Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

Οι γιατροί της δολοφονίας του JFK σπάνε τη σιωπή τους, αμφισβητούν τον βασικό κυβερνητικό ισχυρισμό

Ο πρόεδρος Τζων Φ. Κέννεντυ, η Πρώτη Κυρία Ζακλίν Κέννεντύ και ο κυβερνήτης του Τέξας Τζων Κόνναλλυ επιβαίνουν σε μια λιμουζίνα λίγες στιγμές πριν δολοφονηθεί ο Κέννεντυ, στο Ντάλλας του Τέξας, στις 22 Νοεμβρίου 1963. (Walt Cisco/Dallas Morning News/Φυλλάδιο μέσω Reuters)


Πολλοί γιατροί που βρίσκονταν στην αίθουσα έκτακτης ανάγκης με τον πρόεδρο Τζων Φ. Κέννεντυ εξέφρασαν αμφιβολίες σχετικά με τις επίσημες αφηγήσεις.

Από τον Jack Phillips
11 Νοεμβρίου 2023


Αρκετοί γιατροί που βρίσκονταν στην αίθουσα έκτακτης ανάγκης όταν δολοφονήθηκε ο πρώην πρόεδρος Τζων Φ. Κέννεντυ το 1963 εξέφρασαν σοβαρές αμφιβολίες σχετικά με την επίσημη αφήγηση που λέει ότι ένας μοναχικός ένοπλος ήταν υπεύθυνος, σύμφωνα με ένα νέο ντοκυμανταίρ με συνεντεύξεις που πραγματοποιήθηκαν το 2013.

Η ομοσπονδιακή επιτροπή Warren διαπίστωσε ότι δύο πυροβολισμοί που έριξε ο μοναχικός ένοπλος Lee Harvey Oswald, ο οποίος βρισκόταν στον έκτο όροφο του Texas School Book Depository, χτύπησαν τον πρόεδρο Κέννεντυ από πίσω καθώς ταξίδευε με αυτοκινητοπομπή στο Ντάλλας. Μία από τις σφαίρες μπήκε στο πάνω μέρος της πλάτης του και βγήκε κοντά στον λάρυγγά του, ενώ η δεύτερη σφαίρα μπήκε στη δεξιά πλευρά του κεφαλιού του και βγήκε από το μέτωπό του.

Ο πρώην πρόεδρος ανέπνεε όταν μπήκε στο νοσοκομείο Parkland πριν ανακοινωθεί ο θάνατός του περίπου μισή ώρα αργότερα. Ωστόσο, αυτό που είπαν επτά γιατροί στο πρόσφατο βίντεο αμφισβητεί τους ισχυρισμούς της επιτροπής σχετικά με το γεγονός.

Η Jacquelynn Lueth, εκτελεστική παραγωγός του "JFK: What the Doctors Saw", πήρε συνέντευξη από τους επτά γιατρούς του Parkland για το ντοκυμανταίρ. Έγραψε για το CBS News την περασμένη εβδομάδα ότι οι «αναμνήσεις των γιατρών ήταν ακριβείς και σαφείς, σαν να είχαν εξαφανιστεί οι δεκαετίες που μεσολάβησαν».

«Καθένας από αυτούς αντέδρασε έντονα όταν οι εικόνες της αυτοψίας προβλήθηκαν σε μια οθόνη», έγραψε η κ. Lueth. «Δεν συμφώνησαν σε όλα, αλλά έγινε προφανές ότι ο τρόπος με τον οποίο ο πρόεδρος φαινόταν στο Parkland δεν ταίριαζε με τις φωτογραφίες αυτοψίας που τραβήχτηκαν στη Bethesda, ακόμη και πριν ξεκινήσει η επίσημη αυτοψία».

Πρόσθεσε ότι οι γιατροί του Parkland «δεν είχαν άλλη ατζέντα από το να προσπαθήσουν να σώσουν τη ζωή του προέδρου», αλλά διευκρίνισε ότι όσοι είδαν την πληγή στο λαιμό του προέδρου «πίστευαν ότι ήταν μια πληγή εισόδου», κάτι που θα αμφισβητούσε τα ευρήματα της Επιτροπής Γουώρεν. «Αρκετοί από αυτούς είδαν μια τρύπα στο πίσω μέρος του κεφαλιού του JFK», είπε.

Προειδοποίηση για σιωπή

Σε ένα από τα αποσπάσματα από το ντοκυμανταίρ, αρκετοί από τους γιατρούς θυμήθηκαν τι είπε ο Δρ Malcolm Perry, ο χειρουργός που παρακολούθησε τον Πρόεδρο Κέννεντυ. Παρακολούθησε επίσης τον κ. Όσβαλντ.

«Έτσι, στη συνέντευξη Τύπου, ο Δρ Perry, περιγράφοντας την πληγή [στο λαιμό] εδώ, είπε ότι νόμιζε ότι έμοιαζε με πληγή εισόδου», δήλωσε ο Δρ Robert McClelland στο βίντεο που τραβήχτηκε από το ντοκυμανταίρ, που κυκλοφόρησε αυτό το μήνα.

«Έτσι, σκεφτόμασταν ότι υπήρχαν δύο πληγές. Έπρεπε να είναι μια πληγή εισόδου και μια πληγή εξόδου. Αυτός ήταν ο μόνος τρόπος για να το συνθέσουμε. Και έτσι, νόμιζα ότι ήταν μια πληγή εισόδου», δήλωσε ο Δρ Ronald Jones, ένας άλλος γιατρός του Parkland.

Αργότερα, ο Δρ McClelland θυμήθηκε ότι παρατήρησε κάτι ασυνήθιστο μετά τη συνέντευξη Τύπου με τον Δρ Perry σχετικά με τη δολοφονία του JFK.

«Όταν [ο Δρ Perry] έφυγε από το δωμάτιο, κάποιος τον πλησίασε που ο Δρ Perry σκέφτηκε ότι ίσως ήταν άνθρωπος της Μυστικής Υπηρεσίας και είπε στον Δρ Perry, 'Δεν πρέπει ποτέ, ποτέ να ξαναπείς ότι ήταν μια πληγή εισόδου αν ξέρεις τι είναι καλό για σένα'», είπε.

Ο Δρ McClelland, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 89 ετών το 2019, δήλωσε ότι πίστευε ότι «κατά πάσα πιθανότητα υπήρχε συνωμοσία, δηλαδή υπήρχαν περισσότεροι από ένας σκοπευτές», σύμφωνα με πλάνα του ντοκυμανταίρ που κυκλοφόρησε η Daily Mail.

Και ο Δρ Jones είπε ότι «εκ των υστέρων», αν ο κ. Όσβαλντ «ήταν στην αποθήκη του έκτου ορόφου, πώς θα μπορούσε να είχε πυροβοληθεί από μπροστά τότε; Και έτσι υπήρχαν περισσότεροι από ένας επιτιθέμενοι;»

Ένας άλλος γιατρός, ο Joe Goldstrich, ο οποίος ήταν φοιτητής ιατρικής τη στιγμή της δολοφονίας, ρώτησε: «Πώς θα μπορούσε ένας πυροβολισμός από πίσω να ξεφλουδίσει το τριχωτό της κεφαλής από μπροστά πίσω;

Εκτός από την Επιτροπή Warren, που ιδρύθηκε από τον πρώην πρόεδρο Lyndon B. Johnson, η CIA υποστηρίζει επίσης εδώ και καιρό ότι ο κ. Oswald, ο οποίος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε λίγες μέρες αργότερα, ήταν ο μοναδικός δράστης.


 

Άλλες αξιώσεις

Οι αποκαλύψεις έρχονται καθώς ένας πρώην πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ δημοσιοποιήθηκε για πρώτη φορά σε 60 χρόνια και φάνηκε να αντικρούει τη θεωρία της «μαγικής σφαίρας».

Ο Paul Landis, ένας 88χρονος πρώην πράκτορας, ήταν μόλις λίγα μέτρα μακριά από τον πρόεδρο Κέννεντυ όταν πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε. Του είχε ανατεθεί να προστατεύσει την Jackie Kennedy, την πρώην πρώτη κυρία.

Σε συνέντευξή του στους New York Times, που δημοσιεύθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου, ο Landis θυμήθηκε ότι άκουσε πολλούς πυροβολισμούς στο Dealy Plaza στο Ντάλλας καθώς πήγαινε πίσω από τη λιμουζίνα του προέδρου Κέννεντυ, βλέποντας τον πρόεδρο να κινείται προς τα εμπρός αφού πυροβολήθηκε στο κεφάλι. Μετά τη δολοφονία, ο Landis θυμήθηκε ότι πήρε αυτό που αποκάλεσε μια σφαίρα σχεδόν τέλειας κατάστασης από το πίσω κάθισμα της λιμουζίνας του προέδρου Κέννεντυ, κοντά στο σημείο όπου καθόταν ο πρόεδρος.

Ο πρώην πράκτορας στη συνέχεια μετέφερε τη σφαίρα στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε ο πρόεδρος Κέννεντυ και τοποθετήθηκε σε φορείο για να εξεταστεί. Είπε ότι πίστευε ότι κάποιος θα μπορούσε να τσεπώσει τη σφαίρα - την οποία δεν περιέγραψε λεπτομερώς - ως ενθύμιο.

Ο κ. Landis υποστήριξε ότι ο λόγος που οι ερευνητές υποψιάστηκαν ότι μια «μαγική σφαίρα» χτύπησε τον πρώην πρόεδρο είναι επειδή η σφαίρα που ανακάλυψε ο κ. Landis βρέθηκε αργότερα σε φορείο που ανήκε στον πρόεδρο Κέννεντυ. Μόνο μετά τη συνέντευξη στους New York Times ο κ. Landis επιβεβαίωσε ότι ήταν αυτός που βρήκε τη σφαίρα και την τοποθέτησε εκεί.

Μόλις το 2014 συνειδητοποίησε ότι η τοποθεσία ανάκτησης της σφαίρας που ανέφερε ήταν διαφορετική από ό, τι αναφέρθηκε στην Επιτροπή Warren, είπε στην εφημερίδα. Στη συνέχεια επικοινώνησε με αρκετούς αξιωματούχους των ΗΠΑ, αλλά αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό.

Την ίδια χρονιά, ένας πρώην συνάδελφος της Μυστικής Υπηρεσίας, ο Clint Hill, προειδοποίησε τον κ. Landis ότι δεν πρέπει να μιλήσει για αυτό που είδε εκείνη την ημέρα. Αν το έκανε, θα μπορούσαν να υπάρξουν «πολλές επιπτώσεις» για τον κ. Landis, υπενθύμισε ότι είπε ο κ. Hill.



ΠΗΓΗ: https://www.theepochtimes.com/us/jfk-assassination-doctors-break-silence-dispute-key-government-claim-5533076?utm_source=morningbriefnoe&src_src=morningbriefnoe&utm_campaign=mb-2023-11-21&src_cmp=mb-2023-11-21&utm_medium=email&est=H5XqCwRZiFkdaRCq4mFm6jMXTFcedpknk9sV1RP5PaaaOqvPe3goVbFqJcE%3D




ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:
Μάρτυρας δολοφονίας του JFK ρίχνει βόμβα στην επίσημη αφήγηση | Τα γεγονότα έχουν σημασία
https://www.theepochtimes.com/epochtv/jfk-assassination-witness-drops-bombshell-on-official-narrative-facts-matter-5491817?ea_src=author_manual&ea_med=related_stories

3 σχόλια:

  1. Ο Τζών Φ. Κέννεντυ υπήρξε ένας πολύ ξεχωριστός πολιτικός καί πρόεδρος των ΗΠΑ, κάνοντας σχεδιασμούς καί προγράμματα βαθιάς εξυγιάνσεως της χώρας του, που ΘΥΜΩΣΑΝ πολλούς...
    Η κατηγορηματική άρνησή του νά εμπλακεί στήν τρομερή κόλαση του Βιετνάμ, οι επιλογές γιά νά τυπώνει - επιτέλους - τό Αμερικανικό κράτος τό Δολλάριο καί όχι μία κλειστή ύποπτη 'δράκα' ενός ιδιωτικού φορέως όπως ήταν ανέκαθεν η FED, η άρνησή του νά μπλέξει σέ μία τουλάχιστον επικίνδυνη εισβολή στήν Κούβα, η επιμονή του νά ελεγχούν οι πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ισραήλ, τά ευνοϊκά μέτρα υπέρ των περιθωριοποιημένων μαύρων συμπολιτών του, είναι ίσως οι κύριες αιτίες γιά τήν ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ του στό Ντάλλας, αλλά όχι οι μόνες...
    Τέλος, η αμερικανική νομοθεσία μεθοδευμένα καί συχνά "προσαρμόζει" όλο καί πιό μετά σέ βάθος χρόνου τήν ευχέρεια ερεύνης καί αναζητήσεως της αληθείας γιά τήν δολοφονία, σπρώχνοντας τό επιτρεπόμενο "όριο" διαρκώς κατά δεκαετίες μετά! (Πρέπει τώρα νά είναι μετά τό ....2060!)
    Όσο γιά τόν δήθεν δολοφόνο Λή Χ. Όσβαλντ, ήταν μία λυπηρή μαριονέττα καλοετοιμασμένη χρόνια πρίν, που μετά τό συμβάν δολοφονήθηκε - τί βολικό! - άν καί συνοδευόμενος από πλήθος αστυνομικών καί μάλιστα σέ απευθείας τηλεοπτική μετάδοση!
    Πόσο διαφορετικά θά ήσαν όλα στόν κόσμο μας, άν προχωρούσε τά σχέδιά του αυτός ο πρόεδρος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αληθεύει ότι υπάρχει μία μεγάλη σειρά αφύσικων καί απίστευτων συμπτώσεων μέ τόν επίσης δολοφονηθέντα πρόεδρο Αβραάμ Λίνκολν;
    Που τίς δύο δολοφονίες τίς "χωρίζουν" 100 χρόνια;
    Ξέρει κανείς νά μας πεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναί, θά πάρετε αγαπητέ αναγνώστη πολύ σύντομα τίς απαντήσεις που ζητάτε, επειδή τό θέσατε καί σίγουρα αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!