Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023

Ο Köppel (*) φέρνει τον Βίκτωρ Ορμπάν στη Ζυρίχη – ο Berset και ο Ignacio Cassis τον δέχονται για μια εθιμοτυπική επίσκεψη. (ένα ρεπορτάζ από την συστημική 'Der Bund")


Ο guest star του Roger Köppel μετά τον Steve Bannon: ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Viktor Orbán. Φωτογραφία: Tobias Schwarz (AFP)


Ο Ούγγρος πρωθυπουργός θα εκφωνήσει ομιλία στη Ζυρίχη την επόμενη εβδομάδα μετά από πρόσκληση του επικεφαλής της «Weltwoche». Στη Βέρνη, ο Ορμπάν θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ελβετικής Συνομοσπονδίας Alain Berset και τον υπουργό Εξωτερικών Ignazio Cassis.

του Edgar Schuler

17.11.2023, 19:59

Αφού έφερε τον αμφιλεγόμενο σύμβουλο του Trump Steve Bannon στην Ελβετία το 2018, ο Roger Köppel καλωσορίζει τώρα έναν άλλο διεθνή σταρ καλεσμένο της δεξιάς συντηρητικής σκηνής: Στις 22 Νοεμβρίου, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Viktor Orban θα εμφανιστεί σε ένα "matinee" της εφημερίδας "Weltwoche" στο Dolder Grand Hotel στη Ζυρίχη.

Ο Ορμπάν συνδύασε την παραμονή του στην Ελβετία την προηγούμενη ημέρα με μια «εθιμιτυπική επίσκεψη» στη Βέρνη με τον πρόεδρο Alain Berset και τον υπουργό Εξωτερικών Ignazio Cassis. Η Ομοσπονδιακή Καγκελαρία επιβεβαίωσε μια έκθεση του RTS την Παρασκευή. Η πρωτοβουλία για τη συνάντηση με την ελβετική κυβέρνηση προήλθε από τον Ορμπάν.

Ο στενός σύμμαχος του Πούτιν

Γνωστός ως έμπιστος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ορμπάν έχει δεχθεί διεθνή κριτική, ειδικά μετά την επίθεση της Ρωσσίας στην Ουκρανία. Είναι αλήθεια ότι η Ουγγαρία υποστηρίζει επισήμως τις κυρώσεις κατά της Ρωσσίας. Ωστόσο, η συνάντηση του Ορμπάν με τον Πούτιν στο Πεκίνο πριν από ένα μήνα έχει εγείρει πρόσθετες ανησυχίες, οι οποίες έχουν εκφραστεί δημοσίως από τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ουγγαρία David Pressman.

Στενή σύνδεση: Όρμπαν και Πούτιν στο Πεκίνο, Οκτώβριος 2023. Φωτογραφία: Grigory Sysoyev (Keystone)

Η ουγγρική κυβέρνηση απέρριψε την κριτική του Pressman. «Δεν είναι δουλειά του πρεσβευτή των ΗΠΑ να καθορίζει την ουγγρική εξωτερική πολιτική. Αυτό είναι καθήκον της ουγγρικής κυβέρνησης», δήλωσε ο προσωπάρχης του Ορμπάν, Gergely Gulyas.

Η ανακοίνωση της εκδήλωσης με τον Ορμπάν στη Ζυρίχη έχει προκαλέσει αμφιλεγόμενες αντιδράσεις, ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Maurer και ο Blocher είναι επίσης εκεί

Εκτός από τους Köppel και Ορμπάν, οι πρώην ομοσπονδιακοί σύμβουλοι του SVP Ueli Maurer και Christoph Blocher θα εμφανιστούν επίσης στη Ζυρίχη την Τετάρτη. Η πριγκίπισσα Gloria von Thurn und Taxis θα είναι επίσης εκεί.

Φιλική προς τους δεξιούς συντηρητικούς πολιτικούς: η Πριγκίπισσα Gloria von Thurn und Taxis μπροστά από το κάστρο του Regensburg. Φωτογραφία: Digipix

Η Νοτιογερμανίδα αριστοκράτισσα δέχθηκα τον Ορμπάν το 2012 στο Thurn and Taxis Festival στο Regensburg. Λέγεται επίσης ότι έχει μια ιδιαίτερη συμπάθεια για άλλους δεξιούς συντηρητικούς πολιτικούς, όπως ο Ντόναλντ Τραμπ. Ερωτηθείσα σχετικά, είπε στην Mittelbayerische Zeitung: «Θεωρείστε ήδη ως δεξιός συντηρητικός σήμερα αν βουρτσίζετε τακτικά τα δόντια σας».

Ο Βίκτωρ Ορμπάν θεωρείται μία από τις πιο πολωτικές προσωπικότητες στην ευρωπαϊκή πολιτική. Η διακυβέρνησή του έχει προκαλέσει πολλές διαμάχες τόσο εντός της Ουγγαρίας όσο και διεθνώς. Υποστηρίζει μια έντονα εθνικιστική πολιτική.

Σφοδρός επικριτής της ΕΕ

Ο Ορμπάν αντιτίθεται σθεναρά στην υποδοχή προσφύγων και μεταναστών, παρουσιάζοντάς την ως προστασία της χριστιανικής ταυτότητας της Ευρώπης και της Ουγγαρίας. Η κυβέρνησή του έχει επίσης επικριθεί για τις αυταρχικές τάσεις της. Αυτά περιλαμβάνουν περιορισμούς στην ελευθερία του Τύπου, την αποδυνάμωση ανεξάρτητων θεσμών και τον επηρεασμό του δικαστικού σώματος.

Αν και η Ουγγαρία είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Ορμπάν είναι αναμφισβήτητα ευρωσκεπτικιστής. Επικρίνει τις πολιτικές των Βρυξελλών και υποστηρίζει μια μεταρρύθμιση της ΕΕ που θα επιτρέπει περισσότερη εθνική κυριαρχία.

Οι πολιτικές και η ρητορική του Ορμπάν έχουν απήχηση σε δεξιές συντηρητικές και εθνικιστικές ομάδες στην Ευρώπη και πέραν αυτής. Θεωρείται πρότυπο για δεξιούς συντηρητικούς πολιτικούς σε όλη την Ευρώπη που επιδιώκουν παρόμοιους στόχους.

«Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι και μπορούν να υποβάλουν την κριτική τους άποψη σε ένα τεστ πραγματικότητας». Roger Köppel

Ο Roger Köppel δεν επηρεάζεται από τις αντιπαραθέσεις γύρω από τον Ορμπάν και καλεί τους επικριτές να αποφασίσουν μόνοι τους, όπως είπε στην "20 Minuten". Ο ιδιοκτήτης και αρχισυντάκτης της "Weltwoche" τονίζει τις "κοινές αξίες της αγάπης για την ελευθερία και του σεβασμού των άλλων απόψεων" που ενώνουν την Ελβετία, την Ουγγαρία και την "Weltwoche".

Ωστόσο, ο μόνος τρόπος για να γνωρίσετε τον Ορμπάν στη Ζυρίχη είναι μέσω ζωντανής ροής στο Διαδίκτυο: τα εισιτήρια για το matinee - κόστος: 90 φράγκα - έχουν εξαντληθεί.

Ο Edgar Schuler είναι εθνικός συντάκτης και τακτικός συνεργάτης του ενημερωτικού δελτίου "Der Morgen".

(*) Roger Jürg Köppel (γεννήθηκε στις 21 Μαρτίου 1965 στη Ζυρίχη· Küsnacht και Widnau) είναι Ελβετός δημοσιογράφος, επιχειρηματίας των μέσων ενημέρωσης, δημοσιογράφος και πολιτικός (SVP). Από το 2001 είναι αρχισυντάκτης του εβδομαδιαίου περιοδικού Die Weltwoche, με διάλειμμα δυόμισι ετών ως αρχισυντάκτης της γερμανικής ημερήσιας εφημερίδας Die Welt (2004-2006), και από το 2006 επίσης εκδότης. Είναι μέλος του Ελβετικού Εθνικού Συμβουλίου από το 2015.
Πηγή: https://de.wikipedia.org/wiki/Roger_K%C3%B6ppel




ΠΗΓΗ: https://www.derbund.ch/kontroverser-gast-der-weltwoche-koeppel-bringt-viktor-orban-nach-zuerich-berset-und-cassis-empfangen-ihn-zum-hoeflichkeitsbesuch-331818466334



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



2 σχόλια:

  1. ΓΙΑΤΙ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΓΓΡΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ;
    ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥ;
    ΕΠΕΙΔΗ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΨΗΦΙΣΕΙ 4 ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ;
    ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ ΑΠΟ ΕΚΕΙ;
    ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΤΟΝ ΨΕΥΔΟ - ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΛΕΘΡΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ;
    ΤΙ ΖΟΡΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΡΑΒΑΝΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόλις είδαμε τό σχόλιό σας ανώνυμε αναγνώστη.
    Διερωτάσθε γιατί τούς ενοχλεί τόσο πολύ ο Βίκτωρ Ορμπάν;
    Τούς ενοχλεί αγαπητέ φίλε, επειδή έχει γράψει στά παλαιότερα των υποδημάτων του (είμαστε κόσμιοι) τήν Ε.Ε. καί τίς απαράδεκτες καί επιζήμιες πολιτικές καί πρακτικές της, που μόνο καλό δέν κάνουν συχνά στά κράτη - μέλη.
    (Καί προτιμά νά μήν εισπράττει ούτε επιδοτήσεις καί ούτε κεφάλαιά της, αρκεί νά κρατήσει αλώβητα τά συμφέροντα της Ουγγαρίας!)
    Τούς ενοχλεί αγαπητέ φίλε, επειδή α π α γ ο ρ ε ύ ε ι αυστηρότατα έστω καί .....παπούτσι λαθρομετανάστου στήν Ουγγαρία! Καί όποιος άσχετος από αυτούς διανοηθεί νά κόψει σύρματα καί νά "μπουκάρει", έχει 3 χρόνια ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑ κάθειρξη!
    Τούς ενοχλεί αγαπητέ φίλε, επειδή έχει από ετών κατασκευάσει μέσω του Στρατού του .....300 χλμ. μήκος έναν ΥΠΕΡΦΡΑΚΤΗ, που δέν μπορεί νά περάσει ούτε κουνούπι! Τόν μεγαλύτερο ΦΡΑΚΤΗ του κόσμου!
    Τούς ενοχλεί αγαπητέ φίλε, επειδή χορηγεί γενναιότατα οικονομικά προγράμματα ενισχύσεως των νέων οικογενειών καί επιδόματα καί ....κατοικίες γιά τά νέα ζευγάρια!
    Τούς ενοχλεί αγαπητέ φίλε, επειδή ο Βίκτωρ Ορμπάν είναι πολύτεκνος μέ 5 παιδιά καί αρκετά ήδη εγγόνια, ενώ μεγάλος αριθμός "ηγετών" της Ε.Ε. είναι Α Τ Ε Κ Ν Ο Ι ! Ορισμένοι δέ, ούτε κάν έγγαμοι.....
    Καί επειδή ο "κατάλογος" είναι πάρα πολύ μεγάλος, σίγουρα τούς ενοχλεί ότι όταν έμαθε ότι οι λαθρομετανάστες στήν Λέσβο μας ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ συστηματικά Ορθόδοξα Εκκλησάκια βάζοντάς τους φωτιά (!), ή διαλύοντας οτιδήποτε έχουν μέσα, αποφάσισε ο (ρωμαιοκαθολικός στό δόγμα) Ούγγρος πρωθυπουργός νά ανοίξει ειδικό ταμείο στήν Βουδαπέστη γιά τήν ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ αυτών των μικρών ορθοδόξων Εκκλησιών!
    Καί μάλιστα ξεκινώντας μέ ένα πρώτο ποσό ενός εκατομμυρίου ! (Μήν ψάξετε, η είδηση απαγορεύθηκε καί κόπηκε στό Ελλαδιστάν).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!