Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023

ΤΡΕΛΛΑ "made in Germany" - Θά υπάρξουν σύντομα ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ εικόνες, ε ν ά ν τ ι α στήν επιθυμία γιά κ ρ έ α ς ; Οι τ ρ ο μ α κ τ ι κ έ ς φωτογραφίες στά τσιγάρα, τώρα ως μοντέλλο γιά τίς συσκευασίες ....κ ρ έ α τ ο ς !!!!!


Η Άνγκελα "Μέρκελ", ήταν (και πιθανότατα εξακολουθεί να είναι) μια μεγάλη φίλη της λεγόμενης «ώθησης» (nudging): ένα είδος εκπαίδευσης ενηλίκων μέσω της πολιτικής, των μέσων ενημέρωσης και της επιστήμης. Αυτή η έννοια διεισδύει στα υπνοδωμάτια και τώρα και στα λεβητοστάσια των πολιτών. Στα γερμανικά, η "ώθηση" μεταφράζεται επίσημα ως "να δώσει μια ώθηση". 

Ωστόσο, η λέξη "πατρονάρισμα" θα ήταν πιο κατάλληλη. 
Είναι μια εναλλακτική λύση στο φιλελεύθερο δημοκρατικό κράτος, στο οποίο θα ήταν διαφορετικά αδιανόητο για τους πολιτικούς να εκπαιδεύσουν ενήλικες πολίτες. 

Σήμερα, συμβαίνει το αντίστροφο στη Γερμανία: πολλοί νεώτεροι δεν μπορούν πλέον να φανταστούν (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) ότι υπήρξε μια εποχή, που το κράτος δεν παρενέβαινε στις ιδιωτικές υποθέσεις των πολιτών του και δεν ισχυριζόταν ότι τους δίδασκε τη «σωστή» γνώμη ή «στάση».

Η συνεχιζόμενη τάση προς ένα κράτος-εκπαιδευτή θα μπορούσε σύντομα να φτάσει σε μια νέα κορύφωση. «Σάπια δόντια, πνεύμονες σε αποσύνθεση, ένας άνδρας στο νεκροκρέββατό του: 

Μέσα από ανατριχιαστικές φωτογραφίες και προειδοποιήσεις στις συσκευασίες των τσιγάρων, οι καπνιστές θα πρέπει να εμποδίζονται να καταναλώνουν τσιγάρα και οι μη καπνιστές πρέπει να αποθαρρύνονται εντελώς», γράφει η «Bild» και αναφέρεται σε Βρετανούς ερευνητές που ισχυρίζονται ότι έχουν ανακαλύψει «ότι τέτοιες προειδοποιήσεις στα προϊόντα κρέατος, θα μπορούσαν να χαλάσουν την απόλαυση των ζωικών προϊόντων».

Η ιδέα πίσω από αυτό, σύμφωνα με το έγγραφο: 

«Σύμφωνα με μια σειρά μελετών, η παραγωγή κρέατος συμβάλλει στην κλιματική αλλαγή και την εμφάνιση πανδημιών. 

Η κατανάλωση κρέατος μπορεί επίσης να είναι επιβλαβής για την υγεία, αυξάνοντας τον κίνδυνο παχυσαρκίας, καρδιαγγειακών παθήσεων, καρκίνου και διαβήτη.

Οι Βρετανοί επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Durham έχουν δοκιμάσει τώρα μια σειρά προειδοποιητικών ετικετών. 

Εφιστούν την προσοχή στην υποτιθέμενη ζημιά στο κλίμα, δηλαδή στον μέσο καιρό, που προκαλείται από την κατανάλωση κρέατος. Και επίσης για τους υποτιθέμενους κινδύνους για την υγεία και τον υποτιθέμενο κίνδυνο πανδημιών.

Το αποτέλεσμα της μελέτης: 

Είτε πρόκειται για τρομακτικές φωτογραφίες είτε για προειδοποιήσεις, «όλα τα μοτίβα αποδείχθηκαν αποτελεσματικά στην αποθάρρυνση των ανθρώπων να τρώνε ένα γεύμα με κρέας. 

Η μελέτη με 1.001 κρεατοφάγους δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Appetite», σύμφωνα με την «Bild».

Μεταξύ των συμμετεχόντων στη μελέτη που παρουσιάστηκαν φωτογραφίες σοκ και προειδοποιήσεις, το ποσοστό επιλεγμένων πιάτων κρέατος ήταν 7-10% χαμηλότερο από ό, τι στην ομάδα ελέγχου. 

Λογικά, οι συγγραφείς συνιστούν τώρα τη χρήση τέτοιων προειδοποιήσεων για τη μείωση της όρεξης για πιάτα με βάση το κρέας. Σύμφωνα με την ίδια αρχή που εφαρμόζεται ήδη με αηδιαστικές εικόνες στα πακέτα τσιγάρων.

Οι τρομακτικές εικόνες στο κρέας εξακολουθούν να είναι απλώς μια ιδέα των επιστημόνων. 

Αλλά η εμπειρία των τελευταίων ετών δείχνει ότι καμμία πρωτοβουλία δεν μπορεί να είναι αρκετά παράλογη ώστε να μην απειλείται με εφαρμογή.

Τέτοιες εικόνες τρόμου στην περίπτωση του κρέατος θα μπορούσαν να εφαρμοστούν μόνο με κρατικό εξαναγκασμό. 

Εξ άλλου, οι κατασκευαστές κρέατος έχουν ελάχιστο ενδιαφέρον να μειώσουν εθελοντικά την επιθυμία για το δικό τους προϊόν μέσω τέτοιων φωτογραφιών.

Αλλά όταν το κράτος παρεμβαίνει, τίθεται το ερώτημα: πόσο μακριά μπορεί να φτάσει; 

Τι ακολουθεί; 

Τρομακτικές εικόνες σάπιων δοντιών σε σακουλάκια των gummy bears; Εικόνες τυχαίων θανάτων επάνω στο τιμόνι; 

Προειδοποιήσεις με πολικές αρκούδες που πεθαίνουν κολλημένες στον θερμοστάτη θέρμανσης; 

Εικόνες από αποβλακωμένους πολύωρους παίκτες ηλεκτρονικών παιχνιδιών κολλημένες στον υπολογιστή; Φωτογραφίες από ΣΜΝ ή / και υπερπληθυσμό στα υπνοδωμάτια;

Για τους εκπροσώπους ενός εκπαιδευτικού και πατερναλιστικού κράτους όπως οραματίζεται η "Μέρκελ", όλα αυτά μπορεί να είναι ο στόχος των ονείρων τους. 

Από την άλλη, είναι ένας εφιάλτης για κάθε ελεύθερα σκεπτόμενο άτομο που δεν έχει αυταρχική στάση.

Το κράτος δεν είναι υπεύθυνο για την εκπαίδευση των ενήλικων πολιτών του και πρέπει να μείνει έξω από όλα τα θέματα που αφορούν τα γούστα και τις προτιμήσεις. 

Διαφορετικά, θα είναι αναπόφευκτα καταχρηστικό. 

Η ιστορία μας έχει δείξει πού οδηγεί αυτό.


ΠΗΓΗ: https://reitschuster.de/post/kommen-jetzt-bald-schockbilder-gegen-appetit-auf-fleisch/

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!