Τρίτη 30 Απριλίου 2024

"Sephora Kids": Αντιγήρανση για ...8χρονα!!!


Ακριβές κρέμες αντί για κουκλάκια


Από τον Daniel Weinmann

Είτε πρόκειται για τα μαθήματα σεξουαλικότητας στον παιδικό σταθμό, τα δωμάτια αυνανισμού για νήπια (δείτε εδώ), το παιδί ως «εύρεση ταυτότητας» ή την παιδαγωγική των τρανσέξουαλ (δείτε εδώ): την εποχή του 'woke', οι έφηβοι αποτελούν σημαντική ομάδα-στόχο.

Οι εταιρείες καλλυντικών ακολουθούν επίσης πιστά τη νέα μόδα. 

Οι λεγόμενοι skinfluencers με εκθαμβωτικά ονόματα όπως "Beauty-Benzz", "DeinBeautyGuru" ή "Silanemakeup" προσελκύουν μια όλο και πιο νεώτερη ομάδα-στόχο με τις συμβουλές περιποίησης δέρματος και μακιγιάζ που διαδίδονται μέσω TikTok, Instagram ή YouTube. 

Η προσιτή φύση της αγγίζει μια ευαίσθητη χορδή στους followers της, μερικοί από τους οποίους ανέρχονται σε εκατομμύρια, και έχει περίεργες συνέπειες: ακόμη και δεκάχρονα κορίτσια αναζητούν αντιγηραντικές κρέμες.

Για παράδειγμα, η 19χρονη Sophia Muñoz, μαζί με τη 10χρονη αδερφή της Sylvia, άρχισαν να δημοσιεύουν περιεχόμενο ομορφιάς στο TikTok αφού είδαν μια χιονοστοιβάδα αναρτήσεων για τα παιδιά της Sephora. 

Σε ένα βίντεο, η Sylvia δοκιμάζει τα προϊόντα ομορφιάς της (όλα διαθέσιμα στα καταστήματα Sephora), συμπεριλαμβανομένου του Drunk Elephant's B-Hydra Intensive Hydration Serum (50 $), του Dewy Skin Cream της Tatcha (65 $) και του Kosas' Pump and Juicy Collagen Spray-On Serum (48 $).



Ενώ η Sophia άρχισε να ψωνίζει στα Sephora σε ηλικία δώδεκα ετών, η Sylvia άρχισε να ψωνίζει στην ηλικία των οκτώ. 

Η Sylvia είναι ένα από τα "Sephora Kids" - σε σχέση με τη γαλλική ετικέτα καλλυντικών Sephora, η οποία έχει καταφέρει να γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής στα παιδιά. 

Το σύνθημά τους: ακριβές κρέμες αντί για κουκλάκια.


»Πολλοί από τους influencers απολαμβάνουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη από τους γιατρούς«

«Σίγουρα πιστεύω ότι το TikTok επιταχύνει τις προοπτικές και τα ενδιαφέροντα της Gen Alpha (σ.σ. εκείνων που γεννήθηκαν από το 2010)», δήλωσε η αδελφή της Sophia στην πύλη «Highsnobiety.com». 

Φορούσα τα τακούνια και τη λοσιόν της μητέρας της όταν ήμουν στην ηλικία της Sylvia. "Η γήρανση ήταν πάντα ένα ζήτημα, αλλά τώρα είναι ορατό σε ένα ευρύτερο κοινό".

Αυτός ο αριθμός δείχνει πόσο δίκοιο έχει: Στις ΗΠΑ, σχεδόν το ήμισυ της ανάπτυξης της βιομηχανίας περιποίησης της επιδερμίδας βασίζεται ήδη σε αγορές από παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών.


Οι γυναίκες influencers στην υπηρεσία της ομορφιάς γίνονται όλο και νεώτερες. 

Σύμφωνα με την FAZ, σχεδόν όλα τα "Sephora Kids" είναι κάτω των 13 ετών, μερικά από την ηλικία των 5 ή 6 ετών. Και οι περισσότεροι γονείς δεν γνωρίζουν τους κινδύνους», αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενη τον Αμερικανό δερματολόγο Danilo Del Campo. 

Οι επισκέψεις στο γιατρό για δερματικές αντιδράσεις που προκαλούνται από την εσφαλμένη χρήση των προϊόντων έχουν αυξηθεί.


Διόρθωση κηλίδων που δεν υπάρχουν καν στην πραγματικότητα

Εκτός από τα δερματικά προβλήματα, υπάρχουν ψυχολογικές προκλήσεις. Μερικά κορίτσια υποφέρουν από έλλειψη αυτοεκτίμησης μπροστά σε άψογα μοντέλλα. «Νομίζουν ότι πρέπει να διορθώσουν κηλίδες που δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα», λέει ο δερματολόγος Danilo Del Campo.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν υπάρξει σχεδόν καθόλου αντιδράσεις στην καταπιεστική τάση Sephora Kids. 

Μία από τις σπάνιες θετικές εξαιρέσεις είναι μια σουηδική αλυσίδα φαρμακείων, η οποία απαγορεύει την πώληση δυνητικά επιβλαβών για το δέρμα αντιγηραντικών προϊόντων σε παιδιά και εφήβους ηλικίας κάτω των 15 ετών εδώ και μερικές εβδομάδες.

Ο μεγαλύτερος όμιλος πολυτελείας στον κόσμο LVMH, από την άλλη πλευρά, του οποίου το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει τα Sephora, δεν θέλησε να σχολιάσει τις ερωτήσεις του πρακτορείου ειδήσεων AFP.

ΠΗΓΗ: 
„Sephora-Kids“: Anti-Aging für Achtjährige - reitschuster.de


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!