Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024

Τό Βερολίνο θέλει νά προστατεύσει τούς 'queer' καί 'τρανσέξουαλς' αιτούντες άσυλο από τήν ΑΠΕΛΑΣΗ !!!



Ο δήμαρχος του Βερολίνου με το CDU Kai Wegner σχεδιάζει να δώσει μεγαλύτερη προσοχή στις ανάγκες των κοινωνικών μειονοτήτων, ειδικά της κοινότητας LGBTQ+. 

Θα γίνει, άρα γε, το Βερολίνο η «queer» πρωτεύουσα του ασύλου; Τουλάχιστον αυτό φοβάται η οργάνωση CitizenGo και ξεκινά μια συλλογή υπογραφών ενάντια σε ένα αντίστοιχο σχέδιο δράσης της πόλης.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Η γερμανική πρωτεύουσα παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο 'queer' σχέδιο δράσης με περίπου 340 μέτρα από διαφορετικούς τομείς διακυβέρνησης. Η πρωτοβουλία βασίζεται στο κίνητρο «Το Βερολίνο υπερασπίζεται την αυτοδιάθεση και την αποδοχή του φύλου και της σεξουαλικής ποικιλομορφίας» (IGSV), το οποίο ξεκίνησε το 2010. Αυτό αναφέρεται, για παράδειγμα, από τη Neue Züricher Zeitung, την Tagesspiegel ή την πλατφόρμα Nius.

Το σχέδιο δράσης 'Queer' επικεντρώνεται στην καταπολέμηση των εγκλημάτων μίσους κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, στην επέκταση των υπηρεσιών υποστήριξης στις περιφέρειες και στην προώθηση της ποικιλομορφίας στη διοίκηση. Στοχεύει στην αύξηση της κοινωνικής δέσμευσης σε θέματα ΛΟΑΤΚΙ+, στην προώθηση της αυτοδιάθεσης και της συμμετοχής και στην προώθηση της αποδοχής και του σεβασμού για διαφορετικούς τρόπους ζωής.

Το σχέδιο, το οποίο καλύπτει έντεκα θεματικούς τομείς, εξετάζει επίσης θέματα όπως η βία, οι διακρίσεις, η υγεία και η εκπαίδευση. Ωστόσο, αντιμετωπίζεται επίσης ο αντισημιτισμός που σχετίζεται με το Ισραήλ εντός της 'queer' κοινότητας.

Το σχέδιο δράσης για τα άτομα ΛΟΑΤΚΙ+ έχει σημαντικό αντίκτυπο στην πολιτική ασύλου. Το σχέδιο προβλέπει ότι όλα τα νομικά περιθώρια θα χρησιμοποιηθούν για την αναστολή των απελάσεων αιτούντων άσυλο που προσδιορίζονται ως «ΛΟΑΤΚΙ+» ή «queer» σε οποιαδήποτε μορφή. Επιπλέον, το σχέδιο προτείνει τη διευκόλυνση της οικογενειακής επανένωσης για τους ΛΟΑΤΚΙ+ πρόσφυγες.

Επιπλέον, το Βερολίνο σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα μεγάλο έργο στέγασης εντός του δακτυλίου του S-Bahn, ειδικά για τους ΛΟΑΤΚΙ+ πρόσφυγες, το οποίο θα παρέχει χώρο για άτομα, ζευγάρια και μικρές ομάδες. Παρά τις ανησυχίες για πιθανή κατάχρηση, ο κυβερνών δήμαρχος Wegner υπερασπίζεται το σχέδιο.

Οι επικριτές υποστηρίζουν ότι το Queer Σχέδιο Δράσης θα μπορούσε να προσελκύσει ανθρώπους στο Βερολίνο που ψευδώς προσδιορίζονται ως ΛΟΑΤΚΙ+ προκειμένου να αποφευχθεί η απέλαση.

Αυτό εγείρει ανησυχίες ότι η πόλη θα μπορούσε να γίνει καταφύγιο για εγκληματίες ή μετανάστες που είναι δύσκολο να ενσωματωθούν. Οι επικριτές επισημαίνουν επίσης ότι το σχέδιο έρχεται σε αντίθεση με την προηγούμενη υπόσχεση του Wegner να επιτρέψει τις απελάσεις.



ΠΗΓΗ: https://transition-news.org/berlins-will-queere-und-transgeschlechtliche-asylbewerber-vor-abschiebung


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ





ΣΧΕΤΙΚΑ:

Το Βερολίνο θέλει να προστατεύσει τους queer και τρανσέξουαλ αιτούντες άσυλο από την απέλαση
Περισσότερα συμβουλευτικά κέντρα, περισσότεροι επίτροποι: Υπό τον δήμαρχο του CDU Kai Wegner, η πρωτεύουσα σχεδιάζει επίσης να λάβει ακόμη περισσότερο υπόψη τις ανησυχίες των κοινωνικών μειονοτήτων. Ένα νέο σχέδιο δράσης καθορίζει την κατεύθυνση.
https://www.nzz.ch/international/keine-abschiebungen-fuer-schwule-fluechtlinge-berlin-stellt-queer-aktionsplan-vor-ld.1771797



Εγκρίθηκε το σχέδιο δράσης Queer: Η Γερουσία του Βερολίνου θέλει να προωθήσει την αποδοχή και τον σεβασμό
Πρόληψη της βίας και περισσότεροι τόποι συνάντησης: 340 μέτρα πρόκειται να ληφθούν για την υποστήριξη των κουήρ ατόμων στο Βερολίνο. Η Γερουσία θέλει να θέσει προτεραιότητες πέρα από τα queer hotspots.
https://www.tagesspiegel.de/gesellschaft/queerspiegel/queerer-aktionsplan-beschlossen-berliner-senat-will-akzeptanz-und-respekt-fordern-10948276.html



Το CDU αποφάσισε: Οι άνδρες που θεωρούν τους εαυτούς τους γυναίκες δεν πρέπει να απελαύνονται
https://www.nius.de/Politik/hauptstadt-cdu-entscheidet-maenner-die-sich-fuer-frauen-halten-duerfen-nicht-abgeschoben-werden/b656a3ae-b5b2-494e-9dfa-6cd8245e5ee9?fbclid=IwAR3su8DjImXsdMQWrvYRP_b3pRksY2pRPMTVM1PX8a9zWnvFXI9YhbrIeNs

3 σχόλια:

  1. Καλησπέρα φίλοι αναγνώστες, θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή στο παρακάτω άρθρο που με παρέπεμψε το msn.

    Τα σχόλια δικά σας. Έχουμε, ωστόσο, κάθε λόγο να είμαστε πλέον πεπεισμένοι σε τι αποσκοπούν όλα αυτά που προωθούνται με τους γάμους και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών. Ο νοών νοείτω.

    Διαβάστε το άρθρο και ιδιαίτερα το σημείο: "Διαβάστε συγκεκριμένα: "εμείς είμαστε εδώ για να δώσουμε ορισμένα χρήσιμα tips στις ετερόφυλες οικογένειες (τις κανονικές δηλαδή) για το πώς μπορούν και αυτές να κάνουν τα παιδιά τους γκέι. Γιατί δεν γίνεται μόνο οι ΛΟΑΤΚΙ+ να έχουν το know-how."

    Myth Buster - Πως θα κάνετε τονπαιδ σας γκέϋ σε πέντε απλά βήματα"
    https://www.news247.gr/magazine/tropos-zwhs/myth-buster-pos-tha-kanete-to-paidi-sas-gkei-se-5-apla-vimata/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΝΟ ΚΥΡΙΑ ΜΑΡΙΓΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥ ΑΡΡΩΣΤΟΥΣ:
      ΜΕ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΡΡΩΣΗ!
      Ή ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΠΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ....ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΠΝΙΓΕΙΤΕ!
      ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ!

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Ανώνυμε, είμαι μέσα!
      Πρέπει επιτέλους ο κόσμος να καταλάβει τους σκοπούς τους και να αφήσει τις ανοησίες ότι έχουν δικαίωμα σε μια οικογένεια. Το ακούς από μερικούς και σου έρχεται να τους σφαλιαρίσεις μήπως και συνέλθουν.

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!