Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2024

Ηθοποιοί «Στη μαύρη λίστα» για το καθεστώς μη εμβολιασμένου μιλούν.




Ο ηθοποιός Dorian Kingi μίλησε για μία ανεπίσημη «Μαύρη λίστα» που έχουν δημιουργήσει τα κινηματογραφικά στούντιο για άτομα με μη εμβολιασμένο καθεστώς.

Λόγω της κατάστασης εμβολιασμού του, ο ηθοποιός, κασκαντέρ και  σκηνοθέτης, Dorian Kingi ισχυρίζεται ότι δεν είχε δουλειά στον τομέα της ψυχαγωγίας για τρία χρόνια.

Η βραβευμένη με Emmy ηθοποιός Lindsay Wagner και ο κασκαντέρ Henry Kingi είναι οι γονείς του ζευγαριού. Σε ηλικία 11 ετών, ο κ. Kingi εντάχθηκε στο Screen Actors Guild-American Television and Radio Artists (SAG-AFTRA) σε αναγνώριση της ερμηνείας του στην ταινία του 1994 "Double Dragon".

Οι τελευταίες του δουλειές στη σφαίρα της «υποκριτικής πλασμάτων» ήταν ως ο εξωγήινος Demogorgon στο «Stranger Things» και ο μοχθηρός κυνηγός επικηρυγμένων Cad Bane στο «The Book of Boba Fett», πριν αρχίσει να απορρίπτεται λόγω της θρησκευτικής του εξαίρεσης.

Ο κ. Kingi και άλλοι συνεχίζουν να χάνουν τη δουλειά τους λόγω μιας ανεπίσημης «μαύρης λίστας» που έχουν δημιουργήσει τα κινηματογραφικά στούντιο για άτομα που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο ή δεν έχουν τηρήσει το πρόγραμμα αναμνηστικών δόσεων, παρά τη δέσμευση της SAG-AFTRA να προστατεύσει τα μέλη της από τις διακρίσεις και την υποτιθέμενη λήξη της εντολής εμβολιασμού τον Μάϊο του 2023.

«Με τη συνολική στάση της ένωσης για την ένταξη, τη διαφορετικότητα και την καταπολέμηση των διακρίσεων, είναι απλώς απογοητευτικό το γεγονός ότι δεν υπήρξε μέση λύση σχετικά με αυτό το θέμα», δήλωσε ο κ. Kingi.

Η SAG-AFTRA «δεσμεύεται για την ευρύτερη δυνατή απασχόληση και συμμετοχή των μελών μας», μεταξύ άλλων, ανεξάρτητα από την εθνικότητα, τις πολιτικές πεποιθήσεις ή την αναπηρία, σύμφωνα με το καταστατικό της ένωσης.

«Είμαστε υπερήφανοι που αποτελούμε πρότυπο ένταξης, δημοκρατικής οργάνωσης και διακυβέρνησης», αναφέρει το σύνταγμά της.

Ωστόσο, ο κ. Kingi σημείωσε ότι αυτό δεν πρέπει να ισχύει για ιδιωτικές ιατρικές αποφάσεις. Οι άνθρωποι βρίσκονται υπό πίεση να λάβουν τον εμβολιασμό και την αναμνηστική δόση ή να προετοιμάσουν πλαστά δελτία ταυτότητας για να διατηρήσουν την απασχόληση λόγω της συνεχιζόμενης εφαρμογής της εντολής.

Ισχυρίστηκε ότι ορισμένα από αυτά τα άτομα είχαν πεθάνει και μερικά είχαν υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς.

«Ούτε λογική ούτε επιστήμη»

Η Bekka Prewitt, ηθοποιός και μέλος της SAG-AFTRA, άρχισε να έχει αρνητικές αντιδράσεις στο εμβόλιο δώδεκα ώρες μετά τη λήψη του τον Μάϊο του 2021. Μερικά από αυτά τα αποτελέσματα εξακολουθούν να υπάρχουν σε αυτήν.

«Έκανα το εμβόλιο στις 4 το απόγευμα και στις 4:00 το πρωί, ξύπνησα άρρωστη με το στομάχι μου και κατέρρευσα στο πάτωμα του μπάνιου», είπε. «Ένοιωσα αμέσως την έλλειψη ικανότητας να ελέγξω το σώμα μου. Δεν μπορούσα να σηκώσω το κεφάλι μου. Τότε άρχισα να νοιώθω ότι κάποιος με χτυπούσε στο στομάχι με ένα μαχαίρι».

Ισχυρίστηκε ότι για ώρες, το σώμα της έτρεμε, είχε σπασμούς και εφίδρωση καθώς επιχειρούσε μια πλήρη εκκένωση.

Αλλά σύμφωνα με αυτήν, πήγε παραπέρα.

«Για μήνες, είχα πόνους που ταξίδευαν σε όλο μου το σώμα», είπε.

Ισχυρίστηκε ότι παρ' όλο που η δυσφορία τελικά υποχώρησε, ο κύκλος της δεν ήταν ποτέ ο ίδιος.

Μια περίπλοκη, πολύπλευρη κύστη, μεγαλύτερη από μια μπάλα του γκολφ, βρέθηκε κατά τη διάρκεια ενός πυελικού υπερηχογραφήματος, πρόσθεσε.

Ισχυρίστηκε ότι παρ' όλο που τα περισσότερα από αυτά τα συμπτώματα έχουν υποχωρήσει, εξακολουθεί να βιώνει ακανόνιστους κύκλους εμμήνου ρύσεως και έχει αναγνωριστεί ότι έχει θυρεοειδίτιδα Hashimoto, μια αυτοάνοση κατάσταση που οδηγεί σε υποθυρεοειδισμό.

Ο ρευματολόγος της συμφώνησε ότι η λήψη αναμνηστικής δόσης δεν θα ήταν ασφαλής, οπότε της έγραψε ιατρική εξαίρεση αφού ο πρώτος γιατρός της απέρριψε την ιδέα ότι ο εμβολιασμός ήταν η αιτία.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ των ερευνητών δημοσιογράφων Lee Fang και Jack Poulson, η Moderna φέρεται να 

προσέλαβε πρώην πράκτορες του 

FBI για να ελέγχουν κρυφά τη 

συζήτηση για τα εμβόλια.

Παρά το υπόβαθρό της, τα στούντιο την απέρριψαν και τον Οκτώβριο του 2022, έχασε τη δουλειά της σε τηλεοπτικό πρόγραμμα επειδή δεν έλαβε προαγωγή.

Παρ' όλο που η κα Prewitt διέτρεχε τον κίνδυνο να αποκλειστεί ακόμη περισσότερο, χρησιμοποίησε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ευαισθητοποιήσει την κατάστασή της.

«Είναι πολύ καθιερωμένο τώρα ότι ο εμβολιασμός κατά του COVID-19 και οι αναμνηστικές δόσεις δεν εμποδίζουν την εξάπλωση του COVID», είπε. «Μπορείτε να κολλήσετε ή να μεταδώσετε COVID ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού σας, οπότε δεν είναι ούτε λογικό ούτε επιστημονικό. Αλλά δεν έχει σημασία για τη βιομηχανία του θεάματος, επειδή υπάρχει τώρα αυτό το σύστημα πεποιθήσεων που έχει κατηχηθεί στην κουλτούρα μας που ισχυρίζεται ότι αν δεν εμβολιαστείς, είσαι θανατηφόρος για τον εαυτό σου και τους άλλους».


Μέλος της SAG-AFTRA Dorian Kingi, 2023. (Ευγενική προσφορά του Dorian Kingi)

Αγωγή κατά της SAG-AFTRA

Σε μια καταγγελία κατά της SAG-AFTRA, η οποία κατατέθηκε τον Δεκέμβριο, η κα Prewitt και ο κ. Kingi είναι δύο από τους 100 ενάγοντες που ισχυρίζονται αμέλεια, παραβίαση της σύμβασης και παραβίαση του καθήκοντος πίστης της δίκαιης εκπροσώπησης.

Η ομάδα Protecting the Educational Rights of Kids (PERK), η οποία υποστηρίζει την ιατρική ανεξαρτησία και τη γονική κυριαρχία, κατέθεσε την αγωγή με τη βοήθεια του Gerard Fox Law.

Τα μέλη της SAG-AFTRA που αντιμετώπισαν προκαταλήψεις και έχασαν τη δουλειά τους «παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους», σύμφωνα με την πρόεδρο του PERK Amy Bohn, για να «διατηρήσουν την ιατρική τους ελευθερία, τη σωματική αυτονομία και την ελευθερία επιλογής».

Τα μέλη της SAG-AFTRA «είχαν το δικαίωμα να αναμένουν ότι η Ένωσή της θα τους προστατεύσει, θα διαπραγματευτεί με τα στούντιο, τους παραγωγούς και άλλους αξιωματούχους πρόσληψης για λογαριασμό τους για να αποτρέψει την επιζήμια μεταχείριση για την άσκηση του φιλοσοφικού, θρησκευτικού, ιατρικού ή αναπηρικού λόγου τους για τη μη λήψη του εμβολίου COVID-19», σύμφωνα με την αγωγή, αναφέροντας τη σύμβασή τους με το συνδικάτο ως υποστήριξη.

"Η SAG-AFTRA είχε συνεχή υποχρέωση να συνεργαστεί συλλογικά με τους υπογράφοντες για να συμμορφωθεί με τις ισχύουσες διατάξεις και να ικανοποιήσει τις ευκαιρίες συνάντησης και παροχής ευκαιριών, όπως συζητήθηκε στη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας πριν από την εφαρμογή αναγκαστικών εμβολιασμών, ωστόσο, απέτυχαν και, ως εκ τούτου, απέτυχαν τα μέλη τους", αναφέρει η αγωγή.

Ο κ. Kingi είπε ότι δεν μπορούσε απλώς να παρακολουθεί από το περιθώριο, παρ' όλο που καταλάβαινε ότι θα διακινδύνευε να μπει στη μαύρη λίστα για άλλη μια φορά για τη συμμετοχή του στη δικαστική διαμάχη.

«Απλά ένοιωσα ότι αυτό για μένα ήταν λάθος», είπε ο κ. Kingi. «Αυτό έχει ξεπεράσει τα όρια με περισσότερους από έναν τρόπους».

Η κα Prewitt, της οποίας ο τελευταίος κινηματογραφικός ρόλος ήταν το 2021, έχει συμμετάσχει μόνο σε διαφημίσεις, οι οποίες ισχυρίζεται ότι έχουν λιγότερο αυστηρούς περιορισμούς εμβολιασμού από τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, επειδή οι τραυματισμοί της κατέστησαν επικίνδυνο να ενισχυθεί.

«Αλλά η καρδιά, η ψυχή και το πάθος μου ήταν πάντα στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο», είπε. «Το να μην μου επιτρέπεται να εργαστώ σε αυτό ήταν σπαρακτικό. Είναι αποκαρδιωτικό να αρχίζεις επιτέλους να κλείνεις κάποιες οντισιόν και μετά να σε κλωτσούν στο πεζοδρόμιο λόγω αδυναμίας να κάνεις αναμνηστική δόση».

Όπως και ο κ. Kingi, η κα Prewitt αναγνώρισε ότι γνώριζε ότι η συμμετοχή της στη δικαστική διαμάχη θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόσθετη μαύρη λίστα, αλλά δεν μπόρεσε να παραμείνει σιωπηλή.

«Τόσοι πολλοί άνθρωποι έχουν υποφέρει τόσο πολύ και είχαν σοβαρές συνέπειες από τη λήψη αυτού του εμβολίου», είπε. «Πώς θα μπορούσα να μην υπερασπιστώ αυτούς τους ανθρώπους και τους ανθρώπους που φοβούνται να βγουν μπροστά; Δεν θέλω να είμαι στη λάθος πλευρά της ιστορίας και θα υπερασπίζομαι αυτό που έχει σημασία».

Σύμφωνα με την κα Prewitt, η βλάβη του εμβολιασμού της πιθανότατα θα απαιτήσει τη λήψη φαρμάκων για το υπόλοιπο της ζωής της.

«Έχω ξοδέψει τόσο πολύ από το χρόνο και τα χρήματά μου στα ιατρεία προσπαθώντας να καταλάβω τι συμβαίνει με την υγεία μου», είπε. «Αυτό που έκαναν ήταν λάθος και δεν μπορεί να τους επιτραπεί να το κάνουν ξανά στο μέλλον. Αυτή είναι η ελπίδα μου».

Μέλος της SAG-AFTRA Bekka Prewitt, 2023. (Ευγενική προσφορά του Bekka Prewitt)

Η SAG-AFTRA δήλωσε ότι θα «ζητήσει την απόρριψή τους» και ότι οι ισχυρισμοί «είναι αβάσιμοι» απαντώντας σε αίτημα για σχολιασμό.

«Το συνδικάτο έχει ήδη υπερασπιστεί και επιτύχει την απόρριψη άλλων κατηγοριών εναντίον του ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου Εργασιακών Σχέσεων σχετικά με τη συμφωνία επιστροφής στην εργασία».

"Χόλλυγουντ για την Ελευθερία"

Ο Tatum Shank συνίδρυσε το 'Hollywood 4 Freedom', μια ομάδα αφιερωμένη στη «δημιουργία μιας παράλληλης οικονομίας του Χόλλυγουντ» απαλλαγμένη από κανονισμούς COVID αφού απολύθηκε από τηλεοπτική εκπομπή τον Οκτώβριο του 2021 επειδή αρνήθηκε να κάνει το εμβόλιο.

«Θέλαμε να δημιουργήσουμε έναν ασφαλή χώρο για τους ανθρώπους να μοιράζονται ιδέες», δήλωσε ο κ. Shank. «Τα τελευταία δύο χρόνια, έχουμε δημιουργήσει μια βάση δεδομένων με περισσότερους από 500 ομοϊδεάτες επαγγελματίες του κλάδου. Είμαστε ένα σημείο σύνδεσης μεταξύ οποιουδήποτε μπορεί να κάνει μια δουλειά και των εταιρειών παραγωγής. Δεν είμαστε εταιρεία παραγωγής, αλλά περισσότερο ένα σημείο σύνδεσης για αυτές τις δύο πλευρές».

Σύμφωνα με τον κ. Shank, έναν από τους 100 ενάγοντες στην υπόθεση κατά της SAG-AFTRA, εξακολουθεί να υφίσταται διακρίσεις λόγω του ιστορικού εμβολιασμού του.

«Μόλις έλαβα σημειώσεις οντισιόν τις προάλλες ζητώντας την κατάσταση του εμβολίου μου, οπότε εξακολουθεί να συμβαίνει εκεί έξω, και αν αρχίσουν να προσπαθούν να ωθήσουν μια άλλη πανδημία, θα τα φέρουν όλα αυτά πίσω», είπε. «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτή η αγωγή είναι τόσο σημαντική, διότι αν κερδίσουμε και δείξουμε στους ανθρώπους τι έκαναν, μπορεί να το αποτρέψει από το να συμβεί ξανά».


Μέλος της SAG-AFTRA Tatum Shank, 2023. (Ευγενική προσφορά του Tatum Shank)

«Σύστημα κλάσης Α»

Ο ενάγων στην υπόθεση και μέλος του διοικητικού συμβουλίου SAG-AFTRA του παραρτήματος της Νέας Αγγλίας, Chuck Slavin, «υποστηρίζει σε όλα τα μέτωπα» τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της SAG-AFTRA.

Είπε ότι ο κ. Slavin δεν μιλάει εκ μέρους του παραρτήματος της Νέας Αγγλίας και ότι οι απόψεις του δεν είναι τυπικές γι' αυτό.

Ισχυρίστηκε ότι επέλεξε να υποστηρίξει αυτόν τον σκοπό μόνος του.

"Η SAG-AFTRA συνωμότησε με τους εργοδότες μας για να επιτρέψει επίσημα κάθε είδους παραβάσεις στα μέλη μας και στη συνέχεια να ισχυριστεί ότι ήταν δικαίωμα των εργοδοτών να το πράξουν, γεγονός που θέτει ένα επικίνδυνο νέο προηγούμενο που αποκαλούν προνόμιο του παραγωγού", δήλωσε ο κ. Slavin.

Με τη «διατήρηση και επέκταση των ευκαιριών εργασίας των μελών», η SAG-AFTRA καθιέρωσε ένα ταξικό σύστημα εντός της ένωσης. Όσοι έχουν εμβολιαστεί έχουν αρχαιότητα και θα προσληφθούν, σε αντίθεση με την τήρηση της δέσμευσής της να διατηρήσει ίσες ευκαιρίες απασχόλησης. Οι ανεμβολίαστοι, εν τω μεταξύ, συνεχίζουν να είναι άνεργοι, ισχυρίστηκε.


Μέλος του διοικητικού συμβουλίου της SAG-AFTRA Chuck Slavin, 2023. (Ευγενική προσφορά του Chuck Slavin)

Ο κ. Slavin δήλωσε ότι ελπίζει ότι η δράση θα οδηγήσει στην αποκατάσταση της δικαιοσύνης και των ίσων ευκαιριών.

"Τελικά, η SAG-AFTRA πρέπει να λογοδοτήσει σε αυτά τα θέματα", δήλωσε ο κ. Slavin. «Απογοήτευσε τα μέλη της. Ακόμη και μέλη των οποίων οι γιατροί τους έλεγαν να μην κάνουν το εμβόλιο τους είπαν ότι έπρεπε να το κάνουν αλλιώς δεν θα δούλευαν, και αυτό είναι απλά τρελλό».

Ο κ. Slavin αναφέρθηκε στην ηθοποιό Katarina Pavelek του "The Mindy Project", μέλος της SAG-AFTRA, η οποία πέθανε τον Ιούλιο του 2023 από υποβοηθούμενη αυτοκτονία μετά από παρατεταμένη ασθένεια που είπε ότι προκλήθηκε από το αναμνηστικό εμβόλιο COVID: μυαλγική εγκεφαλομυελίτιδα/σύνδρομο χρόνιας κόπωσης.

https://www.film.ru/person/katarina-pavelek

https://www.sammyboy.com/threads/41-year-old-model-and-hollywood-actress-katerina-pavelek-ended-her-life-at-an-assisted-suicide-clinic-due-to-covid-booster-injuries.352025/

«Γνωρίζω μέλη που δεν ήθελαν να εμβολιαστούν, αλλά έπρεπε απλώς να δουλέψουν, και στη συνέχεια τραυματίστηκαν ή σκοτώθηκαν», δήλωσε ο Slavin. «Δεν απέχει πολύ από το Χόλλυγουντ του Harvey Weinstein, όπου σου λένε: "Αν δεν το κάνεις αυτό, δεν θα πάρεις τη δουλειά". Αυτό είναι ένα τρομακτικό σημείο στη βιομηχανία».



ΠΗΓΗ: https://greatgameindia.com/actors-blacklisted-for-unvaccinated-status-speak-out/




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!