Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024

ΒΕΡΟΛΙΝΟ - Αποκλειστικό: Βίαιη αστυνομική βία στη διαδήλωση των αγροτών. Απίστευτες σκηνές σε βίντεο – στο περιθώριο της παράστασης του Lindner



Είναι απίστευτες σκηνές που μου έστειλε ένας αναγνώστης, σε ένα βίντεο που κατέγραψε ο ίδιος. Η ίδια αστυνομία του Βερολίνου, η οποία λίγο πριν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ουσιαστικά ικέτευε τους ταραξίες με μεταναστευτικό υπόβαθρο να απέχουν από τη βία (δείτε το άρθρο μου «Μην μας επιτεθείτε» εδώ), απλά χτυπά και κλωτσάει έναν διαδηλωτή χωρίς κανένα αναγνωρίσιμο λόγο και λόγο.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο εδώ.

Ο αναγνώστης μου περιγράφει τη σκηνή ως εξής: «Εγώ ο ίδιος ήμουν στο χώρο της Πύλης του Βρανδεμβούργου τη Δευτέρα, 15.01.24. Την ώρα που μιλούσε ο υπουργός, ο κ. Lindner, στεκόμουν στο δάσος δεξιά της Πύλης του Βρανδεμβούργου. 

Μετά τα διαπεραστικά σφυρίγματα και τις αποδοκιμασίες, ένας μαύρος καπνός υψώθηκε στην αριστερή πλευρά της Πύλης του Βρανδεμβούργου. Στη δεξιά πλευρά της Πύλης του Βρανδεμβούργου (στο δάσος) υψώθηκε πορτοκαλί καπνός. Επειδή ήμουν κοντά στον πορτοκαλί καπνό, μου κέντρισε το ενδιαφέρον και πήγα εκεί. Στη συνέχεια άρχισα να κινηματογραφώ με το τηλέφωνό μου και δεν μπορούσα να πιστέψω στα μάτια μου τι συνέβαινε. Ο αστυνομικός κοίταξε ένα δέντρο όπου καθόταν ένας διαδηλωτής και του ζήτησε να κατέβει (ο ήχος ακούγεται ακόμα στο βίντεο). Ο άνδρας με το πορτοκαλί παντελόνι είπε κάτι στους αστυνομικούς και αμέσως άπλωσε τα χέρια του. Όλα τα άλλα μπορούν να προβληθούν στο βίντεο.

Εγώ και πολλοί άλλοι ειρηνικοί διαδηλωτές δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε τι συνέβαινε. Διδάσκεται αυτή η συμπεριφορά στην αστυνομική ακαδημία; Έτσι, όλοι οι άλλοι αστυνομικοί έρχονται σε ανυποληψία. Το εξαγριωμένο πλήθος προσπάθησε να απελευθερώσει τον διαδηλωτή, αλλά οι αστυνομικοί σταμάτησαν το πλήθος. Όταν ο αστυνομικός με τον προσωπικό αριθμό ταυτότητας BE 24115 δεν μπορούσε να περάσει, κράτησε ένα μεγάλο μπουκάλι σπρέϋ πιπεριού ενάντια στο εξαγριωμένο πλήθος. Έτσι, η αστυνομία άνοιξε το δρόμο και οδήγησε τον διαδηλωτή στο περιπολικό».

Ακόμα κι αν ο διαδηλωτής με την πορτοκαλί φόρμα προσέβαλε λεκτικά τους αστυνομικούς – για τους οποίους το βίντεο δεν παρέχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο – αυτό δεν θα ήταν δικαιολογία για τέτοια ωμή βία. Εξάλλου, πρόκειται για ένστολους αστυνομικούς και όχι για κακοποιούς σε κάποια παμπ. Τουλάχιστον αυτό θα σκεφτόσασταν εσείς.

Ήδη χθες ανέφερα εδώ στην ιστοσελίδα μου για μια άλλη περίπτωση ανεξήγητης αστυνομικής βίας στο περιθώριο της εμφάνισης του Lindner στη διαδήλωση "Bauern" στο Βερολίνο (δείτε εδώ).

Ήμουν φίλος της αστυνομίας και τους υπερασπιζόμουν τακτικά. Πριν από την περίοδο του κορωνοϊού. Μετά την ωμή αστυνομική βία κατά ειρηνικών διαδηλωτών που βίωσα εκεί, δεν φοβάμαι πλέον την αστυνομία του Βερολίνου. Αν και προσωπικά γνωρίζω ότι εξακολουθούν να υπάρχουν αξιοπρεπείς υπάλληλοι που μου παρέχουν επίσης εσωτερικές πληροφορίες και υποφέρουν τρομερά από τον τρόπο με τον οποίο η ηγεσία της αστυνομίας καταχράται πολιτικά την εξουσία.

Εικόνες όπως αυτές του αναγνώστη μου στέλνουν ρίγη στην σπονδυλική μου στήλη ξανά και ξανά. Όπως όταν η αστυνομία με χτύπησε, με κλώτσησε και με συνέλαβε (το περιγράφω λεπτομερώς στο βιβλίο μου «Η απέλασή μου»). 

Ακόμη χειρότερο από την ίδια τη βία είναι το γεγονός ότι η ηγεσία της αστυνομίας την αφήνει χωρίς συνέπειες. (σσ. ξεθυμαίνουν στον πολίτη για να τις φάνε από τους λάθρο)

Δεν γνωρίζω καμμία συνέπεια για τους αξιωματικούς σε καμμία από τις επιθέσεις εναντίον μου. Το σχετικό σήμα είναι μοιραίο – και στην πραγματικότητα υποκίνηση βίας από την ηγεσία της αστυνομίας και το δικαστικό σώμα. Ήμουν ιδιαίτερα αναστατωμένος που μια ηλικιωμένη γυναίκα πέθανε μετά από μια βάναυση επιχείρηση των αξιωματικών εναντίον της (δείτε εδώ).

Αναρωτιέμαι, αλλά και εσείς, αγαπητοί αναγνώστες: Τι είδους αστυνομική δύναμη είναι αυτή, η οποία τακτικά μοιάζει με ανθρωπάκια μπροστά στον βίαιο όχλο των αριστερών εξτρεμιστών και των ταραχοποιών με μεταναστευτικό υπόβαθρο, που αντιμετωπίζει τους εξτρεμιστές του κλίματος με το γάντι και μερικές φορές συμπεριφέρεται σαν να ήταν και σωματοφύλακές τους – και που, αντίθετα, ξυλοκοπεί βάναυσα αθώους πολίτες με ανεξήγητη βία χωρίς προφανή λόγο;

Είναι μια ενέργεια παράλειψης; Εκτονώνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι την απογοήτευση που συσσωρεύεται αλλού στους ειρηνικούς πολίτες; Ή μήπως υποκινούνται τόσο πολύ από την ηγεσία της αστυνομίας ώστε να αισθάνονται μίσος εναντίον αυτών των ειρηνικών διαδηλωτών, όπως μας είπε ένας αξιωματούχος σε συνέντευξή του (δείτε εδώ);

Ειλικρινά, είμαι μπερδεμένος και έκπληκτος. Και φοβάμαι αυτή την αστυνομία, η οποία δεν μοιάζει πλέον με τον «φίλο και βοηθό» στις δημοκρατίες, αλλά με τον ξυλοδαρμό από στρατεύματα αυταρχικών κρατών.

Ταυτόχρονα με αυτό το άρθρο, θα στείλω μια έρευνα τύπου σχετικά με το περιστατικό στην αστυνομία του Βερολίνου και θα ρωτήσω για το ιστορικό και τις πιθανές συνέπειες της δράσης. Είμαι επίσης περίεργος να δω αν κάποιος θα καταγγείλει τον σαφώς αναγνωρίσιμο αξιωματικό με τον αριθμό αναγνώρισης 24115 για σκόπιμη σωματική βλάβη.





ΠΗΓΗ: https://reitschuster.de/post/exklusiv-brutale-polizeigewalt-bei-bauern-demo/


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!