Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024

ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗΣ!!! Ο ενεργειακός παραλογισμός της Τρίτης: Είναι το Σικάγο, είναι χειμώνας, και - έκπληξη! - Οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων παλεύουν!!


Ένας εμφανώς αποθαρρυμένος και σε απόγνωση άνδρας στέκεται δίπλα από ένα Tesla που απέτυχε να φορτίσει σε έναν σταθμό φόρτισης στην περιοχή του Σικάγο την Δευτέρα.

Φίλε, κανείς δεν θα μπορούσε να το προβλέψει! Ω, για σταθείτε: Στην πραγματικότητα, -ναι, ναι- σχεδόν οποιοσδήποτε που διαθέτει μυαλό θα μπορούσε να το προβλέψει. Εξάλλου, εδώ μιλάμε για το Σικάγο τον χειμώνα, όλο αυτό το χιόνι που επηρεάζει τη λίμνη, τους ανέμους που λυσσομανούν, τις δριμείες κακοκαιρίες στις οποίες τώρα δίνουμε και ονόματα για να προωθήσουμε περαιτέρω την κινδυνολογία για το κλίμα.

Αυτό είναι ένα μέρος κατάλληλο μόνο για πιγκουίνους και πολικές αρκούδες από τον Δεκέμβριο έως τον Μάρτιο κάθε έτους και η προσπάθεια οδήγησης ενός αυτοκινήτου που λειτουργεί με μπαταρία ιόντων λιθίου σε αυτό το είδος καιρού υπό το μηδέν και πάγου είναι ένα σίγουρο σημάδι επικείμενης κακοτυχίας και προβλήματος. 
Ένα από τα χειρότερα κρυμμένα μυστικά στον κόσμο των ηλεκτρικών οχημάτων, εξάλλου, είναι ότι οι μπαταρίες χάνουν ένα τεράστιο μέρος της εμβέλειάς τους κάθε φορά που οι θερμοκρασίες του αέρα του περιβάλλοντος πέφτουν κάτω από το μηδέν και ο παγετός είναι το αντίστοιχο κύμα καύσωνα στο Σικάγο το χειμώνα.

Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Fox News δημοσίευσε ένα άρθρο τη Δευτέρα με τίτλο: «Σταθμοί φόρτισης Tesla στην περιοχή του Σικάγο γεμάτοι με νεκρά αυτοκίνητα στο παγωμένο κρύο: "Ένα μάτσο νεκρά ρομπότ εδώ έξω". [Ευχαριστίες στον αναγνώστη του LinkedIn Philip Easterling και στον αναγνώστη Substack Rick Church που μου επέστησαν την προσοχή μου σε αυτό.]

Ω! μη μου πείτε! Πείτε μας περισσότερα.

Ok. Ακολουθεί ένα απόσπασμα από την ιστορία (https://www.foxbusiness.com/technology/chicago-area-tesla-charging-stations-lined-with-dead-cars-in-freezing-cold-a-bunch-of-dead-robots-out-here):

Απελπισμένοι ιδιοκτήτες Tesla (https://www.foxbusiness.com/category/tesla) μέσα και γύρω από το Σικάγο εθεάθησαν να προσπαθούν να φορτίσουν τα οχήματά τους ανεπιτυχώς εν μέσω ψυχρών θερμοκρασιών που έχουν πλήξει τις μεσοδυτικές πολιτείες.

Οι σταθμοί φόρτισης έχουν ουσιαστικά μετατραπεί σε νεκροταφεία αυτοκινήτων τις τελευταίες ημέρες, καθώς οι θερμοκρασίες έχουν πέσει σε αρνητικά διψήφια νούμερα, ανέφερε το Fox Chicago (https://www.fox32chicago.com/news/dead-teslas-oak-brook).

«Τζίφος. Τα έχουν "φτύσει". Ακόμα στο 0%», δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ο Tyler Beard, ο οποίος προσπαθούσε να επαναφορτίσει το Tesla του σε έναν σταθμό υπερφόρτισης Tesla στο Oak Brook του Ιλλινόϊς από το απόγευμα της Κυριακής. «Και είμαι τρεις ώρες εδώ έξω, αφού ήμουν εδώ πάλι τρεις ώρες χθες».

[Τέλος]

Ωχ.

Έχω γράψει πολλές φορές ότι μου αρέσουν τα Tesla. Είναι όμορφα, κομψά αυτοκίνητα με πολλά 'cool' χαρακτηριστικά και αν κάποιος ήθελε να μου δώσει ένα, δεν θα το απέρριπτα, αν και θα επέμενα να μου δώσει κάποιος έναν από αυτούς τους εύχρηστους σταθμούς φόρτισης γκαράζ. Από την άλλη, όμως, δεν θα πήγαινα να πουλήσω ούτε το Infiniti QX60 μου, γιατί ξέρω ότι αυτό το Tesla θα έχει πάντα πρόβλημα όποτε ο καιρός δεν είναι ιδανικός. Ζω στο Βόρειο Τέξας, όπου ο καιρός δεν είναι ιδανικός τουλάχιστον τις μισές φορές.

Συνεπώς, θα μπορούσα να απολαύσω αυτό το δωρεάν Tesla για περίπου 180 ημέρες το χρόνο, αρκεί να το οδηγούσα στην πόλη και να μην προσπαθούσα να κάνω ταξείδι με αυτό. Αλλά θα έπρεπε να κρατήσω αυτό το Infiniti για όλες αυτές τις άλλες ημέρες του χρόνου, γιατί δεν θα ήθελα να ακινητοποιηθώ στην άκρη του δρόμου ή να καθίσω αβοήθητος και χωρίς ενέργεια σε έναν χαλασμένο σταθμό φόρτισης EV - που συμβαίνει οι περισσότεροι από αυτούς τους σταθμούς να είναι (χαλασμένοι) σε οποιαδήποτε δεδομένη ημέρα - για ώρες κάθε φορά.

Επίσης, δεν είναι λίγο γελοίο το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν παράλογα προβλήματα όπως αυτό; Ας αναγνωρίσουμε επιτέλους όλοι ότι το Tesla είναι τώρα 20 ετών. Μήπως θα ήταν καιρός όλοι μας να σταματήσουμε να βρίσκουμε δικαιολογίες για το Tesla και τους συναδέλφους της κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων ως μία ακόμη μη «ώριμη» βιομηχανία;

Άρα γε, οι Αμερικανοί που οδηγούσαν το Model-A (σσ. της Ford) στη δεκαετία του 1930 θα έβρισκαν δικαιολογίες για τον Henry Ford και την GM ότι δεν είχαν αρκετές κρατικές επιδοτήσεις κάθε φορά που το αυτοκίνητό τους θα χαλοούσε; Δεν ήμουν εκεί, αλλά μου φαίνεται μάλλον αμφίβολο.

Αλλά υποθέτω ότι θα πρέπει να είμαι ευγνώμων σε αυτό το σημείο. Εξάλλου, φαίνεται ότι περίπου οι μισές από τις ιστορίες μου για τον ενεργειακό παραλογισμό καταλήγουν να αφορούν τα ηλεκτρικά οχήματα. Είναι το πιο πλούσιο για στόχευση περιβάλλον στον κόσμο.

Σε ευχαριστώ, Elon.

Αυτά είχα να πω.


ΠΗΓΗ: https://blackmon.substack.com/p/tuesdays-energy-absurdity-its-chicago?publication_id=712558&post_id=140732555&isFreemail=true&r=2glxis&utm_source=substack&utm_medium=email


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



ΣΧΕΤΙΚΑ:

Όλα όσα χρειάζεστε για να εξοπλίσετε το όχημά σας για έκτακτες ανάγκες λόγω χειμερινών καιρικών συνθηκών
Η λίστα ελέγχου σας για να παραμείνετε ασφαλείς, ζεστοί και έτοιμοι για τη χειρότερη εποχή της σεζόν.
https://www.theepochtimes.com/bright/everything-you-need-to-equip-your-vehicle-for-winter-weather-emergencies-5559075



Η ΕΕ σχεδιάζει την υποχρεωτική απόσυρση οχημάτων: Αυτοί οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων θα μπορούσαν να χάσουν τα δικαιώματα ιδιοκτησίας τους
Η ΕΕ προτείνει αυστηρότερες κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με το πότε οι ιδιοκτήτες οχημάτων στο τέλος του κύκλου ζωής τους πρέπει να τα αποσύρουν. Αυτό προορίζεται να εξυπηρετήσει το περιβάλλον και τη μετάβαση στην κινητικότητα. Σύμφωνα με ένα σουηδικό περιοδικό αυτοκινήτου, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες οχημάτων χάνουν τα δικαιώματα ιδιοκτησίας τους. Ωστόσο, η πρόταση αντιμετωπίστηκε επίσης με κριτική.
https://www.epochtimes.de/politik/ausland/eu-plant-verschrottungspflicht-diese-autobesitzer-koennten-ihr-eigentumsrecht-verlieren-a4513129.html



Καταρρέουν οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων – Η ηλεκτροκίνηση τραυλίζει χωρίς επιδοτήσεις
Οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Γερμανία επιβραδύνονται δραματικά μετά τη διακοπή των κρατικών επιδοτήσεων. Οι ειδικοί προβλέπουν σημαντική μείωση του αγοραστικού ενδιαφέροντος και των πωλήσεων το 2024. Από την άλλη, η φιλοδοξία της κυβέρνησης είναι να θέσει 15 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα στους δρόμους μέχρι το 2030.
https://www.epochtimes.de/wirtschaft/verkauf-von-elektroautos-bricht-ein-e-mobilitaet-stottert-ohne-subventionen-a4558743.html?utm_source=nl-morning-subs&src_src=nl-morning-subs&utm_campaign=nl-morning_2024-01-19&src_cmp=nl-morning_2024-01-19&utm_medium=email&est=xbWyo%2B4DJWCiZkWCXtv1Egy6gcp%2FhxIOyll2m%2F%2BIgF3kzqeIjtJcd%2FBnZXA%3D&utm_term=positive1&utm_content=9

1 σχόλιο:

  1. Διαρκώς από διαφορετικά μήκη καί πλάτη της υδρογείου μας, έρχονται νέες φωνές δ ι α μ α ρ τ υ ρ ί α ς, παραπόνων καί κάποτε καί ο ρ γ ή ς μέ τό απερίγραπτο ΑΝΕΚΔΟΤΟ που ονομάζεται ηλεκτρικά αυτοκίνητα!
    Σιγά - σιγά ξεδιπλώνεται όλο καί πιό πλατιά (καί) τό παραμύθι της αυτονομίας τους καί άν είναι μόνο τελικώς "καλά" (!) γιά τήν ηλιόλουστη Φλώριδα καί τίς Μπαχάμες καί ΟΧΙ γιά "ζόρικα κρύα βορεινά" κλίματα!
    Όπως οι βόρειες χώρες της Ευρώπης, οι βόρειες ΗΠΑ καί εννοείται ο Καναδάς!
    Αφελείς καί ε ύ π ι σ τ ο ι όλου του κόσμου που τρέξατε ανοήτως καί αφελώς νά τά αγοράσετε, τό ...ξερό σας τό κεφάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!