Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Η ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ... ΛΕΚΑΝΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΡΘΟ Ή ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ...ΟΡΘΟΥ;

Βερολίνο: 2,2 εκατομμύρια ευρώ για ουδέτερες ως προς το φύλο τουαλέτες μουσείων...



Το 2013, το Βερολίνο ξεκίνησε την ανακαίνιση του Μουσείου της Περγάμου. Η επαναλειτουργία δεν προγραμματίζεται πριν από το 2037 το νωρίτερο. Σύμφωνα με εκθέσεις εμπορικών εκθέσεων, θα μπορούσε επίσης να διαρκέσει μέχρι το 2043. Για το σκοπό αυτό, το μουσείο, το οποίο κανείς δεν θα μπορεί να επισκέπτεται για πολλά, πολλά χρόνια, πρόκειται να ευθυγραμμιστεί πολιτικά: οι τουαλέτες πρέπει να είναι ουδέτερες ως προς το φύλο στο μέλλον. 

Τουλάχιστον αυτό αναφέρεται στα εσωτερικά έγγραφα του Ιδρύματος Πρωσικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς (SPK).

Όσον αφορά τον συμβολισμό, αυτό είναι δύσκολο να αγνοηθεί.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, μόνο οι 52 τουαλέτες σε έναν χώρο εισόδου του Μουσείου της Περγάμου θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό με πρόσθετο κόστος 2,2 εκατομμυρίων ευρώ για τις νέες, πολιτικά ορθές απαιτήσεις. 

Το μόνιμο εργοτάξιο στο κέντρο του Βερολίνου θέλει να μετατρέψει το κρατικό ίδρυμα σε ένα «πολιτικό έργο» όσον αφορά τις «ουδέτερες ως προς το φύλο τουαλέτες».

Ο ξένος φίλος, ο οποίος μου έστειλε τον σύνδεσμο σε ένα άρθρο στο Der Spiegel σχετικά με τα σχέδια, τον σχολίασε ως εξής: «Η Γερμανία έχει πολλά χρήματα ...»(για πέταμα) Αυτό τον κάνει σωστό και λάθος ταυτόχρονα. 

Από τη μία πλευρά, υπάρχει έλλειψη πόρων σε αυτήν τη χώρα. Από την άλλη, φαίνεται να υπάρχουν ατελείωτα διαθέσιμοι πόροι για πολιτική επιπολαιότητα κάθε είδους και για την καταπολέμηση των πολιτικών αντιπάλων των Κοκκινοπράσινων.

Σύμφωνα με τις δικές του δηλώσεις, το Ίδρυμα Πρωσικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς έχει θέσει ως στόχο να «σπάσει τη δυαδική διαίρεση σε γυναικείες και ανδρικές τουαλέτες και να δημιουργήσει τουαλέτες με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι ανοιχτές σε ανθρώπους όλων (;;;;;) των φύλων». Είναι «η υλοποίηση μιας κοινωνικής αποστολής». 😏

Αναμένεται επίσης ότι οι unisex τουαλέτες θα καταστούν υποχρεωτικές μεσοπρόθεσμα. 

Σε οποιοδήποτε μελλοντικό κατασκευαστικό έργο της SMB, θα εξεταστεί πώς μπορούν να εφαρμοστούν οι ουδέτερες ως προς το φύλο τουαλέτες, αναφέρει η έκθεση, επικαλούμενη τα εσωτερικά έγγραφα.

Ακούγεται σχεδόν σαν η «κοινωνική αποστολή» της «διάσπασης της δυαδικής διαίρεσης σε γυναικείες και ανδρικές τουαλέτες» να είναι πιο σημαντική για το Ίδρυμα Μουσείων από την πραγματική αποστολή του – να επιτρέψει στους ανθρώπους να επισκεφθούν μουσεία. 

Πάνω απ' όλα η ιδεολογία.

Παρεμπιπτόντως, το κόστος ανακαίνισης του Μουσείου της Περγάμου εκτιμήθηκε αρχικά σε 385 εκατομμύρια ευρώ. 

Σύμφωνα με τις τρέχουσες εκτιμήσεις, θα είναι 1,5 δισ. ευρώ – σχεδόν τέσσερεις φορές περισσότερο. Επιπλέον, θα υπάρξουν τουλάχιστον 121 εκατομμύρια ευρώ σε πρόσθετες δαπάνες, για παράδειγμα για τον σχεδιασμό εκθέσεων και την αποκατάσταση έργων τέχνης.

Τα 2,2 εκατομμύρια πρόσθετα έξοδα για τις «μη δυαδικές τουαλέτες» δεν είναι πλέον ιδιαίτερα σημαντικά.


ΠΗΓΗ: 
Berlin: 2,2 Euro Millionen für geschlechtsneutrale Museums-Toiletten ... - reitschuster.de


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!