Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024

Παρακολούθηση της κυκλοφορίας δεδομένων στην Ελβετία: οι υποσχέσεις αθετήθηκαν.


Ένα άρθρο από τις 9 Ιανουαρίου 2024 στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Republik ρίχνει φως στην ανάπτυξη της μαζικής παρακολούθησης στην Ελβετία από την έγκριση του νόμου για τις υπηρεσίες πληροφοριών το 2016.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε επίσης από την δωρεάν εφημερίδα "20 Minuten". Το 2016, πριν από το δημοψήφισμα για τον νόμο περί υπηρεσιών πληροφοριών, η ελβετική κυβέρνηση, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο, είχε υποσχεθεί ότι δεν θα υπήρχε παρακολούθηση σε εθνικό επίπεδο.

Η έρευνα της 'Republik' δείχνει τώρα ότι η λεγόμενη «καλωδιακή αναγνώριση» περιλαμβάνει ακριβώς αυτό: ένα πρόγραμμα μαζικής παρακολούθησης του πληθυσμού. Ο νόμος επιτρέπει στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών (FIS) να παρακολουθεί και να αναλύει την κίνηση στο διαδίκτυο των Ελβετών πολιτών, με αποτέλεσμα την παραβίαση της ιδιωτικής ζωής.

Η ανάλυση αποκαλύπτει ότι η διαδικτυακή κίνηση των Ελβετών πολιτών παρακολουθείται μαζικά από τότε που τέθηκε σε ισχύ ο νόμος το 2017. Όλα τα δεδομένα αποθηκεύονται για μεταγενέστερες αναζητήσεις. Ως αποτέλεσμα αυτής της παρακολούθησης, οι δημοσιογράφοι και οι δικηγόροι δεν μπορούν πλέον να εγγυηθούν τις υποχρεώσεις τους για την προστασία των πηγών και του επαγγελματικού απορρήτου. Το άρθρο αποκαλύπτει επίσης ότι η υπηρεσία πληροφοριών έχει λάβει μέτρα για την περαιτέρω επέκταση της καλωδιακής αναγνώρισης και ακόμη και την παρακολούθηση των καλωδίων οπτικών ινών των ξένων υπηρεσιών Διαδικτύου.

Οι πολιτικοί που υποστήριξαν την εισαγωγή της καλωδιακής αναγνώρισης κατηγορούνται στο άρθρο της Republik για ψευδείς διαβεβαιώσεις και έλλειψη διαφάνειας.

Η Ελβετία θα μπορούσε σύντομα να βρεθεί αντιμέτωπη με την απόφαση να επεκτείνει ή να περιορίσει την κρατική επιτήρηση, καθώς το Ομοσπονδιακό Διοικητικό Δικαστήριο πρέπει να αποφανθεί για την αναγνώριση καλωδίων και το επικεφαλής Υπουργείο Άμυνας, Πολιτικής Προστασίας και Αθλητισμού (DDPS) σχεδιάζει να αναθεωρήσει τον νόμο περί υπηρεσιών πληροφοριών.

Οι επικριτές υποστηρίζουν ότι η προγραμματισμένη επέκταση της καλωδιακής αναγνώρισης αντιπροσωπεύει μια αναδρομική νομιμοποίηση των προϋπαρχουσών πρακτικών παρακολούθησης.



ΠΗΓΗ: https://transition-news.org/uberwachung-des-datenverkehrs-in-der-schweiz-versprechen-gebrochen

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ





ΣΧΕΤΙΚΑ:

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μας παρακολουθεί όλους
Πριν από την ψηφοφορία για τον νόμο περί υπηρεσιών πληροφοριών, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο υποσχέθηκε ότι δεν θα υπάρξει εθνική παρακολούθηση του πληθυσμού. Σήμερα, ωστόσο, η καλωδιακή αναγνώριση είναι ακριβώς αυτό: ένα πρόγραμμα μαζικής παρακολούθησης. Η σειρά για το ελβετικό κράτος επιτήρησης, επεισόδιο 1.
https://www.republik.ch/2024/01/09/der-bund-ueberwacht-uns-alle



Παρακολουθούνται όλοι οι Ελβετοί; Τι λέει η NDB
Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο διαβεβαίωσε ότι η λεγόμενη καλωδιακή αναγνώριση θα απέκλειε μια εθνική παρακολούθηση όλων των πολιτών. Ωστόσο, αυτό δεν φαίνεται να είναι αλήθεια.
https://www.20min.ch/story/bund-soll-alle-schweizer-ueberwachen-191661207131



Νέα μοντέλlα Volkswagen με ChatGPT
Από το δεύτερο τρίμηνο του 2024, αυτή η τεχνολογία AI θα παρέχει στους οδηγούς πληροφορίες κατά την οδήγηση και θα τους επιτρέπει να ελέγχουν ορισμένες λειτουργίες του οχήματος. Οι επικριτές προειδοποιούν για την αύξηση της επιτήρησης.
https://transition-news.org/neue-volkswagen-modelle-mit-chatgpt



Το όχημά σας σας κατασκοπεύει και τώρα πρόκειται να αρχίσουν να εγκαθιστούν το ChatGPT σε νέα μοντέλλα Volkswagen - 9 Ιανουαρίου 2024
https://endoftheamericandream.com/your-vehicle-is-spying-on-you-and-now-they-are-going-to-start-installing-chatgpt-in-new-volkswagen-models/



Ηνωμένο Βασίλειο: Η αστυνομία χρησιμοποιεί κρυφά βάση δεδομένων διαβατηρίων για αναγνώριση προσώπου
Σύμφωνα με το Liberty Investigates, αυτή ήταν μια παράνομη πρακτική παρακολούθησης τουλάχιστον από το 2019. Άλλα κυβερνητικά αποθετήρια δεδομένων χρησιμοποιούνται επίσης όλο και περισσότερο. Οι επικριτές βλέπουν μια απειλή για την ιδιωτική ζωή και τις πολιτικές ελευθερίες.
https://transition-news.org/uk-polizei-nutzt-heimlich-die-passdatenbank-fur-gesichtserkennung



Liberty Investigates, The Telegraph: Η αστυνομία διεξάγει κρυφά έρευνες αναγνώρισης προσώπου στη βάση δεδομένων διαβατηρίων - 8 Ιανουαρίου 2024
https://libertyinvestigates.org.uk/articles/police-secretly-conducting-facial-recognition-searches-of-passport-database/



Ανάπτυξη ψηφιακών διδύμων μέσω του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης - Συνολική επιτήρηση μέσω έξυπνων τηλεφώνων και WBAN;
https://anamihalceamdphd.substack.com/p/digital-twin-development-through

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!