Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024

ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Ανεξάρτητοι Παραγωγοί Πετρελαίου - Ενάντια στις πιθανότητες, η παραγωγή αργού πετρελαίου των ΗΠΑ σηματοδοτεί δύο σημαντικά ορόσημα - με το Τέξας και τους Τεξανούς να ηγούνται.


David Blackmon

3 Ιανουαρίου 2024

Προσκεκλημένος από τον Karr Ingham, εκτελεστικό αντιπρόεδρο / οικονομολόγο πετρελαίου στη Συμμαχία Παραγωγών Ενέργειας του Τέξας.


Εδώ είναι το προφανές μέρος για (1) την επιστροφή στην παραγωγή ρεκόρ αργού πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες και (2) το γεγονός ότι οι ΗΠΑ παράγουν τώρα περισσότερο αργό πετρέλαιο σε καθημερινή βάση από οποιαδήποτε χώρα ποτέ.

Επαινεί ιδιαίτερα το οικονομικό μας σύστημα και την επίμονη εφευρετικότητα των παραγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου των ΗΠΑ ότι μπορούμε πράγματι να αυξήσουμε την παραγωγή αργού πετρελαίου σε αυτό το επίπεδο. Και ότι μπορούμε να το κάνουμε ακόμη και απέναντι σε μια κυβέρνηση και ένα από τα δύο μεγάλα εθνικά πολιτικά κόμματα που έχουν γίνει φανατικά αντι-αμερικανικά, κατά του πετρελαιου και του φυσικού αερίου, καθώς και ενέργειας κατά του πετρελαίου, καθώς υποκλίνονται στο βωμό της κλιματικής αλλαγής.

Αυτό σημαίνει ότι, στην πραγματικότητα, είναι στην πραγματικότητα κατά της ευημερίας, κατά της ανθρώπινης ευημερίας και κατά της άφθονης, οικονομικά προσιτής και αξιόπιστης ενέργειας εις βάρος και σε κίνδυνο της δικής τους οικονομίας και των πολιτών τους. Και ανησυχητικά, σημαίνει επίσης ότι είναι αντιαναπτυξιακοί για τις μάζες του πληθυσμού σε όλο τον κόσμο που δεν έχουν ακόμη ξεφύγει από την ενεργειακή φτώχεια, πολύ λιγότερο να βιώσουν το μεγαλείο της ενεργειακής αφθονίας και όλες τις ευλογίες που έρχονται μαζί της.


Πέρα από αυτό, ενώ μπορεί να χρειάστηκε λίγο περισσότερο χρόνο από ό, τι περίμενα αρχικά, συνέβη - οι παραγωγοί των ΗΠΑ ανταποκρίθηκαν σε υψηλότερες τιμές (χαμηλότερες το 2023 από το 2022, αλλά εξακολουθούν να είναι ευνοϊκές) με αυξήσεις παραγωγής, έκλεισαν το χάσμα που δημιουργήθηκε από τις απώλειες παραγωγής COVID και ώθησαν την παραγωγή σε επίπεδα ρεκόρ και ανόδου. Και όπως συνέβαινε πριν από τον COVID, οι μειώσεις παραγωγής που εφαρμόζει ο ΟΠΕΚ+ σημαίνουν ένα πράγμα - οι ΗΠΑ, με επικεφαλής το Τέξας, θα καλύψουν αυτό το κενό και ο ΟΠΕΚ+ θα παραχωρήσει μερίδιο αγοράς στις Ηνωμένες Πολιτείες είτε τους αρέσει είτε όχι. Και με βεβαιότητα ΔΕΝ τους αρέσει.


Λιγότερο προφανές μπορεί να είναι από πού προέρχεται η αύξηση της παραγωγής αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ. Δεν είναι μόνο γενικά «οι Ηνωμένες Πολιτείες» που αυξάνουν την παραγωγή. Μια γρήγορη ματιά στις πολιτείες και τις περιοχές παραγωγής δείχνει γρήγορα ότι μόνο τέσσερεις από τις πολιτείες παραγωγής του έθνους έχουν ανακτήσει τη χαμένη παραγωγή COVID και τώρα παράγουν σε επίπεδα ρεκόρ: Τέξας, Νέο Μεξικό, Γιούτα και Οχάϊο. Ενώ θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τα τυχερά μας αστέρια για κάθε βαρέλι από οπουδήποτε, η Γιούτα και το Οχάϊο δεν κινούν τόσο πολύ τη βελόνα, ρίχνοντας περίπου 260.000 bpd μεταξύ των δύο. Το Τέξας και το Νέο Μεξικό, ωθώντας 7,5 εκατομμύρια bpd μεταξύ των δύο, οδηγούν αυτή την αύξηση της παραγωγής στις ΗΠΑ μετά τον COVID.

Όσον αφορά τις περιοχές παραγωγής, μόνο η Permian μπορεί να καυχηθεί για την πλήρη ανάκαμψη και την παραγωγή ρεκόρ. Όχι το Bakken, και όχι το Eagle Ford, το οποίο εξακολουθεί να είναι κάτω σε σύγκριση όχι μόνο με τα προ COVID, αλλά εξακολουθεί να είναι κάτω σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2015-16.

Και ακόμη και στο Τέξας, μόνο μία περιοχή της Επιτροπής Σιδηροδρόμων στην πολιτεία βρίσκεται σε επίπεδα παραγωγής ρεκόρ, και αυτή είναι η Περιφέρεια 8, ο πυρήνας της παραγωγής της λεκάνης Permian. (Το σύνολο του Texas Permian περιλαμβάνει τις περιοχές 7C, 8 και 8A).

Έτσι, είναι σαφές ότι η Permian είναι ουσιαστικά η μοναδική κινητήρια δύναμη πίσω από την επίτευξη νέων ρεκόρ παραγωγής αργού πετρελαίου όλων των εποχών στις Ηνωμένες Πολιτείες και το γεγονός ότι οι ΗΠΑ παράγουν τώρα περισσότερο αργό πετρέλαιο από οποιαδήποτε μεμονωμένη χώρα στην ιστορία του πλανήτη.

Για να είμαστε δίκαιοι, η παραγωγή της Βόρειας Ντακότα/Bakken αυξάνεται και συνεισφέρει βαρέλια στο ρεκόρ του συνόλου των ΗΠΑ το 2023, αλλά παραμένει πίσω από την παραγωγή πριν από τον COVID. Και η Federal Offshore στον Κόλπο του Μεξικού κυμαίνεται τώρα κοντά σε επίπεδα ρεκόρ, απίστευτα (η κυβέρνηση Μπάιντεν ήταν ιδιαίτερα παρεμποδιστική και καθυστερημένη όσον αφορά τη διαχείριση αυτών των μισθώσεων).

Αλλά και πάλι, είναι η Πέρμια που είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου υπεύθυνη, και όχι ολόκληρη η Πέρμια σε αυτό. Οι ΗΠΑ θέτουν ρεκόρ παραγωγής και παράγουν περισσότερο αργό πετρέλαιο από οποιαδήποτε άλλη χώρα, λόγω της φανταστικής ανάπτυξης που συγκεντρώνεται στην περιοχή 8 της Επιτροπής Σιδηροδρόμων του Τέξας και στις κομητείες Lea και Eddy στο Νέο Μεξικό.

Με πάνω από 5,98 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως τον Δεκέμβριο του 2023, η λεκάνη Permian (συνολικά, τόσο το Τέξας όσο και το Νέο Μεξικό) παράγει πάνω από το 45% της συνολικής παραγωγής αργού πετρελαίου των ΗΠΑ και κινείται (χωρίς λογοπαίγνιο) προς τα 6 εκατομμύρια bpd και πέρα.

Με άλλα λόγια, οι ΗΠΑ παράγουν τώρα περισσότερο αργό πετρέλαιο από οποιαδήποτε χώρα, επειδή οι εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου του Τέξας, και ιδιαίτερα οι ανεξάρτητοι του Τέξας, αυξάνουν την παραγωγή στη λεκάνη της Πέρμιας προς όφελος του αμερικανικού λαού και της αμερικανικής οικονομίας. Και το κάνουν αυτό με ανελέητα υψηλότερα επίπεδα αποτελεσματικότητας και παραγωγικότητας. Αυτά τα επίπεδα παραγωγής ρεκόρ έχουν επιτευχθεί χωρίς να βρίσκονται πουθενά κοντά στον αριθμό ρεκόρ εξέδρας ή στην απασχόληση στη βιομηχανία.


Συμβαίνει επίσης επειδή η κυβέρνηση Μπάιντεν και οι Δημοκρατικοί της Βουλής και της Γερουσίας δεν έχουν ακόμη καταλάβει πώς να το σταματήσουν. Και σίγουρα δεν έχουν καταλάβει πώς να καταστείλουν τη ζήτηση για το αργό πετρέλαιο και το φυσικό αέριο που παράγουμε.

'

Αυτή η συζήτηση αφορούσε το αργό πετρέλαιο. Το φυσικό αέριο είναι επίσης μια ξεχωριστή φανταστική ιστορία και άλλες πολιτείες και περιοχές στις ΗΠΑ τα πάνε καλύτερα από αυτή την άποψη. Ακόμα και σε αυτό, όμως, το Τέξας και η Permian οδηγούν την κατηγορία με ρεκόρ και (ταχέως) αυξανόμενη παραγωγή.


Ο Θεός να ευλογεί το Τέξας και τους ανεξάρτητους παραγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου του Τέξας.


ΠΗΓΗ: https://blackmon.substack.com/p/against-the-odds-us-crude-oil-production?publication_id=712558&post_id=140316751&isFreemail=true&r=2glxis&utm_source=substack&utm_medium=email


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:

Ενεργειακός παραλογισμός: Ο μεγαλύτερος σταθμός φόρτισης EV της Αμερικής τροφοδοτείται από - μαντέψτε - ΝΤΗΖΕΛ!!!

https://blackmon.substack.com/p/mondays-energy-absurdity-americas


ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Τώρα ισχύει ο νέος νόμος για τη θέρμανση – τι σημαίνει για εσάς

Ο νέος νόμος για τη θέρμανση είναι εδώ. Αποσκοπεί στην προώθηση της θερμικής μετάβασης στον κατασκευαστικό τομέα. Αλλά οι αμφιβολίες παραμένουν. Τι πρέπει να γνωρίζουν και να κάνουν τώρα οι ιδιοκτήτες σπιτιού; Έτσι, μπορείτε να εξασφαλίσετε ένα επιπλέον μπόνους έως και 1.300 ευρώ.

https://www.epochtimes.de/politik/deutschland/jetzt-gilt-das-neue-heizungsgesetz-was-es-fuer-sie-bedeutet-a4538600.html?utm_source=nl-morning-subs&src_src=nl-morning-subs&utm_campaign=nl-morning_2024-01-04&src_cmp=nl-morning_2024-01-04&utm_medium=email&est=ItachE%2ByPNQcYlRNKzf1sTTIZKfC5zJmMpvqCzR7jEDIW1CqdReG%2FN6C8Q0%3D&utm_term=newstop


Το 2024 φέρνει νέα μέτρα για το κλίμα

Το 2024, η μαυροπράσινη κυβέρνηση θα εισέλθει στο τελευταίο έτος της νομοθετικής της περιόδου - ταυτόχρονα, πλησιάζουν επίσης σημαντικοί στόχοι για την προστασία του κλίματος. Οι νέες επιδοτήσεις για την ηλεκτροκίνηση έχουν ως στόχο να καταστήσουν πιο ελκυστική τη μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα, ενώ η βενζίνη και το ντήζελ θα γίνουν ακριβότερα. Θα υπάρξουν περαιτέρω κίνητρα για τη χρήση δημόσιων συγκοινωνιών και φωτοβολταϊκών συστημάτων (φωτοβολταϊκά συστήματα).

https://orf.at/stories/3343283/


Ένας μόνο υπολογισμός καθιστά το CO₂ έναν τεράστιο παράγοντα

«Τι γίνεται με τα σύννεφα;» ρώτησε ο Δρ Gerhard Stehlik, πτυχιούχος χημικός. Στο άρθρο του, θέλει να χρησιμοποιήσει απλά μαθηματικά για να δείξει ότι η συζήτηση για το κλίμα έχει πέσει θύμα ενός σφάλματος υπολογισμού.

https://www.epochtimes.de/meinung/gastkommentar/eine-rechnung-macht-co%e2%82%82-zum-riesenfaktor-a4516267.html?utm_source=nl-morning-subs&src_src=nl-morning-subs&utm_campaign=nl-morning_2024-01-05&src_cmp=nl-morning_2024-01-05&utm_medium=email&est=U0maIVw8c4jo%2BFoFKEHj1Y1N8b2VYs6yxb%2F5QJ9VnuykS%2BCZ5HlUuBoCoUM%3D

2 σχόλια:

  1. https://www.youtube.com/watch?v=YuW3LcMxq0g

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε, αλλά θα ήταν ωραίο να ακούμε και τις απόψεις σας σχετικά με την ανάρτηση που επισκέπτεσθε και ενδεχομένως διαβάζετε.

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!