Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Ο Καναδάς εισάγει ένα ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΟ νέο νόμο, γιά τήν «αστυνομία σκέψεως», που θά έκανε ακόμη καί τόν ΣΤΑΛΙΝ νά κοκκινίσει...




Ο Καναδάς έπεσε. 
Έχει γίνει η Βόρεια Κορέα της Δύσεως και χειροτερεύει κάθε ημέρα...
 

Αυτό το νέο νομοσχέδιο που εισήγαγαν είναι το κερασάκι στην τυραννική τους εποχή. Ονομάζεται Online Harms Bill C-63, και θα έκανε ακόμη και τον Στάλιν να κοκκινίσει. 

Στην πραγματικότητα, ο τυραννικός δικτάτορας Kim Jong-Un θα κοιτούσε αυτό το νομοσχέδιο και θα ένοιωθε μια στιγμιαία βιασύνη κομμουνιστικής ανεπάρκειας. 

Με αυτό το νέο νομοσχέδιο, ο Τζάστιν Τρυντώ τροφοδοτεί αυτές τις διαδικτυακές φήμες ότι ο πραγματικός του πατέρας είναι στην πραγματικότητα ο κομμουνιστής Φιντέλ Κάστρο.





Αυτό το νέο νομοσχέδιο υποτίθεται ότι στοχεύει στην προστασία των μαζών από τη διαδικτυακή «ρητορική μίσους» και είναι το όνειρο ενός δικτάτορα που έγινε πραγματικότητα. 

Φυσικά, η αριστερά το χαιρετίζει ως φάρο της δημοκρατίας – έναν όρο που φαίνεται να παρερμηνεύει όλο και περισσότερο. 

Το πραγματικό σοκ σε αυτό το νομοσχέδιο είναι η ανησυχητική αναδρομική πτυχή. 

Ουσιαστικά, ό, τι έχετε πει στο παρελθόν μπορεί τώρα να οπλιστεί εναντίον σας με τα σημερινά δρακόντεια πρότυπα. 

Η ιστορικός Δρ Muriel Blaive έχει σταθμίσει αυτόν τον δρακόντειο νόμο, χαρακτηρίζοντάς τον εντελώς «παρανοϊκό». 

Επισημαίνει πώς κυριολεκτικά φτύνει ενάντια σε όλες τις δυτικές νομικές παραδόσεις, ειδικά εκείνη που αφορά την τιμωρία μόνο εάν παραβιάζετε έναν νόμο που ίσχυε κατά τη στιγμή της διάπραξης ενός εγκλήματος.


Η πρόταση νόμου του Καναδά είναι εντελώς τρελλή. Είναι αναδρομική, η οποία έρχεται σε αντίθεση με όλη τη δυτική νομική μας παράδοση, σύμφωνα με την οποία μπορείτε να τιμωρηθείτε μόνο εάν παραβιάσατε έναν νόμο που ίσχυε τη στιγμή που διαπράξατε ένα έγκλημα: «Και δεν είναι μόνο τα πράγματα που έχετε δημοσιεύσει μετά την έναρξη ισχύος του νέου νόμου για τα οποία μπορείτε να μπείτε σε μπελάδες - ω, Όχι - αλλά ο,τιδήποτε έχετε δημοσιεύσει, ποτέ, που χρονολογείται από την αυγή του διαδικτύου. 

Με άλλα λόγια, είναι μια χρυσή ανάγλυφη πρόσκληση προς όλους να κάνουν το χειρότερο, με την προοπτική αμοιβής 20.000 δολλαρίων εάν χτυπήσουν τον πρώτο αριθμό του λαχείου. 

Ο μόνος τρόπος για να προστατεύσετε τον εαυτό σας είναι να περάσετε από όλους τους λογαριασμούς σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να διαγράψετε προσεκτικά ο,τιδήποτε αμφιλεγόμενο έχετε πει ποτέ.

Και εκεί είναι χειρότερο!

«Αν και, αυτό δεν θα σας προστατεύσει από μια άλλη ρήτρα στο νομοσχέδιο - και εδώ είναι που ταξιδεύει σε δυστοπικό έδαφος που δεν έχει ακόμη φανταστεί κανείς. 

Εάν τα δικαστήρια κρίνουν ότι είναι πιθανό να διαπράξετε «έγκλημα μίσους» ή να διαδώσετε «προπαγάνδα μίσους» (δεν ορίζεται), μπορεί να τεθείτε σε κατ' οίκον περιορισμό και να περιοριστεί η ικανότητά σας να επικοινωνείτε με άλλους.

Δηλαδή, ένα δικαστήριο μπορεί να σας αναγκάσει να φορέσετε βραχιόλι στον αστράγαλο, να σας εμποδίσει να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε από τις συσκευές επικοινωνίας σας και στη συνέχεια να σας δώσει εντολή να μην βγείτε από το σπίτι. 

Εάν το δικαστήριο πιστεύει ότι υπάρχει κίνδυνος να μεθύσετε ή να ανεβείτε και να αρχίσετε να τουιτάρετε υπό την επήρεια αλκοόλ - αν και πώς είναι ασαφές, δεδομένου ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας ή έναν υπολογιστή - μπορεί να σας διατάξει να υποβάλλετε τακτικά δείγματα ούρων στις αρχές. Όποιος αρνείται να συμμορφωθεί με αυτές τις υπαγορεύσεις μπορεί να σταλεί στη φυλακή».

Εξωτερικεύοντας την υπεράσπιση της ελευθερίας του λόγου προς τη δεξιά και την άκρα δεξιά και υποστηρίζοντας την καταστολή, η φιλελεύθερη αριστερά παίζει ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι εδώ. 

Για όσους από εμάς ΔΕΝ ανήκουμε στη δεξιά και την άκρα δεξιά, αυτό είναι μάλλον αποκαρδιωτικό... 

Η αριστερά στην πραγματικότητα πυροβολεί τον εαυτό της στο πόδι και θα επιστρέψει κλαψουρίζοντας, «έκπληκτη» που οι απλοί άνθρωποι είναι τόσο «αχάριστοι». 

Πράγματι, φαίνεται να έχει ξεχάσει ότι το κράτος δικαίου συνεπάγεται την επίλυση των διαφωνιών στην κάλπη και όχι τη φίμωση όσων διαφωνούν μαζί μας. 

Πώς μπορεί να ελπίζει ότι θα λάβει την υποστήριξη του κοινού για αυτήν την παραφροσύνη;

Ένας διαδικτυακός χρήστης του 'X' μοιράστηκε πρόσφατα ότι η σύζυγός του έγραψε μια επιστολή σε κάθε Καναδό βουλευτή σχετικά με αυτό το ανατριχιαστικό νομοσχέδιο και μόνο ένας βουλευτής απάντησε. 

Δημοσίευσε την απάντηση της βουλευτού Rachel Thomas, την οποία πολλοί αποκαλούν τώρα μία από τις πιο διορατικές και καλοφτιαγμένες περιλήψεις σχετικά με αυτό το ανησυχητικό ζήτημα.



Η σύζυγός μου έγραψε σε όλους τους Καναδούς βουλευτές σχετικά με την αντίθεσή μας στο νομοσχέδιο C-63 για τις βλάβες στο διαδίκτυο. 

Η βουλευτής Rachael Thomas του Lethbridge είναι η μόνος που απάντησε ... Είναι η καλύτερη γραπτή περίληψη που έχω δει. 

«Σας ευχαριστώ που μου γράψατε σχετικά με το νομοσχέδιο C-63, την τελευταία απόδοση της νομοθεσίας των Φιλελευθέρων για τις βλάβες στο διαδίκτυο.

Ενώ η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει διαφημίσει αυτό το νομοσχέδιο ως πρωτοβουλία για την προστασία των παιδιών, κάνει ελάχιστα για να επιτύχει αυτόν τον ευγενή σκοπό και πολλά για να εμποδίσει την ελευθερία του λόγου. Επιτρέψτε μου να σκιαγραφήσω λεπτομερέστερα το νομοσχέδιο.

Υπάρχουν τέσσερα βασικά μέρη στο νομοσχέδιο: Το 

Το 1ο μέρος δημιουργεί τον νόμο για τις βλάβες στο διαδίκτυο. Το 2ο μέρος τροποποιεί τον Ποινικό Κώδικα. Το 3ο μέρος τροποποιεί τον καναδικό νόμο για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το 4ο μέρος  τροποποιεί έναν νόμο σχετικά με την υποχρεωτική αναφορά παιδικής πορνογραφίας στο Διαδίκτυο από άτομα που παρέχουν υπηρεσία Διαδικτύου. Θα επικεντρωθώ στα τρία πρώτα μέρη του νομοσχεδίου στο υπόλοιπο της επιστολής.

Μέρος 1ο: Το γραφειοκρατικό σκέλος θα αποτελείται από τρεις οντότητες: την Επιτροπή Ψηφιακής Ασφάλειας, τον Διαμεσολαβητή Ψηφιακής Ασφάλειας και το Γραφείο Ψηφιακής Ασφάλειας. 

Αυτά τα νέα γραφεία αποτελούνται σχεδόν εξ ολοκλήρου από διορισμένους από το υπουργικό συμβούλιο και τους παρέχονται εξουσίες να λαμβάνουν και να διερευνούν καταγγελίες σχετικά με επιβλαβές περιεχόμενο, να συλλέγουν δεδομένα και να αναπτύσσουν περισσότερους κανονισμούς. 

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ψηφιακής Ασφάλειας θα ψηφιστεί από το Κοινοβούλιο. 

Η Επιτροπή Ψηφιακής Ασφάλειας μπορεί να διερευνήσει καταγγελίες και να διεξαγάγει ακροάσεις σχετικά με παραβιάσεις του νόμου. 

Η επιτροπή μπορεί να ενεργήσει με την εξουσία του ομοσπονδιακού δικαστηρίου και μπορεί να εξουσιοδοτήσει οποιοδήποτε πρόσωπο να διερευνήσει τη συμμόρφωση και τη μη συμμόρφωση.

Οι κυρώσεις για παραβίαση εντολής της επιτροπής ή παρεμπόδιση οποιουδήποτε εξουσιοδοτούν εξαρτώνται από το αν μια ρυθμιζόμενη υπηρεσία ή ένα άτομο διαπράττει την παραβίαση. 

Η μέγιστη ποινή για παραβίαση δεν υπερβαίνει το 8% των ακαθάριστων παγκόσμιων εσόδων του ατόμου που πιστεύεται ότι έχει διαπράξει την παραβίαση ή 25 εκατομμύρια δολλάρια, όποιο είναι μεγαλύτερο. 

Το Υπουργικό Συμβούλιο και η Επιτροπή Ψηφιακής Ασφάλειας μπορούν να θεσπίσουν περαιτέρω κανονισμούς σχετικά με τις εξουσίες της Επιτροπής και την οικονομική επιβολή (πρόστιμα).

Η δημιουργία ενός γραφειοκρατικού βραχίονα θα κάνει ελάχιστα έως τίποτα για την προστασία των παιδιών.

Το τελευταίο πράγμα που μπορεί να χειριστεί το σύστημά μας αυτή τη στιγμή είναι μια στοίβα νέων καταγγελιών. Δεν μπορεί καν να χειριστεί τα υπάρχοντα.

Μέρος 2: Το νομοσχέδιο C-63 δημιουργεί ένα νέο αδίκημα εγκλήματος μίσους που θα καθιστά οποιοδήποτε αδίκημα σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα ή οποιονδήποτε νόμο του Κοινοβουλίου, πλημμέλημα και τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη εάν το αδίκημα υποκινήθηκε από μίσος.

Ένας ορισμός του «μίσους» εισάγεται στο άρθρο 319 παράγραφος 7, το οποίο ορίζεται ότι σημαίνει «το συναίσθημα που περιλαμβάνει απέχθεια ή διασυρμό και το οποίο είναι ισχυρότερο από την περιφρόνηση ή την αντιπάθεια». 

Το άρθρο 319 (8) περιλαμβάνει τη διευκρίνιση ότι η κοινοποίηση μιας δήλωσης δεν υποκινεί ούτε προωθεί το μίσος, για τους σκοπούς του παρόντος τμήματος, αποκλειστικά και μόνο επειδή δυσφημεί, ταπεινώνει, πληγώνει ή προσβάλλει.

Επιπλέον, το νομοσχέδιο αυξάνει την ποινή για αδίκημα του άρθρου 318 (1), που υποστηρίζει τη γενοκτονία, σε ισόβια κάθειρξη. Η τρέχουσα ποινή είναι έως 5 χρόνια. 

Το νομοσχέδιο αυξάνει επίσης τις ποινές για αδικήματα του άρθρου 319 (δημόσια υποκίνηση μίσους, σκόπιμη προώθηση μίσους, σκόπιμη προώθηση αντισημιτισμού) από έως 2 έτη σε όχι περισσότερα από 5 έτη.

Ανησυχητικά, δημιουργείται ένας δεσμός ειρήνης για «φόβο προπαγάνδας μίσους, προσβολής ή εγκλήματος μίσους». 

Αυτό θα επιτρέψει σε ένα άτομο να επιδιώξει ειρηνευτικό δεσμό που έχει διαταχθεί από το δικαστήριο εάν φοβάται εύλογα ότι κάποιος θα διαπράξει έγκλημα προπαγάνδας μίσους ή έγκλημα μίσους εναντίον του στο μέλλον. 

Αν έχετε παρακολουθήσει την ταινία "Minority Report" ξέρετε πόσο τρομακτικό είναι αυτό.

Μέρος 3: Το νομοσχέδιο επαναφέρει το άρθρο 13 του καναδικού νόμου για τα ανθρώπινα δικαιώματα, το οποίο εξουσιοδοτεί τους αξιωματούχους της Καναδικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του Καναδικού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να προβαίνουν σε υποκειμενικές αποφάσεις σχετικά με το ποιες μορφές έκφρασης συνιστούν ρητορική μίσους και μπορούν επίσης να αποφασίσουν για διορθωτικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένων προστίμων.

Αυτό θα επιτρέψει σε οποιοδήποτε άτομο ή ομάδα στον Καναδά να υποβάλει καταγγελίες στην Καναδική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εναντίον χρηστών που δημοσιεύουν «ρητορική μίσους» στο διαδίκτυο, με έναν κατηγορούμενο να αντιμετωπίζει πρόστιμα έως και 50.000 δολλάρια.

Η νομοθεσία ορίζει τη ρητορική μίσους ως περιεχόμενο που είναι «πιθανό να υποδαυλίσει την απέχθεια ή τον διασυρμό ενός ατόμου ή μιας ομάδας ατόμων βάσει ενός τέτοιου απαγορευμένου λόγου». 

Με άλλα λόγια, το περιεχόμενο δεν πρέπει απαραίτητα να εκφράζει άμεσα τον διασυρμό. 

Χρειάζεται μόνο να αξιολογηθεί ως «πιθανό» να διασύρει κάποιον από ένα δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το άρθρο 13 είναι ένα τιμωρητικό καθεστώς που στερείται δικονομικών εγγυήσεων και δικαιωμάτων του κατηγορουμένου που υπάρχουν στο ποινικό δίκαιο.

Η αλήθεια δεν είναι υπεράσπιση και το πρότυπο απόδειξης που θα ισχύει για το Τμήμα 13 είναι η «ισορροπία των πιθανοτήτων», όχι «πέρα από κάθε εύλογη αμφιβολία», όπως υπάρχει σε μια ποινική υπόθεση.

Όπως σωστά επισημάνατε, τα μέρη 2 και 3 αυτού του νομοσχεδίου αποτελούν άμεση επίθεση στην ελευθερία του λόγου και θα έχουν σημαντικό ανατριχιαστικό αποτέλεσμα, καθώς οι άνθρωποι φοβούνται την πιθανότητα κατ' οίκον περιορισμού ή ισόβιας κάθειρξης. 

Η Margaret Atwood έχει φτάσει στο σημείο να πει ότι το C-63 προκαλεί την πιθανότητα κατηγοριών εκδίκησης και τον κίνδυνο «εγκλήματος σκέψης».

Επιπλέον, είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι το νομοσχέδιο επιτρέπει στα άτομα να υποβάλλουν ανώνυμα καταγγελίες στην Καναδική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εναντίον εκείνων που θεωρούν ότι δημοσιεύουν ρητορική μίσους.

Εάν κριθεί ένοχος, το Καναδικό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μπορεί να επιβάλει πρόστιμα έως και 70.000 δολλάρια και να εκδώσει εντολές κατάργησης για το εν λόγω περιεχόμενο

Επιπλέον, το δικαστήριο έχει την εξουσία να προστατεύει την ταυτότητα των καταγγελλόντων και να απαγορεύει στους εναγόμενους να αποκαλύπτουν αυτές τις πληροφορίες εάν αποκαλυφθούν.

Στην ουσία, οι κατήγοροι της ρητορικής μίσους θα προστατεύεται η ταυτότητά τους, ενώ οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν σημαντικές οικονομικές κυρώσεις.

Οι Συντηρητικοί της κοινής λογικής πιστεύουν ότι πρέπει να ποινικοποιήσουμε και να επιβάλουμε νόμους κατά της σεξουαλικής θυματοποίησης ενός παιδιού ή της επαναθυματοποίησης ενός επιζώντος στο διαδίκτυο, του εκφοβισμού ενός παιδιού στο διαδίκτυο, της παρακίνησης ενός παιδιού να βλάψει τον εαυτό του ή της υποκίνησης βίας.

Οι ποινικές απαγορεύσεις για προσωπικό περιεχόμενο που κοινοποιείται χωρίς συγκατάθεση, συμπεριλαμβανομένων των 'deepfakes', πρέπει να επιβάλλονται και να επεκτείνονται.

Οι συντηρητικοί πιστεύουν ότι αυτές οι σοβαρές πράξεις πρέπει να ποινικοποιηθούν, να διερευνηθούν από την αστυνομία, να δικαστούν στο δικαστήριο και να τιμωρηθούν με φυλάκιση, όχι να παραπεμφθούν σε μια νέα γραφειοκρατική οντότητα που δεν κάνει τίποτα για να αποτρέψει τα εγκλήματα και δεν παρέχει δικαιοσύνη στα θύματα.

Θα προωθήσουμε αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα που θα προστατεύουν πραγματικά τα παιδιά χωρίς να παραβιάζουν την ελευθερία του λόγου.

Σας ευχαριστώ και πάλι που μου γράψατε και παρακαλώ δεχτείτε τις καλύτερες ευχές μου.

Θερμούς Χαιρετισμούς

Rachael Thomas,

μέλος του Κοινοβουλίου για το Lethbridge"

 


Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό είναι ανατριχιαστικό, τρομακτικό πράγμα που προέρχεται από τον Καναδά, αλλά μην νομίζετε ότι δεν θα μπορούσε να συμβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, γιατί μπορεί. 

Στην πραγματικότητα, τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης το υποστηρίζουν ήδη αυτή τη στιγμή που μιλάμε.



Κάποιος πρέπει να αναρωτηθεί: με αυτό το νέο νομοσχέδιο στο τραπέζι, δεν θα έπρεπε ο Τζάστιν Τρυντώ να αντιμετωπίζει πρόστιμα, ή ίσως ακόμη και φυλάκιση, για τις πολυάριθμες εμφανίσεις του με blackface;






ΠΗΓΗ: Canada introduces blood-curdling new 'thought police' law that would make even Stalin blush... - Revolver News


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!