Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024

Η Audi προσαρμόζει τη στρατηγική των ηλεκτρικών αυτοκινήτων – η χαμηλή ζήτηση ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ τους ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΥΣΗΣ στο επίκεντρο.

Η Audi είχε μεγάλα σχέδια στον τομέα της ηλεκτρικής κινητικότητας τα τελευταία χρόνια. Τα μοντέλλα Q6 και A6 αναμενόταν να κατακτήσουν την premium κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ταυτόχρονα, η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι θα αναπτύξει ένα εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο ηλεκτρικών οχημάτων και θα αποχαιρετήσει γρήγορα τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Αλλά η πραγματικότητα έχει προλάβει την Audi (smartdroid: 12/20/23).


Επανάσταση στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας: Η στρατηγική ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Audi δοκιμάζεται

Η αυτοκινητοβιομηχανία αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις, ιδίως κατά τη μετάβαση στην ηλεκτρική κινητικότητα. Η Audi αγωνίζεται να επιτύχει τους φιλόδοξους στόχους της. Τα εσωτερικά προβλήματα και η χαμηλότερη ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα ανάγκασαν την εταιρεία να επανεξετάσει τη στρατηγική της για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Γιατί η Audi έπρεπε να επανεξετάσει τη στρατηγική της για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Χαμηλή ζήτηση και καθυστερημένες ναυαρχίδες

Ένας λόγος για την αναθεώρηση της στρατηγικής είναι το γεγονός ότι η ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα ήταν μέχρι στιγμής χαμηλότερη από την αναμενόμενη. Αυτό ώθησε την Audi να συνεχίσει να βασίζεται στους κινητήρες εσωτερικής καύσης προς το παρόν. Οι νέες ηλεκτρικές ναυαρχίδες, που είχαν αρχικά προγραμματιστεί για το 2021, δεν αναμένονται πριν από το 2024. Αυτή είναι μια ατυχής καθυστέρηση που επηρεάζει τα σχέδια της εταιρείας.

Νέα εστίαση στα plug-in υβριδικά και τους κινητήρες εσωτερικής καύσης

Η Audi σχεδιάζει τώρα να αναπτύξει λιγότερα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα τα επόμενα χρόνια και αντ' αυτού να επικεντρωθεί σε μια «νέα γενιά plug-in υβριδικών και μοντέλλων με κινητήρες εσωτερικής καύσης». Αυτό δείχνει ότι η Audi αναγνωρίζει ότι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης εξακολουθούν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο για τη μάρκα.


Ηλεκτροκίνηση σε μετάβαση – Γιατί η κερδοφορία βρίσκεται στο επίκεντρο

Παρά τις προσαρμογές αυτές, η Audi παραμένει αποφασισμένη να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον τομέα της ηλεκτρικής κινητικότητας. Οι στόχοι στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων παραμένουν φιλόδοξοι. Ωστόσο, τα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν βρίσκονται πλέον στην κορυφή της λίστας προτεραιότητας προς το παρόν. Η εταιρεία στοχεύει να αυξήσει την κερδοφορία της, κάτι που είναι δύσκολο μόνο με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθώς σήμερα αντιπροσωπεύουν μόνο περίπου το 4% των πωλήσεων. Επιπλέον, η Audi δεν διαθέτει νέες πλατφόρμες τόσο για ηλεκτρικά οχήματα όσο και για οχήματα εσωτερικής καύσης, γεγονός που καθυστερεί την εφαρμογή της ηλεκτρικής στρατηγικής της.

Συνολικά, η προσαρμογή της στρατηγικής της Audi δείχνει ότι η εταιρεία αναγνωρίζει την πραγματικότητα της αγοράς και ετοιμάζεται να ξεπεράσει τις προκλήσεις στη μετάβαση στην ηλεκτρική κινητικότητα. Η σαφής εστίαση στην ηλεκτρική κινητικότητα παραμένει, αλλά η σημασία των κινητήρων εσωτερικής καύσης αναγνωρίζεται προς το παρόν για τη διασφάλιση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας. Η Audi παραμένει προσηλωμένη στην ενεργό διαμόρφωση του μέλλοντος της κινητικότητας.

Διαβάστε επίσης:


ΠΗΓΗ: https://blackout-news.de/aktuelles/audi-passt-elektroauto-strategie-an-geringe-nachfrage-rueckt-verbrenner-wieder-in-den-fokus/


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!