Τρίτη 30 Απριλίου 2024

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Ο ΤΟΥΡΚΟΣ υπουργός Özdemir των Πρασίνων απαιτεί τον έλεγχο της διατροφής όλων των πολιτών: κρατικές συνταγές στο σούπερ μάρκετ!


Ο ομοσπονδιακός Υπουργός Γεωργίας Cem Özdemir των Πρασίνων



Ο Cem Özdemir, ομοσπονδιακός υπουργός Γεωργίας των Πρασίνων, θέλει μεταρρύθμιση των συνταγών τροφίμων στα γερμανικά σούπερ μάρκετ.

Τα σχέδια: καθαρή μανία ελέγχου! Οι νέες συνταγές τροφίμων θα προέρχονται απευθείας από την κυβέρνηση.


Κομμουνισμός στην θεωρία - κομμουνισμός στην πράξη


Ο Πράσινος Υπουργός θέλει να επιτύχει δραστική μείωση της περιεκτικότητας σε ζάχαρη, λίπος και αλάτι σε μια ποικιlλία προϊόντων. 

Για το σκοπό αυτό, ο Özdemir ανέθεσε στο Ινστιτούτο Max Rubner να αναπτύξει νέες συνταγές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αλλάξουν τις διατροφικές συνήθειες ολόκληρου του πληθυσμού. 

Σύμφωνα με την Bild, η υλοποίηση αυτών των στόχων πρέπει να πραγματοποιηθεί ρητά μέχρι το τέλος του έτους.


Τυποποιημένες κρατικές συνταγές, υπαγορευμένες από το Υπουργείο Τροφίμων, θα δίνονται σε δεκάδες προϊόντα όπως κατεψυγμένη πίτσα, αναψυκτικά τύπου κόλα, γιαούρτι, σάλτσες, μπισκότα, λουκάνικα, μούσλι – και πολλά άλλα!


"Καταπατητικό" και επιστημονικά ξεπερασμένο

Εκπρόσωπος του υπουργείου επιβεβαιώνει στην Bild ότι «οι στόχοι μείωσης για τις σχετικές ομάδες τροφίμων θα πρέπει να είναι διαθέσιμοι» μέχρι το τέλος του έτους. Σύμφωνα με την Bild, πρόσθεσε ρητά: «Φυσικά, με στόχο την επακόλουθη εφαρμογή».

Σύμφωνα με την Bild, τα σχέδια του Özdemir προκαλούν έντονη κριτική: ο Christoph Minhoff, επικεφαλής της ένωσης τροφίμων, τα περιέγραψε ως «καταπάτηση». 

Ο συνεχής ισχυρισμός ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να πατρονάρει τον πολίτη διαψεύδεται λίγο-πολύ από τους ίδιους, σύμφωνα με τον Minhoff.



Ο Özdemir (στο κέντρο) με τον υπουργό Υγείας Lauterbach (SPD) (αριστερά) και τον υπουργό Δικαιοσύνης Marco Buschmann (FDP) (δεξιά) σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου πριν από λίγες ημέρες


Ο ειδικός σε θέματα γεωργίας του CDU Albert Stegemann αποκαλεί επίσης τα σχέδια του Özdemir «καταπατητικά και δυσανάλογα» στην Bild.

Ο Gero Hocker, γεωργικός εμπειρογνώμονας από το FDP, δήλωσε στην εφημερίδα: «Οι εταιρείες παράγουν αυτό που καταλήγει να πωλείται χωρίς ιατρική συνταγή. Και ειδικά όταν πρόκειται για έτοιμα προϊόντα, οι άνθρωποι θέλουν να έχουν ένα νόστιμο γεύμα στο τραπέζι γρήγορα. Οι πολιτικοί δεν θα πρέπει να έχουν πρόβλημα με αυτό».


Και οι γιατροί είναι επίσης εξαιρετικά σκεπτικοί. 

Ο Δρ Johannes Scholl της Γερμανικής Ακαδημίας Προληπτικής Ιατρικής δήλωσε για τα σχέδια του Özdemir, σύμφωνα με την Bild: «Η εξοικονόμηση λίπους δεν κάνει τους ανθρώπους πιο αδύνατους. Τα κορεσμένα λίπη δεν είναι εγγενώς ανθυγιεινά. Τα πλήρη γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το απλό γιαούρτι και το τυρί προστατεύουν ακόμη και από εγκεφαλικό επεισόδιο. 

Και η πραγματική αιτία της αύξησης της παχυσαρκίας και του διαβήτη είναι πάρα πολλοί υδατάνθρακες από το ψωμί, το ρύζι, τις πατάτες, τα ζυμαρικά και τη ζάχαρη με πολύ λίγη σωματική δραστηριότητα.

Εν ολίγοις, η εμμονή του Özdemir με τον έλεγχο δεν είναι μόνο πολιτικά αμφισβητήσιμη, αλλά και επιστημονικά ξεπερασμένη.


ΠΗΓΗ: Grünen-Minister Özdemir will Ernährung aller Bürger kontrollieren: Staatsrezepte im Supermarkt! | NIUS.de


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!