Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024

Το πιο ανατριχιαστικό θεματικό πάρκο στον κόσμο στο Ιράν, όπου παιδιά πυροβολούν με AK-47 σε αμερικανικές σημαίες, σέρνονται μέσα από συρματοπλέγματα και «παίζουν» τον στρατιώτη.

Το Ιράν άνοιξε ένα ενοχλητικό κυβερνητικό πάρκο ψυχαγωγίας για παιδιά, όπου οι επισκέπτες ντύνονται στρατιώτες και πυροβολούν με AK-47 σε αμερικανικές σημαίες και στόχους του Νετανιάχου για να «μάθουν» για τον πόλεμο


Από ΤΗ MARTHA WILLIAMS FOR DAILYMAIL.COM

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 21:45 GMT, 16 Ιανουαρίου 2024 | ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 21:46 GMT, 16 Ιανουαρίου 2024

  • Το Ιράν άνοιξε ένα ενοχλητικό πάρκο ψυχαγωγίας με θέμα τον πόλεμο για παιδιά
  • Στο πάρκο - τα παιδιά ντύνονται στρατιώτες και ρίχνουν πλαστικές σφαίρες σε στόχο του Νετανιάχου
  • Το ενοχλητικό θεματικό πάρκο διευθύνεται από την ιρανική κυβέρνηση για να «εκπαιδεύσει» σχετικά με τον πόλεμο

Το Ιράν άνοιξε ένα ανησυχητικό κυβερνητικό πάρκο ψυχαγωγίας για παιδιά, όπου οι επισκέπτες ντύνονται στρατιώτες και πυροβολούν με AK-47 σε αμερικανικές σημαίες και στόχους του Νετανιάχου για να «μάθουν» για τον πόλεμο.

Η Πόλη των Παιχνιδιών για τα Επαναστατικά Παιδιά είναι ένα «λούνα παρκ» κοντά στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράν, το Mashhad.

Το λούνα παρκ είναι δωρεάν για τους επισκέπτες και απευθύνεται σε αγόρια ηλικίας από 8 έως 13 ετών για να έρθουν και να «παίξουν» στρατιώτες μεταξύ τους.

Τα αξιοθέατα στο σχετικό ορόσημο περιλαμβάνουν την «επίθεση στους εχθρούς του Ιράν» πυροβολώντας πλαστικές σφαίρες σε στόχο του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου και σημαίες των ΗΠΑ.

Το ανησυχητικό παιδικό θεματικό πάρκο άνοιξε τον Σεπτέμβριο και διοικείται ύποπτα από την κυβέρνηση.

Η Πόλη των Παιχνιδιών για τα Επαναστατικά Παιδιά είναι ένα «λούνα παρκ» κοντά στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράν, το Mashhad.

Το λούνα παρκ είναι δωρεάν για τους επισκέπτες και απευθύνεται σε αγόρια ηλικίας από 8 έως 13 ετών για να έρθουν και να «παίξουν» τον στρατιώτη μεταξύ τους

Τα αξιοθέατα στο σχετικό ορόσημο περιλαμβάνουν την «επίθεση στους εχθρούς του Ιράν» πυροβολώντας πλαστικές σφαίρες σε στόχο του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου και αμερικανικές σημαίες.

Τα παιδιά μπορούν να ντυθούν με στρατιωτικές στολές και να παίξουν με AK47, ενώ υποτίθεται ότι μαθαίνουν για τον πόλεμο Ιράν-Ιράκ από το 1980 έως το 1988 - γνωστό στους Ιρανούς ως «Ιερή Άμυνα».

Επίσης, στο πάρκο παρουσιάζεται κοροϊδευτικά ο πόλεμος στη Συρία, ο οποίος έχει ως στόχο να διδάξει στα παιδιά για τον ISIS.

Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να λάβουν μέρος σε δραστηριότητες όπως η κλιμάκωση τοίχων και η ανίχνευση κάτω από συρματοπλέγματα - ενώ τα μέλη του προσωπικού "γαβγίζουν" εντολές και τα ηχεία εκτοξεύουν ηχογραφημένα πυρά πολυβόλων.

Το λούνα παρκ είδε τόσο μεγάλη δημοτικότητα που σκέφτηκαν να επεκτείνουν το προγραμματισμένο πρόγραμμα πάρκων για να συμβαδίσουν με τη ζήτηση.

Ο διευθυντής του Πολιτιστικού Κέντρου Hamid Sadeghi συζήτησε το παράξενο πάρκο σε συνέντευξή του στο ιρανικό Raja News.

«Τα παιδιά ακολουθούν διάφορα μονοπάτια προσομοίωσης της μάχης με τον εχθρό και σε ορισμένα σημεία, τα παιδιά μαθαίνουν για απλές μεθόδους [μάχης], όπως η εκτόξευση πλαστικών βλημάτων πυροβολικού σε έναν προσομοιωμένο εχθρό, καθώς και η στόχευση και η πυροδότηση ενός τουφέκι με πλαστικές σφαίρες σε [ένα ομοίωμα] του Νετανιάχου και σε σημαίες των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

«[Στη συνέχεια,] τα παιδιά έχουν δεμένα τα μάτια και τους ζητείται να ρίξουν μια μπάλα σε μια ισραηλινή σημαία με τη μορφή ενός παζλ και να την γκρεμίσουν και στη συνέχεια να συναρμολογήσουν ένα παζλ μιας ιρανικής σημαίας.

«Τα παιδιά μαθαίνουν ότι τα πιο σημαντικά στοιχεία για την επίτευξη της νίκης είναι η σοφία και η ευφυΐα για την καταπολέμηση του εχθρού», δήλωσε ο Sadeghi.

Ενώ το να παίζεις στρατιώτης είναι απλώς ένα παιχνίδι για παιδιά στο Ιράν, ακριβώς απέναντι από τον Περσικό Κόλπο στην Υεμένη τα παιδιά εξακολουθούν να στρατολογούνται στις στρατιωτικές τάξεις για να πολεμήσουν στον εμφύλιο πόλεμο της χώρας.


Το ανησυχητικό παιδικό θεματικό πάρκο άνοιξε τον Σεπτέμβριο και διοικείται ύποπτα από την κυβέρνηση.
Τα παιδιά μπορούν να ντυθούν με στρατιωτικές στολές και να παίξουν με AK47, ενώ υποτίθεται ότι μαθαίνουν για τον πόλεμο Ιράν-Ιράκ από το 1980 έως το 1988 - γνωστό στους Ιρανούς ως «Ιερή Άμυνα».


Ο εμφύλιος πόλεμος της Υεμένης ξεκίνησε στα τέλη του 2014 - όταν οι δυνάμεις των Χούτι κατέλαβαν την πρωτεύουσα Σαναά, την οποία ακολούθησε μια ταχεία ανάληψη της κυβέρνησης από τους Χούτι.

Η υποστηριζόμενη από το Ιράν ομάδα των Χούθι χτυπήθηκε από αμερικανικούς πυραύλους την Τρίτη - η τρίτη επίθεση εναντίον των ανταρτών τις τελευταίες ημέρες.

Η επίθεση ήρθε καθώς οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για μια πυραυλική επίθεση εναντίον του φορτηγού πλοίου χύδην φορτίου Zografia με σημαία Μάλτας στην Ερυθρά Θάλασσα.

Το πλοίο χτυπήθηκε, αλλά κανείς δεν τραυματίστηκε. Το πλοίο κατευθυνόταν βόρεια προς τη Διώρυγα του Σουέζ όταν δέχθηκε επίθεση, δήλωσε το ελληνικό υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Μάρτυρες του πολέμου στην Υεμένη ανέφεραν ότι είδαν παιδιά ηλικίας ακόμη και επτά ετών σε σημεία ελέγχου - και ο ΟΗΕ ανέφερε ότι μεταξύ Ιανουαρίου 2020 και Μαΐου 2021, σχεδόν 2.000 παιδιά που στρατολογήθηκαν από τους Χούθι πέθαναν στη μάχη.



ΠΗΓΗ: https://www.dailymail.co.uk/news/article-12970771/Worlds-chilling-theme-park-Iran-kids.html


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

6 σχόλια:

  1. Είναι δυνατόν νά βάζουν τόσο μικρά παιδιά, νά ...."παίζουν" τούς 'κομμάντος';
    Προσπαθώντας νά κρατήσουν στά τρυφερά τους χεράκια τά βαριά ΑΚ-47;
    Άλλο πράγμα η όποια ψυχολογική προετοιμασία γιά τούς κινδύνους ενός πολέμου, κι άλλο νά παίρνεις τά παιδάκια του δημοτικού σχολείου νά τά ντύνεις καί νά εξοπλίζεις ως στρατιώτες καί νά κάνουν καί ....ασκήσεις!
    Η επιστήμη σηκώνει τά χέρια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δικιά τους η κουλτούρα και τα παιδιά, εσείς κύριε ή κυρία γιατί εκφράζετε πολιτισμικό ιμπεριαλισμό;
      Να το θέσω και αλλιώς...
      Κάθε έθνος είναι σαν ένας ζωντανός οργανισμός, αυτό που βλέπετε είναι αντισώματα, τα ημέτερα χάλια τα βλέπουμε;

      Διαγραφή
    2. Τά 'ΑΚ-47' σέ χεράκια πιτσιρίκων 7 ετών μόλις τά ονομάσατε ....αντισώματα;
      Μήπως δέν κατάλαβα καλά;

      Διαγραφή
    3. Τα παιδιά είναι τα αντισώματα.
      Θεωρώ ότι είναι δικαίωμα του Ιράν σαν αυτόνομο κράτος που είναι, να δίνει σπαρτιατική αγωγή στους αυριανους υπερασπιστές του, άλλωστε δεν έχει λίγους εχθρούς.
      Αν δεν αρέσει στην queer δύση, θα πω ότι δεν της πέφτει λόγος.

      Διαγραφή
    4. "Πολιτισμικός ιμπεριαλισμός";;;;

      Δηλαδή εσένα, 12:09 π.μ. σου φαίνεται φυσιολογικό παιδιά να κρατούν όπλα και να μαθαίνουν τον πόλεμο;

      Αν ναι, τρία τινά συμβαίνουν ή άνοιξες την κονσέρβα που κάπου μόλις πρόσφατα έμαθες περί "πολιτισμικού ιμπεριαλισμού" ή παριστάνεις εδώ μέσα τον G.I. Joe ή σου τελείωσαν συγκεκριμένα σκευάσματα. Ουδείς φυσιολογικός θα σχολίαζε έτσι πάντως. Αυτό είναι βέβαιο.

      Ε ρε, τι διαβάζει κανείς...

      Διαγραφή
  2. Φιλτατε γενικά συμφωνώ μαζί σου σε αυτά που γράφεις γενικότερα.
    Στο συγκεκριμένο θέμα εκτός της γνωστής παροιμίας 2 γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα ( ο ένας είναι εγώ) θα πω ότι δεν έχει να κάνει με τα δικά μας θέλω γιατί είμαστε έξω από το χορό.
    Όσον αφορά τα περί κονσέρβας ξανά σκέψου το, με κάτι τέτοιες δικαιολογίες "ελευθέρωσε" πολλές χώρες το κράτος δικαίου... Με πιάνεις νομίζω.
    δεν είμαι πολεμοχαρής ή πολεμοκαπηλος, δεν παίρνω σκευάσματα.
    Με ενοχλει ο φαρισαϊσμός και η αγαπολογια.
    Νομίζω ότι έχουμε τους ίδιους εχθρούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!