι ο ακρωτηριασμός των τρανσέξουαλ είναι «ανθρώπινο δικαίωμα».

«Σε απάντηση σε όλα αυτά, στη Φινλανδία το Υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας ήθελε να δημιουργήσει ένα εθνικό παιδιατρικό πρόγραμμα για το φύλο», έγραψε στον Ελεύθερο Τύπο. «Το έργο ανατέθηκε στα δύο νοσοκομεία που ήδη στέγαζαν υπηρεσίες ταυτότητας φύλου για ενήλικες».

Η Kaltiala έγινε επικεφαλής του παιδιατρικού προγράμματος φύλου του νοσοκομείου της, αφού το τμήμα της άνοιξε το δικό του πρόγραμμα το 2011.

Η Φινλανδή ψυχίατρος είπε ότι «είχε κάποιες σοβαρές ερωτήσεις» σχετικά με το εγχείρημα. Αλλά μετά από «ένα μεγάλο γύρο συζητήσεων με βιοηθικούς» στις οποίες μοιράστηκε τις ανησυχίες της σχετικά με τις παιδιατρικές θεραπείες, το εθνικό συμβούλιο για την ηθική της υγείας έδωσε στο νοσοκομείο της μια δήλωση «προτείνοντας προσεκτικά να αναλάβουμε αυτή τη νέα παρέμβαση».

Η Kaltiala είπε ότι γρήγορα επεσήμανε ότι οι ασθενείς που συνέρρεαν στο τμήμα της δεν ήταν σαν αυτούς που μελετήθηκαν στο ολλανδικό πείραμα.

Ενώ οι Ολλανδοί κλινικοί γιατροί είχαν να κάνουν με νεαρά, «υψηλής λειτουργικότητας» αλλά μπερδεμένα με το φύλο αγόρια που προφανώς δεν εμφάνιζαν άλλα ψυχικά προβλήματα, η Kaltiala δήλωσε ότι «το 90% των ασθενών μας ήταν κορίτσια, κυρίως 15 έως 17 ετών», εκ των οποίων «η συντριπτική πλειοψηφία παρουσίασε σοβαρές ψυχιατρικές παθήσεις», συμπεριλαμβανομένων πολλών «στο φάσμα του αυτισμού».

Είπε ότι τα κορίτσια συχνά δεν είχαν εκφράσει δυσφορία φύλου μέχρι την εφηβεία και ότι η έκφραση της «τρανς» ταυτότητάς τους συχνά συνδεόταν με τρανς περιεχόμενο που οι νέοι είχαν δει στο διαδίκτυο, κοινωνική μετάδοση μεταξύ των συνομηλίκων τους ή συμβουλές που δόθηκαν στους γονείς τους από μια οργάνωση LGBT.

Η Kaltiala συνειδητοποίησε ότι η εμπειρία της δεν ήταν μοναδική και ότι οι κλινικές σε όλη την Ευρώπη έβλεπαν το ίδιο πράγμα, παρ' όλο που «κανείς δεν έλεγε τίποτα δημόσια».

Η ασυνέχεια μεταξύ των συστάσεων και της πραγματικότητας προκάλεσε μια «κρίση εμπιστοσύνης» μεταξύ της ίδιας και των συναδέλφων της. Η Kaltiala δήλωσε ότι οι ορμονικές παρεμβάσεις για τα παιδιά άρχισαν να αποδίδουν επιβλαβή αποτελέσματα και τα κορίτσια έβλεπαν τη ζωή τους να καταρρέει μετά τη λήψη των ορμονικών φαρμάκων.

Ωστόσο, παρά τις ανησυχίες, και ακόμη και αφού η Kaltiala και ορισμένοι από τους συναδέλφους της έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου σε ένα έγγραφο του 2015, είπε ότι ο τομέας τους «έγινε πιο αφοσιωμένος στην επέκταση αυτών των θεραπειών» παρά στην «αναγνώριση των προβλημάτων που περιγράψαμε».

Εν τω μεταξύ, στις ΗΠΑ, οι Αμερικανοί κλινικοί γιατροί προωθούσαν ένα νέο μοντέλλο που ονομάζεται «φροντίδα επιβεβαίωσης φύλου», είπε, σημειώνοντας ότι το πρότυπο «παρότρυνε τους κλινικούς γιατρούς απλώς να αποδεχτούν τον ισχυρισμό ενός παιδιού για μια τρανς ταυτότητα ... "

Είπε ότι οι γιατροί που αμφισβήτησαν την ιδεολογία «υποβλήθηκαν σε οργανωμένες εκστρατείες δυσφήμισης και απειλών για την καρριέρα τους», φοβίζοντας πολλούς να σιωπήσουν.

Ανεξάρτητα από αυτό, η Kaltiala και οι συνάδελφοί της πίεσαν για περαιτέρω έρευνα σχετικά με αυτό που έβλεπαν. Είπε ότι ζήτησε από το Συμβούλιο Επιλογών στην Υγειονομική Περίθαλψη (COHERE) της χώρας της το 2015 «να δημιουργήσει εθνικές κατευθυντήριες γραμμές για τη θεραπεία της δυσφορίας φύλου σε ανηλίκους» και ανανέωσε το αίτημα το 2018 μαζί με συναδέλφους. Το αίτημα αυτό έγινε δεκτό και το 2020 η COHERE δημοσίευσε τα ευρήματά της, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι το μοντέλλο υπέρ της μετάβασης των φύλων ήταν «προκατειλημμένο και αναξιόπιστο».

«Χρειάστηκε αρκετός χρόνος, αλλά ένοιωσα δικαιωμένη», είπε. Η αναθεώρηση της Φινλανδίας ακολουθήθηκε από παρόμοιες κριτικές από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σουηδία και άλλα έθνη.

Αλλά, τόνισε, η μάχη απέχει πολύ από το να τελειώσει, ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Kaltiala εξέφρασε σοβαρή ανησυχία για το συνεχιζόμενο μοντέλλο των ΗΠΑ που υποθέτει ότι τα παιδιά «γνωρίζουν» την ταυτότητα φύλου τους και πρέπει να επιβεβαιωθεί σε αυτό και σημείωσε ότι η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιάτρων (AAP) «ήταν ενεργά εχθρική προς το μήνυμα που προτρέπουμε οι συνάδελφοί μου και εγώ».

Επιπλέον, είπε ότι είναι «ενοχλημένη» από την υπερβολή των Αμερικανών κλινικών γιατρών φύλου για τον κίνδυνο αυτοκτονίας των νέων που συγχέεται με το φύλο για να προωθήσουν την «ιατρικοποίηση του φύλου», μια πρακτική που είπε ότι είναι «ανέντιμη και εξαιρετικά ανήθικη».

«Η ιατρική, δυστυχώς, δεν είναι απρόσβλητη από την επικίνδυνη ομαδική σκέψη που οδηγεί σε βλάβη των ασθενών», δήλωσε η Kaltiala, συγκρίνοντας το κίνημα των τρανσέξουαλ με την «τρέλλα της ανακτηθείσας μνήμης των δεκαετιών του 1980 και του '90», κατά την οποία οι γυναίκες άρχισαν να πιστεύουν ότι είχαν ανακτήσει μπλοκαρισμένες αναμνήσεις σεξουαλικής κακοποίησης, συχνά λόγω υποβολής από θεραπευτές.(!!!!!!!)

Με τον ίδιο τρόπο, η Kaltiala είπε ότι «η μετάβαση φύλου έχει ξεφύγει από τον έλεγχο».

Επεσήμανε ότι η «τρέλλα της ανακτηθείσας μνήμης» έφτασε στο τέλος της «όταν θεραπευτές, δημοσιογράφοι και δικηγόροι διερεύνησαν και αποκάλυψαν τι συνέβαινε».

Το ίδιο πράγμα, είπε, πρέπει να συμβεί και στον τομέα της παιδιατρικής φυλομετάβασης.

«Πρέπει να μάθουμε μέσα από τέτοια σκάνδαλα», είπε.

Όπως έχει αναφέρει εκτενώς το LifeSiteNews, η αύξηση της ταυτοποίησης των τρανσέξουαλ και του χειρουργικού και χημικού ακρωτηριασμού των παιδιών τα τελευταία χρόνια συνέπεσε με τα παιδιά σε όλη τη χώρα να ενθαρρύνονται ενεργά στον πολιτισμό και τις τάξεις τους να υιοθετήσουν «τρανσέξουαλ», «ρευστό φύλο» ή «μη δυαδικές» ταυτότητες.



ΠΗΓΗ: https://www.lifesitenews.com/news/something-has-gone-very-wrong-finnish-psychiatrist-speaks-out-against-trans-mutilation-of-kids/


ΣΧΕΤΙΚΑ:

«Καταστροφή»: Μελέτη που ισχυρίζεται ότι έχει καταρρίψει τη δυσφορία φύλου ταχείας έναρξης επικρίθηκε για ελαττωματική έρευνα

https://www.lifesitenews.com/news/disaster-study-claiming-to-have-debunked-rapid-onset-gender-dysphoria-criticized-for-faulty-research/






ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

1 σχόλιο:

  1. ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ: ΙΔΟΥ η Εβραϊκή συμμετοχή στη διεθνή διακίνηση…ΟΡΓΑΝΩΝ – ΚΛΕΒΟΥΝ τα όργανα των… Παλαιστινίων και τα πουλάνε στη μαύρη αγορά!!!

    ΒΙΝΤΕΟ

    https://greeknewsondemand.com/2023/11/13/%ce%b2%ce%bf%ce%bc%ce%b2%ce%b1-%ce%bc%ce%b5%ce%b3%ce%b1%cf%84%ce%bf%ce%bd%cf%89%ce%bd-%ce%b9%ce%b4%ce%bf%cf%85-%ce%b7-%ce%b5%ce%b2%cf%81%ce%b1%cf%8a%ce%ba%ce%ae-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%bc%ce%b5%cf%84/

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!