Κυριακή 21 Απριλίου 2024

Μυρμήγκια, κοινωνικοποίηση και ανοσμία που προκαλείται από ακίδα SARS-2 (απώλεια όσφρησης) στους ανθρώπους



Αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με την ανοσμία που προκαλείται από ακίδες



Διάβασα αυτή την τρομακτική μελέτη1 χθες για τα μυρμήγκια που είχαν την ικανότητά τους να αισθάνονται το δικό τους είδος - από φερομόνες - και που είχαν χάσει αυτήν την ικανότητα μέσω της τεχνολογίας CRISPR/Cas-9. 

Ως αποτέλεσμα, τα γονιδιακά τροποποιημένα μυρμήγκια έγιναν «αντικοινωνικά». Μπορείτε να διαβάσετε για αυτό εδώ

Προσωπικά πιστεύω ότι είναι σκληρό να το κάνουμε αυτό σε κοινωνικά πλάσματα και έχω σοβαρές επιφυλάξεις σχετικά με τη χρήση του συστήματος CRISPR-Cas-9 στα έμβια όντα. Και αυτό είναι μια υποτίμηση. Έκανα μια ανασκόπηση σχετικά με αυτό το σύστημα για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Πρέπει να αναρωτηθώ, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη ότι πράγματι μελετάμε ζωικά μοντέλλα ως συνέχεια για να δοκιμάσουμε πράγματα (όπως τα φάρμακα) στον εαυτό μας, γιατί το κάνουμε αυτό; Οι συνέπειες του να κάνεις κάτι τέτοιο στους ανθρώπους θα ήταν συγκλονιστικές. 

Όπως αναφέρεται στην περίληψη: μπορούμε να μελετήσουμε την «ευκοινωνικότητα» χρησιμοποιώντας τα μυρμήγκια ως πρότυπο σύστημα. 

Είναι συζητήσιμο αν εμείς οι άνθρωποι είμαστε ή όχι ευκοινωνικά ή προκοινωνικά όντα, αλλά αυτό είναι σίγουρα για ένα άλλο άρθρο. Ας δεχτούμε προς το παρόν ότι είμαστε κοινωνικά όντα και ότι χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον για να λειτουργήσουμε, ακριβώς όπως οι φίλοι μας τα μυρμήγκια.

Έχω γίνει τόσο κυνική από τα χάλια του COVID που πραγματικά δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ενδιαφέρονται πραγματικά να απαντήσουν σε ερωτήματα στη βασική επιστήμη πια, εννοώ, για χάρη του βιολογικού ενδιαφέροντος και όχι της επακόλουθης εκμετάλλευσης από ψυχωτικούς δισεκατομμυριούχους που θέλουν να ελέγξουν τον κόσμο. Αυτό με στεναχωρεί.

Το άρθρο περιγράφει τη χρήση της γενιάς μεταλλάξεων βλαστικής σειράς CRISPR-Cas9 σε ένα γονίδιο στα μυρμήγκια που κωδικοποιεί τον υποχρεωτικό συν-υποδοχέα όλων των υποδοχέων οσμής που ονομάζεται γονίδιο συν-υποδοχέα οσμών (orco).2 
Όταν το έκαναν αυτό, επηρέασε όχι μόνο την ικανότητα των μυρμηγκιών να αισθάνονται το ένα το άλλο με τη μυρωδιά, αλλά και την αναπαραγωγική φυσιολογία τους και την πλαστικότητα της κοινωνικής συμπεριφοράς τους.

Άρχισα να σκέφτομαι την κλινική παρενέργεια των εμβολίων COVID-19 και επίσης ένα πολύ συχνά αναφερόμενο σύμπτωμα της λοίμωξης SARS-2 που ονομάζεται ανοσμία - η απώλεια της αίσθησης της όσφρησης. Η απώλεια γεύσης, φυσικά, συνοδεύει αυτό τις περισσότερες φορές.

Η ανοσμία είναι ένα νευρολογικό σύμπτωμα που συμβαίνει όταν υπάρχει βλάβη στους νευρώνες των οσφρητικών υποδοχέων. Μπορεί να είναι μερική ή πλήρης και ευτυχώς, συνήθως όταν η φλεγμονώδης απόκριση πεθαίνει που σχετίζεται με πολλές περιπτώσεις ανοσμίας, η αίσθηση της όσφρησης επανέρχεται. 

Μπορεί επίσης να προκληθεί από καταστροφή ιστού στον κροταφικό λοβό του εγκεφάλου, οπότε αυτό πιθανότατα δεν είναι αναστρέψιμο.


Οι χημειοαισθητικές διαταραχές, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας όσφρησης ή γεύσης, είναι το κυρίαρχο νευρολογικό σύμπτωμα του COVID-19.34

Πράγματι. Αλλά είναι κάτι περισσότερο από απλή μυρωδιά.


Η χημειοαισθητική λειτουργία είναι η ανίχνευση δυνητικά επιβλαβών χημικών ουσιών από το δέρμα και τους βλεννογόνους. Οι χημικές αισθήσεις προκύπτουν όταν χημικές ενώσεις ενεργοποιούν υποδοχείς που σχετίζονται με άλλες αισθήσεις που μεσολαβούν στον πόνο, την αφή και τη θερμική αντίληψη. Αυτές οι χημικές αντιδράσεις δεν ταιριάζουν στις παραδοσιακές κατηγορίες αίσθησης της γεύσης και της όσφρησης.5

Η διέγερση του νεύρου του τριδύμου (το πέμπτο κρανιακό νεύρο - γνωστό και ως Νεύρο V) είναι πραγματικά σημαντική στη χημειοαισθητική λειτουργία η οποία είναι πραγματικά σημαντική για την ανίχνευση κακών χημικών ουσιών και πολλά άλλα.


Εικόνα 1 Νεύρο V. Πηγή: https://en.wikipedia.org/wiki/Trigeminal_nerve.

Σπάω το κεφάλι μου σχετικά με τους ρινικούς στυλεούς που ανάγκασαν όλους για να «εξεταστούν για COVID» εδώ και χρόνια. Τι ήταν αυτό; Πραγματικά τώρα. Τι ήταν αυτό; Γιατί να το κάνουν αυτό;


Εικόνα 2: Εγκεφαλικό «στυλεό» για να προσπαθήσετε να βρείτε τον SARS-2. Πηγή: https://www.nytimes.com/2021/11/18/world/swab-test-covid.html

Εικόνα 3: Περιττές μαλακίες. Πηγή: https://www.forbes.com/sites/rebeccahughes/2020/10/01/nose-injuries-and-trauma-should-schoolchildren-undergo-regular-covid-swab-tests/


Γιατί ήταν απαραίτητο να επιχρίσουμε την εγκεφαλική ύλη για να «πάρουμε ένα δείγμα» ενός ιού που ήταν τόσο μεταδοτικός που δεν μας επιτρεπόταν να πάμε πουθενά κοντά στον καθένα για χρόνια; Σοβαρά. Εγκεφαλική ύλη.

Μερικά από αυτά τα «επιχρίσματα» πήγαιναν τόσο βαθιά, που προκαλούσαν αιμορραγία. Ακόμη και το Forbes έγραψε τους πιθανούς κινδύνους που συνδέονται με αυτή τη «διαδικασία». 

Υπάρχει μια διάτρητη οστική δομή στο τέλος του ρινικού καναλιού που «χωρίζει» τη ρινική κοιλότητα από τον εγκέφαλο που ονομάζεται cribriform plate.

Είναι διάτρητο για να επιτρέπει στα οσφρητικά νεύρα να συνδέουν τη ρινική κοιλότητα με τον εγκέφαλο, προκειμένου να μεταφέρουν σήματα οσμής. 

Θα υποθέσω, ότι πολλοί από αυτούς τους υπαλλήλους που διεξήγαγαν τα τεστ εμβόλισαν αυτόν τον «στυλεό» ακριβώς μέσα σε αυτό. Βλέπετε τι υπάρχει ακριβώς πίσω από αυτό; Αυτός είναι ο οσφρητικός βολβός.


Εικόνα 4: Ανατομία ρινικής κοιλότητας. Πηγή: https://en.wikipedia.org/wiki/Nasal_cavity.

Ο οσφρητικός βολβός περιέχει έναν τεράστιο αριθμό νευρικών κυττάρων.


Εικόνα 5: Οσφρητικός βολβός. Πηγή: https://en.wikipedia.org/wiki/Olfactory_bulb.


Ένα κάταγμα κριβοειδούς πλάκας μπορεί να οδηγήσει σε οσφρητική δυσλειτουργία, αιμάτωμα ρινικού διαφράγματος, ρινόρροια εγκεφαλονωτιαίου υγρού και πιθανώς λοίμωξη που μπορεί να οδηγήσει σε μηνιγγίτιδα.6

Αυτοί οι άνθρωποι δεν εκπαιδεύτηκαν να γνωρίζουν ότι δεν πρέπει να πάνε τόσο βαθιά με αυτά τα «επιχρίσματα» για να μην καταλήξουν να διαρρέουν το νωτιαίο υγρό κάποιου ατόμου.

Αλλά παρεκκλίνω. Ας επιστρέψουμε στην επεξεργασία γονιδίων και την ανοσμία.

Πολλοί, πολλοί άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου και εμού, ανέφεραν ότι έχασαν την ικανότητά τους να μυρίζουν μετά την έκθεση στον SARS-2. Για μένα, αυτό δείχνει μια επίθεση στα οσφρητικά νεύρα

Ο μηχανισμός δράσης, κατά τη γνώμη μου, θα ήταν η καταστροφή των κυττάρων από το ανοσοποιητικό σύστημα με τη μεσολάβηση ακίδων.
Δεν είναι ένα αυτοάνοσο πράγμα αυτό καθαυτό, αλλά μια επίθεση στα «μολυσμένα κύτταρα» στον οσφρητικό βολβό. 

Θα φανταζόμουν ότι ο SARS-2 μπορεί να μολύνει αυτά τα κύτταρα αρκετά εύκολα και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι έχαναν την αίσθηση της όσφρησης - λόγω της ανοσολογικής επίθεσης και της επακόλουθης φλεγμονής που λαμβάνει χώρα ως μέρος της εκκαθάρισης του ιού.

Αυτό που με ενδιαφέρει ακόμη περισσότερο όσον αφορά τις επιδράσεις της ίδιας της πρωτεΐνης ακίδας, είναι ο αριθμός των ατόμων που το ανέφεραν ως ανεπιθύμητη ενέργεια μετά από ένεση προϊόντος COVID-19

Από τις 5 Απριλίου 2024, υπάρχουν 10.829 αναφορές ανοσμίας (συμπεριλαμβανομένης της αγευσίας- απώλεια γεύσης) στα εγχώρια δεδομένα του VAERS. 

Το σχήμα 4 δείχνει το ποσοστό των ατόμων που ανέφεραν ανοσμία επί του συνολικού αριθμού αναφορών ανά ηλικιακή ομάδα. 

Αυτές οι αναφορές δεν περιορίζονται στους ηλικιωμένους μας και, στην πραγματικότητα, αιωρούνται υψηλότερα στις ηλικίες 50-64 ετών. 

Ωστόσο, το 1,12% όλων των ανεπιθύμητων ενεργειών που αναφέρθηκαν από άτομα ηλικίας 25-39 ετών ήταν η ανοσμία.


Σχήμα 6: Αναφορές ανοσμίας στα εγχώρια δεδομένα VAERS από τον Απρίλιο του 2024 ως ποσοστό των συνολικών αναφορών ανά ηλικιακή ομάδα. Πηγή: https://vaers.hhs.gov.

Αν λάβουμε υπόψη έναν παράγοντα υπο-αναφοράς 31, ο συνολικός αριθμός των αναφορών ανοσμίας / αγευσίας ανέρχεται σε 335.699.

Η ίδια η πρωτεΐνη ακίδα είναι ένα αμφισβητήσιμο πράγμα. Έχει αμυλοειδογόνα πεπτίδια, μια θέση υπεραντιγόνου, μια θέση διάσπασης φουρίνης και πολλά άλλα κομμάτια που οδηγούν σε πιθανές μοριακές αποκρίσεις μιμητισμού

Τι γίνεται αν υπάρχει ένα κομμάτι που είναι ομόλογο με μια πρωτεΐνη στα νευρικά κύτταρα; Υπάρχουν πολλές δημοσιεύσεις τώρα που αποδεικνύουν την ακίδα και την ομολογία της ανθρώπινης πρωτεΐνης, οπότε είναι δυνατό.789

Αναρωτιέμαι τώρα για κάτι άλλο, καθώς δεν γνωρίζουμε πραγματικά πολλά για το τι υπάρχει πραγματικά στα φιαλίδια ενέσιμων προϊόντων COVID-19, εκτός από αυτά που μάθαμε από ανεξάρτητες ανακαλύψεις. 

Αναρωτιέμαι αν είναι πιθανό να έχουμε δεχθεί χρήση CRISPR για να μας προετοιμάσει για το επερχόμενο Cas-9, και αν ναι, ποιος είναι ο γονιδιακός στόχος; Ξέρω ότι αυτό ακούγεται τρελλό, αλλά ακούστε με.

Έγραψα για αυτήν την πιθανότητα και αμφισβήτησα μια διατηρημένη αλληλουχία 39 νουκλεοτιδίων σε όλα τα προϊόντα COVID-19 που ανακάλυψε ο Δρ Ah Kahn Syed. Αναρωτήθηκα αν δεν έχει κάποιο οδηγό RNA mate. Αναρωτήθηκα αν το Cas-9 πρόκειται να γραφτεί στον επόμενο κώδικα προτύπου ως μέρος του επόμενου γύρου υποχρεωτικού «εμβολιασμού» για την «επόμενη παραλλαγή» ή τον «πανδημικό ιό».

Αναρωτιέμαι, είναι δυνατόν, να χρησιμοποίησαν τεχνολογία CRISPR ώστε να μειώσουν την ικανότητά μας να αισθανόμαστε το δικό μας είδος, όπως έκαναν με τα μυρμήγκια. 

Είναι μια τρελλή σκέψη, έτσι δεν είναι; Αλλά, πρέπει να πω, εκτός από το 5G πάνω μας και τους ενδοκρινικούς διαταράκτες σε ό, τι αναπνέουμε, τρώμε και πίνουμε, ίσως είναι πιθανό ότι ένας άλλος πιο «αναπόφευκτα ισχυρός» παράγοντας έχει εισέλθει στην εξίσωση για να ενισχύσει την αντικοινωνική συμπεριφορά μας. 

Θα μπορούσε να συμβαίνει; 

Έχει διαταραχθεί η ικανότητά μας να αισθανόμαστε ο ένας τον άλλον από τη «χημική μυρωδιά»;

Έμεινα έκπληκτη όταν ανακάλυψα ότι δεν είναι πραγματικά γνωστό αν εμείς οι άνθρωποι έχουμε φερομόνες ή όχι - όπως στις εκκρινόμενες χημικές ουσίες που προσελκύουν συντρόφους που βρίσκονται με τα μυρμήγκια. Πρόκειται για κάτι πολύ περισσότερο από ό,τι η μυρωδιά για εμάς, σύμφωνα με αυτά που διάβασα. 

Θα στοιχημάτιζα χρήματα ότι έχουμε πράγματι χημικά "σπρέϋ" που "μεταδίδουμε" ο ένας γύρω από τον άλλο, όμως. Νομίζω ότι αυτό εξηγεί εν μέρει γιατί μας ελκύουν κάποιοι και μας απωθούν άλλοι.

Τούτου λεχθέντος, για μένα προσωπικά, η μυρωδιά ήταν πάντα ένα τεράστιο πράγμα και δυστυχώς, από τη δική μου οσφρητική επίθεση από την πρωτεΐνη ακίδα από την έκθεση στον SARS-2, δεν μπορώ να αντέξω τη μυρωδιά των περισσότερων ανθρώπων. Είναι ως επί το πλείστον το χάος των περισσότερων αρωμάτων και εξωγενών ψεκασμένων οσμών που δεν μπορώ καν να αντέξω πλέον, πόσο μάλλον να εισπνεύσω. Προτιμώ πολύ, πολύ, πολύ να μυρίζω τους ανθρώπους όπως είναι.

Εδώ είναι κάτι απίστευτο. Οι άνθρωποι μπορούν να ανιχνεύσουν συγγενείς αίματος από τη μυρωδιά. 10 Έχει να κάνει με την πρόληψη της ενδογαμίας. Βγάζει νόημα, σωστά; 

Έχουμε εκατοντάδες λειτουργικά γονίδια που κωδικοποιούν τους οσφρητικούς υποδοχείς, οπότε ένα που θα σχετίζεται με τη μυρωδιά θα είχε νόημα. 

Είναι ένα πολύπλοκο σύστημα που περιλαμβάνει πολλούς διαφορετικούς παράγοντες που συνδυάζονται. 

Δεν υπάρχει άμεσο ομόλογο γονίδιο στον άνθρωπο για το γονίδιο orco που βρίσκεται στα μυρμήγκια και άλλα έντομα, αν αναρωτιέστε. 

Έχουμε εξελιχθεί διαφορετικά από τα έντομα και οι οσφρητικοί υποδοχείς μας δεν είναι ομόλογοι με τους δικούς τους. Το σύστημα ανίχνευσης όσφρησης περιλαμβάνει υποδοχείς συζευγμένους με πρωτεΐνες G (GPCRs) στο οσφρητικό επιθήλιο. Αυτά τα GPCRs κωδικοποιούνται από μια μεγάλη οικογένεια γονιδίων οσφρητικών υποδοχέων (OR), τα οποία δεν σχετίζονται άμεσα με τα γονίδια υποδοχέα οσμών εντόμων.

Υπάρχει ένα γονίδιο που ονομάζεται γονίδιο ABCC11 που είναι υπεύθυνο για την οσμή της μασχάλης. Στην έρευνά μου, βρήκα επίσης μια μελέτη που εξέτασε τη συμβατότητα MHC μεταξύ ανδρών και γυναικών όσον αφορά τις προτιμώμενες μυρωδιές!11

Όσον αφορά την ανταλλαγή ενός μόνο γονιδίου για να σκοτώσει την ικανότητά μας να αισθανόμαστε ο ένας τον άλλον με τη μυρωδιά, δεν είμαι σίγουρη ότι αυτό είναι «ένα πράγμα». 

Αλλά τούτου λεχθέντος, υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο μερικοί από εμάς δεν μπορούν να αντέξουν το κόλιαντρο (γονίδιο OR6A2) και δεν είναι σε θέση να μυρίσουν τα χαλασμένα ψάρια (γονίδιο TAAR5). 

Είναι κατανοητό ότι ένα γονίδιο θα μπορούσε να τροποποιηθεί για να επηρεάσει την ικανότητά μας να αισθανόμαστε ο ένας τον άλλον, νομίζω. Απλά δεν ξέρω ποιο ακόμα.

Θα αφήσω αυτό το άρθρο «ως έχει» προς το παρόν και θα σας αφήσω με μια ερώτηση για να συλλογιστείτε:

Ερώτηση: Όταν σκέφτεστε τη διαταραχή της όσφρησης είτε: 1. ως κάτι στην πρωτεΐνη ακίδα που έγινε σε εργαστήριο, 2. ή από τα επιχρίσματα του εγκεφάλου, για να χαλάσουν ενδεχομένως τα οσφρητικά νεύρα, νομίζετε ότι υπήρχε πρόθεση να χαλάσει την ικανότητα όσφρησης μας;

Έχουν, άρα γε, στοχοποιηθεί οι άνθρωποι για ένα πείραμα «απομόνωσης»; 

Ή αν όχι, μήπως αυτό έρχεται;



1 Yan H, Opachaloemphan C, Mancini G, Yang H, Gallitto M, Mlejnek J, Leibholz A, Haight K, Ghaninia M, Huo L, Perry M, Slone J, Zhou X, Traficante M, Penick CA, Dolezal K, Gokhale K, Stevens K, Fetter-Pruneda I, Bonasio R, Zwiebel LJ, Berger SL, Liebig J, Reinberg D, Desplan C. An Engineered orco Mutation Produces Aberrant Social Behavior and Defective Neural Development in Ants. Cell. 2017 Aug 10;170(4):736-747.e9. doi: 10.1016/j.cell.2017.06.051. PMID: 28802043; PMCID: PMC5587193

2 Trible W, Olivos-Cisneros L, McKenzie SK, Saragosti J, Chang NC, Matthews BJ, Oxley PR, Kronauer DJC. orco Mutagenesis Causes Loss of Antennal Lobe Glomeruli and Impaired Social Behavior in Ants. Cell. 2017 Aug 10;170(4):727-735.e10. doi: 10.1016/j.cell.2017.07.001. PMID: 28802042; PMCID: PMC5556950


3 Lechien JR, Chiesa-Estomba CM, De Siati DR, et al. (August 2020). "Olfactory and gustatory dysfunctions as a clinical presentation of mild-to-moderate forms of the coronavirus disease (COVID-19): a multicenter European study". European Archives of Oto-Rhino-Laryngology. 277 (8): 2251–2261. doi:10.1007/s00405-020-05965-1


4Xydakis MS, Dehgani-Mobaraki P, Holbrook EH, et al. (September 2020). "Smell and taste dysfunction in patients with COVID-19". The Lancet. Infectious Diseases. 20 (9): 1015–1016. doi:10.1016/S1473-3099(20)30293-0
 

5 https://en.wikipedia.org/wiki/Chemesthesis


6 https://en.wikipedia.org/wiki/Cribriform_plate


7 Nunez-Castilla J, Stebliankin V, Baral P, Balbin CA, Sobhan M, Cickovski T, Mondal AM, Narasimhan G, Chapagain P, Mathee K, et al. Potential Autoimmunity Resulting from Molecular Mimicry between SARS-CoV-2 Spike and Human Proteins. Viruses. 2022; 14(7):1415. https://doi.org/10.3390/v14071415


8 Kanduc D, Shoenfeld Y. Molecular mimicry between SARS-CoV-2 spike glycoprotein and mammalian proteomes: implication for the vaccine. Immunol Res (2020) 68(5):310–3. 10.1007/s12026-020-09152-6


9 Lyons-Weiler J. Pathogenic priming likely contributes to serious and critical illness and mortality in COVID-19 via autoimmunity. J Transl Autoimmun (2020) 3:100051. 10.1016/j.jtauto.2020.100051


10 Porter, RH; Cernoch, JM; Balogh, RD (1985). "Odor signatures and kin recognition". Physiology & Behavior. 34 (3): 445–448. doi:10.1016/0031-9384(85)90210-0


11 Randy Thornhill, Steven W. Gangestad, Robert Miller, Glenn Scheyd, Julie K. McCollough, Melissa Franklin, Major histocompatibility complex genes, symmetry, and body scent attractiveness in men and women, Behavioral Ecology, Volume 14, Issue 5, September 2003, Pages 668–678, https://doi.org/10.1093/beheco/arg043





ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



ΣΧΕΤΙΚΑ:

20 μήνες κορωνοϊού: Παρουσιάστηκε σπάνια περίπτωση λοίμωξης
Μερικοί άνθρωποι έχουν ένα τόσο εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα που δεν μπορούν να απαλλαγούν από τη μόλυνση από κορώνα. Οι γιατροί παρουσιάζουν τώρα μια ιδιαίτερα ακραία περίπτωση.



Ο COVID-19 δεν είναι το πρόβλημα
Οι δευτερογενείς λοιμώξεις και οι καρκίνοι που προκύπτουν από ανοσοανεπάρκειες που προκαλούνται από τις ενέσεις είναι...


Ο πρώην πρώτος baseman των Red Sox, Dave McCarty, πέθανε στα 54 του
Αθλητής και πατέρας δύο παιδιών πέθανε στις 19 Απριλίου «λόγω καρδιακού επεισοδίου», δεύτερος πρωταθλητής World Series 2004 που πέθανε σε έξι μήνες.



Το τροποποιημένο RNA στα εμβόλια COVID μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη καρκίνου: ανασκόπηση
Σε μια ανασκόπηση που δημοσιεύθηκε στις 5 Απριλίου, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η τροποποίηση του mRNA προκαλεί ανοσοκαταστολή που μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη καρκίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!