Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024

Ο ΠΟΥ, ο ΟΗΕ, το WEF και η ΕΕ συνεργάζονται για να επιβάλουν λογοκρισία στον κόσμο. Για να μας προστατεύσουν, φυσικά. Είναι για το ...καλό μας.

ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΜΑΣ.



Γιατί χωρίς λογοκρισία και τη διπλή προπαγάνδα της, πώς θα μπορούσαν να καταλάβουν ειρηνικά τον κόσμο;


Meryl Nass
17 Ιανουαρίου 2024

Ελπίζω να είδατε ότι η φράση "με πλήρη σεβασμό της αξιοπρέπειας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας των προσώπων" που είναι ενσωματωμένες στον ισχύοντα Διεθνή Υγειονομικό Κανονισμό (ΔΥΚ) διαγράφηκε στο σχέδιο των τροπολογιών του ΔΥΚ που εκπόνησε η επιτροπή αναθεώρησης και η ομάδα εργασίας του ΠΟΥ πριν από ένα χρόνο. Όλα τα κείμενα που αποτέλεσαν αντικείμενο διαπραγμάτευσης έκτοτε κρατήθηκαν υπό άκρα μυστικότητα. Επομένως, έχουμε μόνο το σχέδιο του περασμένου Φεβρουαρίου για να συνεχίσουμε, προσπαθώντας να κατανοήσουμε ποια μπορεί να είναι η τρέχουσα έκδοση του εγγράφου. Τα ανθρώπινα δικαιώματα, η αξιοπρέπεια και η ελευθερία του ατόμου έπρεπε να αποκλειστούν. Δείτε στιγμιότυπα οθόνης παρακάτω.



Αλλά περιμένετε!

Ο Γενικός Γραμματέας των "νωμένων Εθνών Gutteres λέει όχι, παραμένουμε προσηλωμένοι στην αξιοπρέπεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία των προσώπων. Στην πραγματικότητα, έχει ένα σχέδιο για την προώθηση και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών. Το λέει, ακριβώς εκεί, στην ιστοσελίδα του ΟΗΕ παρακάτω.

https://www.un.org/en/countering-disinformation



Πώς θα τους προστατεύσει; Λοιπόν, προφανώς, θα κοστίσει κάποια ζύμη. Δεν κάνει τα πάντα. Αλλά έχει κάποιες βέλτιστες πρακτικές όλες παραταγμένες. Θα προστατεύσει το ανθρώπινο δικαίωμά μας στην πληροφόρηση λογοκρίνοντας τις πληροφορίες, καταστέλλοντας την ελευθερία του λόγου, προστατεύοντάς μας νιφάδες χιονιού από οποιαδήποτε πληροφορία που μπορεί να μας ενοχλήσει... ή να μας κάνει να τους ενοχλήσουμε.

Περιμένετε τι; Αυτός είναι ο λόγος που δημιουργήθηκαν τόσες πολλές «νιφάδες χιονιού»; Ανάθεμα αυτοί οι τύποι, πρέπει να σχεδίαζαν αυτή την κάπαρη για πολύ καιρό...

Η Wikipedia λέει ότι δεν μπορεί να ξεφύγει με αυτή τη διγλωσσία, βασισμένη στην Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων:

Η ελευθερία του λόγου είναι μια αρχή που υποστηρίζει την ελευθερία ενός ατόμου ή μιας κοινότητας να αρθρώσει τις απόψεις και τις ιδέες του χωρίς φόβο αντιποίνων, λογοκρισίας ή νομικής κύρωσης. Το δικαίωμα στην στο Δεξιά ελευθερία της έκφρασης έχει αναγνωριστεί ως ανθρώπινο δικαίωμα στην Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και διεθνές δίκαιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τα Ηνωμένα Έθνη. Πολλές χώρες έχουν συνταγματικό δίκαιο που προστατεύει την ελευθερία του λόγου. Όροι όπως η ελευθερία του λόγουελευθερία έκφρασηςη ελευθερία του λόγου και η ελευθερία της έκφρασης χρησιμοποιούνται εναλλακτικά στον πολιτικό λόγο. Ωστόσο, από νομική άποψη, η ελευθερία της έκφρασης περιλαμβάνει οποιαδήποτε δραστηριότητα αναζήτησης, λήψης και μετάδοσης πληροφοριών ή ιδεών, ανεξάρτητα από το μέσο που χρησιμοποιείται.

Αυτό μου φαίνεται αρκετά σαφές. Δεν μπορεί να ξεφύγει από αυτό!

Αλλά όχι! Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν το έθεσε ξεκάθαρα στο Νταβός μόλις τώρα: «Η κορυφαία ανησυχία για τα επόμενα δύο χρόνια (για τους συμμετέχοντες στο WEF) είναι η παραπληροφόρηση και η παραπληροφόρηση».

https://twitter.com/therealrukshan/status/1747209947727999113



Όπως είπα στον Kevin Stocklin των Epoch Times σήμερα, οι παγκοσμιοποιητές έχουν δεσμευτεί για ένα μαλακό πραξικόπημα, χωρίς σφαίρες ή βόμβες για εμάς. Πρέπει να πέσουμε πρόθυμα στην παγίδα τους. Δεν θέλουν να καταστρέψουν όλες τις πολύτιμες υποδομές μας. Η Νέα Υόρκη και η Βοστώνη δεν θα μοιάζουν ποτέ με τη Γάζα.

Αλλά για να διαχειριστούμε αυτό το κατόρθωμα, ο απόλυτος έλεγχος της αφήγησης – σχεδόν όλων των πληροφοριών – είναι κρίσιμος. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η κλιματική αλλαγή και οι πόλεμοι έπρεπε να μετακινηθούν, ώστε η παραπληροφόρηση να μπορέσει να πάρει την κορυφή στο Νταβός.

Έχουν δεσμευτεί. Και είναι πολύ ύπουλοι. Διαβάστε αυτό, ένα ψήγμα από το ΔΥΚ, το ίδιο προτεινόμενο έγγραφο με το οποίο ξεκίνησα. Η λογοκρισία μεταφέρθηκε στο τμήμα σχετικά με το πώς ο ΠΟΥ μπορεί να βοηθήσει τα έθνη. Βοηθήστε τους να παραβιάσουν το διεθνές και πιθανώς το εσωτερικό δίκαιο. Τα τολμηρά μέρη είναι οι νέες προτάσεις.



Βοηθά το γεγονός ότισύμφωνα με τον ΟΗΕ, δεν υπάρχει καθολικός ορισμός της παραπληροφόρησης:

Δεν υπάρχει καθολικά αποδεκτός ορισμός της παραπληροφόρησης. Κανένας ορισμός δεν μπορεί να είναι επαρκής από μόνος του, δεδομένων των πολλαπλών και διαφορετικών πλαισίων στα οποία μπορεί να προκύψουν ανησυχίες σχετικά με την παραπληροφόρηση, μεταξύ άλλων όσον αφορά ζητήματα τόσο διαφορετικά όσο η εκλογική διαδικασία, η δημόσια υγεία, οι ένοπλες συγκρούσεις ή η κλιματική αλλαγή.

Και έτσι ακριβώς αρέσει στον ΟΗΕ· Χωρίς ορισμό, μπορούν να επινοήσουν τους δικούς τους ορισμούς ή να εφαρμόσουν ορισμούς κατά περίπτωση. Και voila, η λογοκρισία συμβαίνει και το ονομάζετε κάτι άλλο. Ποιος ήταν αυτός που είπε ότι «το 1984 δεν έπρεπε να είναι εγχειρίδιο οδηγιών»;




ΠΗΓΗ: https://merylnass.substack.com


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:

Ελευθερία του Τύπου: Η Ελλάδα κατατάσσεται τελευταία στην ΕΕ.
https://transition-news.org



Δικαστής προειδοποιεί: Η ελευθερία της έκφρασης στην ΕΕ σε άμεσο κίνδυνο

Ένας νέος κανόνας της ΕΕ απειλεί τα θεμελιώδη δικαιώματα: οι απόψεις που κάνουν την κυβέρνηση να αισθάνεται άβολα μπορεί να είναι «παράνομες» - με απρόβλεπτες συνέπειες για τους επικριτές. Μια θέση επισκέπτη.

https://www.berliner-zeitung.de


Ταϋλανδός τιμωρείται με ποινή φυλάκισης 50 ετών εξαιτίας σχολίων του στο Facebook

https://www.welt.de



Δυτική Αφρική: Η Σιέρα Λεόνε προτρέπει τους πολίτες να αποκτήσουν βιομετρικές ταυτότητες

Σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες, η βιομετρική ταυτότητα θα είναι υποχρεωτική για τους μαθητές δημοτικού σχολείου που προετοιμάζονται για δημόσιες εξετάσεις. Επιπλέον, η κυβέρνηση διέταξε ότι η βιομετρική ταυτότητα θα απαιτείται για τους ταξιδιώτες σε όλα τα σημεία ελέγχου της χώρας.

https://transition-news.org/westafrika-sierra-leone-fordert-burger-auf-sich-biometrische-ausweise-zuzulegen


Η ΕΕ πρόκειται να επιτρέψει τη δρακόντεια χρήση της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου, λένε οι νομοθέτες

Οι καθυστερημένες τροποποιήσεις στη νομοθεσία της ΕΕ για την τεχνητή νοημοσύνη έχουν προκαλέσει σάλο σχετικά με τα κενά για τη βιομετρική ταυτοποίηση.

https://www.politico.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!