Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023

Άκουσε μία φωνή από τήν εικόνα της Παναγίας : «Μήν ανοίξεις τήν πόρτα, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος» !




«΄Αν έγραφα όσα πέρασα στήν έρημο από τούς Εβραίους, θά γέμιζα τόμους».... λέει μέ νόημα ο γέροντας!

Ποτέ δέν μιλούσε γιά τήν ζωή του στήν έρημο, μόνο σέ σπάνιες περιπτώσεις σέ μοναχούς πρός χάριν νουθεσίας.
Θα αναφέρω μόνο ένα σέ αυτήν τήν ανάρτηση.


Ένα από τα αμέτρητα βραδυα του στην έρημο βρισκόταν στο μικρό του εκκλησάκι όπως πάντα και αγρυπνουσε κάνοντας τον κανόνα του. 

Ήταν πολύ αργά και ξαφνικά άκουσε μια γυναικεία φωνή να ζητάει βοήθεια! 

Ο γέροντας ξαφνιάστηκε, κάποιος άνθρωπος στην ερημο ζητάει βοήθεια.

Δεν μπορούσε να το αγνοήσει. 

Και ξεκίνησε να βγει έξω από το ασκητηριο του, να δει τι συμβαίνει.

Πριν όμως ανοίξει την πόρτα να βγει από το εκκλησάκι του, ακούει μια γυναικεία φωνή προερχόμενη από την ιστορική εικόνα της Παναγίας στο τέμπλο του Ναού και να του λέει:

«Μην ανοίξεις την πόρτα υπάρχει μεγάλος κίνδυνος», ο γέροντας τα έχασε πάγωσε στην θέση του, αμέσως έτρεξε στην Παναγία και έπεσε σε θερμή Προσευχή μετά δακρύων....

Όταν πέρασε πολύ ώρα και άρχισε να ξημερώνει, βγήκε με προσοχή και ανέβεικε ψηλά στα βράχια, σε ένα ασφαλές μέρος στο οποίο μπορούσε να δει έξω. 

Και τότε βλέπει την θλιβερή κουστωδία που ετοιμάζονταν να φύγουν, είδε μια γυμνή γυναίκα και πολλούς Εβραίους στρατιώτες με όπλα!!!

Προφανώς έβαλαν την γυμνή γυναίκα με σκοπό να βγει ο γέροντας έξω και να τον πιάσουν ότι κάτι έκανε με την γυναίκα, όμως η Παναγία που πάντα τον σκεπάζε με την χάρη της τον έσωσε! 

Προφανώς τον είχαν δει οι Εβραίοι στρατιώτες καθώς έκαναν ασκήσεις σε κάποιο σημείο στα βράχια στην κατοχή του Σινα από αυτούς και τον φθονησαν ίσως να είχαν μάθει και το βίωμα του και εξαγριωθηκαν ακόμη ποιο πολύ!

3 σχόλια:

  1. Ύπουλος και δόλιος λαός.

    Όσοι δεν πρόλαβαν, να ακούσουν ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ και την ομιλία του Γέροντα Ιουστίνου.

    Ομιλία Γέροντος Ιουστίνου, της Μονής του Φρέατος του Ιακώβ, που είναι ο διάδοχος του αγριότατα δολοφονημένου Κυπρίου Αγίου Φιλουμένου ( 1979 ) / ΒΙΝΤΕΟ

    https://odysseiatv.blogspot.com/2023/11/1979.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένας λαός που δεν έχει πολιτισμό -σκεφτείτε το, για ποιόν πολιτισμό έχουν να καυχηθούν;;; - πώς να μην φθονεί καθετί ελληνικό;

      Διαγραφή
  2. ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥΛΗ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΜΕ ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΤΟΜΑ!
    32 ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ;
    ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΛΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΕΡΕΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ; ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΗΘΕΛΕ ΣΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΑΝ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ;
    ΕΙΘΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΦΙΛΟΥΜΕΝΟΣ (ΠΟΥ Ο π. ΙΟΥΣΤΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΟΥ) ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΚΕΠΑΖΕΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!