Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Πρώην υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας: Η ελευθερία του λόγου εξαφανίστηκε στην Ευρώπη



Η ήπειρος έχει «χάσει την ψυχή της», ισχυρίστηκε η Karin Kneissl σε συζήτηση στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.
Ο πρώην επιθεωρητής όπλων του ΟΗΕ Scott Ritter συμμετείχε διαδικτυακά καθώς οι αρχές των ΗΠΑ τον εμπόδισαν να ταξιδέψει στη Ρωσσία.


Η ελευθερία της έκφρασης και άλλες σημαντικές ελευθερίες έχουν εξαφανιστεί στην Ευρώπη και δεν θα επιστρέψουν στο άμεσο μέλλον, δήλωσε η πρώην υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Karin Kneissl σε συζήτηση που διοργάνωσε το RT στο πλαίσιο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (SPIEF). 


Ο τίτλος: «Η αυτοκρατορία του κακού: Έχει η Δύση δαιμονοποιήσει επιτυχώς τη Ρωσσία;»


Η Ευρώπη ή τ α ν «ένας ονειρεμένος χώρος» για τους ανθρώπους σε άλλα μέρη του κόσμου λόγω του «συνταγματισμού, της ελευθερίας, της ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών, της ασφάλειας και του κράτους πρόνοιας», δήλωσε η Kneissl την Παρασκευή:



«Λοιπόν, λυπάμαι που το λέω αυτό, αλλά όλα αυτά έχουν φύγει... αυτό που ήταν η Ευρώπη έχει χαθεί και λυπάμαι γι' αυτό».


Σύμφωνα με την πρώην διπλωμάτη, η ήπειρος έχει «χάσει την ψυχή της... πούλησε την ψυχή της»:


«Η ουσία της Ευρώπης ήταν κάποτε η ελευθερία, η ισότητα ενώπιον των δικαστηρίων. Δεν το βλέπω πια. Η ελευθερία του λόγου – έχει φύγει και δεν πρόκειται να επιστρέψει σύντομα. Θα χρειαστεί λίγος χρόνος... Αυτή είναι η πιο τραυματική πτυχή για μένα».


Η Ε.Ε. «θα μπορούσε να ξεπεράσει μια ενεργειακή κρίση και μια οικονομική ύφεση», αλλά η απώλεια αυτών των δημοκρατικών ελευθεριών «δεν μπορεί να ξεπεραστεί, τουλάχιστον όχι για μία, δύο, τρεις ή περισσότερες γενιές», προειδοποίησε ο επικεφαλής του Κέντρου Gorky (Γεωπολιτικό Παρατηρητήριο για τα βασικά ζητήματα της Ρωσσίας) στο Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης.


Το RT εξηγεί ότι η Kneissl έχει επικριθεί έντονα από τα μέσα ενημέρωσης της Ε.Ε. επειδή εργάζεται στη Ρωσσία από το τέλος της διπλωματικής της καρριέρας. 


Από τον Ιούνιο του 2021 έως τον Μάϊο του 2022, ήταν μέλος του εποπτικού συμβουλίου της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Rosneft. 
 
Από τον Ιούνιο του 2023, είναι πρόεδρος του νεοσύστατου ρωσικού think tank Gorky στην Αγία Πετρούπολη. Γράφει επίσης ως guest writer για το RT.

Σύμφωνα με το κανάλι, στην εκδήλωση στην Αγία Πετρούπολη παρευρέθηκαν αρκετοί ομιλητές υψηλού προφίλ, συμπεριλαμβανομένης της Tara Reade, πρώην συμβούλου του Τζο Μπάιντεν, και του ανιψιού του Otto von Bismarck, Alexander von |Bismarck. 
 
Ο πρώην επιθεωρητής όπλων του ΟΗΕ Scott Ritter έπρεπε να συνδεθεί στο διαδίκτυο επειδή οι αρχές των ΗΠΑ τον εμπόδισαν να ταξιδέψει στη Ρωσσία. 
 


«Με απομάκρυναν από την πτήση από τη Νέα Υόρκη στην Κωνσταντινούπολη. Πήραν το διαβατήριό μου και κατέβασαν τις αποσκευές μου από το αεροπλάνο».

Πηγή:




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ








ΣΧΕΤΙΚΑ:

"Ex-Außenministerin Karin Kneissl: "Mein Leben ist vernichtet""

"Τέως Αυστριακή ΥΠΕΞ Karin Kneissl: Η ζωή μου καταστράφηκε"



Η πρώην υπουργός Εξωτερικών Kneissl δεν μετανοιώνει για τον γαμήλιο χορό της με τον Ρώσσο πρόεδρο Πούτιν. 


Ούτε και κρατάει αποστάσεις από τον αρχηγό του ρωσικού κράτους. 


Ωστόσο, η εγγύτητά της στον Πούτιν ήταν μοιραία για την Kneissl: ΤΩΡΑ ΖΕΙ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΠΛΕΟΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών Karin Kneissl έχει αποσυρθεί στη νότια Γαλλία. (σσ. τώρα ζει και εργάζεται στην Ρωσσία) 


Κατά κάποιο τρόπο είναι πολιτική πρόσφυγας, όπως είπε στον γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό RTL, επειδή δεν μπορεί πλέον να εργαστεί στην Αυστρία: "Η ζωή μου καταστράφηκε." 


Αφότου η Kneissl έστρεψε την πλάτη της στην πολιτική, προφανώς δεν υπήρχαν πλέον προοπτικές για αυτήν στην πατρίδα της, κυρίως επειδή είχε χορέψει στο παρελθόν με τον Ρώσσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στον γάμο της.


"Έπρεπε να ξεφύγω"

Η Kneissl έφυγε από την Αυστρία το φθινόπωρο του 2020 σε ηλικία 55 ετών. "Έπρεπε να φύγω, δεν έφυγα οικειοθελώς", λέει. "Ποτέ δεν πίστευα ότι θα έπρεπε πραγματικά να εγκαταλείψω ό,τι έχω δημιουργήσει λόγω της εχθρότητας και της de facto απαγόρευσης εργασίας που έχω λάβει και να εγκαταλείψω την χώρα μου".


Όταν ρωτήθηκε για τον τρέχοντα πόλεμο και τα δεινά στην Ουκρανία, η Kneissl σχολίασε εν συντομία: "Οι επιθέσεις με drone στο Ιράκ και το Αφγανιστάν οδηγούν επίσης σε δεινά".


Η Kneissl δεν μετανοιώνει για την πρόσκληση στον Πούτιν ακόμη και σήμερα


Από το 2021, η Kneissl βρίσκεται στο εποπτικό συμβούλιο της ρωσικής εταιρείας Rosneft μαζί με τον πρώην καγκελάριο της Γερμανίας Gerhard Schröder, και όπως φέρεται, έναντι μιας ιδιαίτερα προσοδοφόρας αμοιβής (500.000 $ ετησίως). 


Δεν θέλει να εγκαταλείψει τη θέση της εκεί: "Τώρα πιέζομαι πλήρως προς αυτή την κατεύθυνση. Αλλά η ζωή μου έχει ήδη καταστραφεί". Από αυτή την άποψη, δεν μπορεί να την απειλήσει τίποτε. Η Kneissl δεν βλέπει κανένα λόγο να κρατά αποστάσεις.

Η Karin Kneissl ρωτήθηκε επίσης αν, κοιτάζοντας πίσω, μετανοιώνει για την πρόσκληση του Πούτιν στον γάμο της. "Όχι", απαντά εκείνη. Η πρώην υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας φαίνεται να συμφωνεί με τη Γαλλίδα τραγουδίστρια Edith Piaf: "Non, je ne regrette rien" ("Όχι, δεν μετανοιώνω (για) τίποτε", μτφρ).


Ο Πούτιν έμεινε στο γάμο για μιάμιση ώρα
Ο γάμος της κορυφαίας τότε πολιτικού έγινε στις 18 Αυγούστου 2018. Λίγο πριν, τον Ιούνιο, ο Πούτιν είχε πάει στη Βιέννη για επίσκεψη εργασίας. 

"Είχα ακόμη ένα προσκλητήριο γάμου στα χέρια μου", λέει. Με την συγκατάθεση του αρραβωνιαστικού της, το παρουσίασε στον Ρώσσο Πρόεδρο, ο οποίος ήρθε αμέσως για μιάμιση ώρα.


Οι φωτογραφίες του γάμου από τότε φαντάζουν σχεδόν σουρεαλιστικές σήμερα υπό την σκιά του πολέμου της Ουκρανίας.


H κυρία Karin Kneissl, φορώντας ένα υπέροχο Dirndl (παραδοσιακοί στολή)

Η κυρία Kneissl στον γάμο της. Εδώ μοιράζεται έναν χορό με τον Ρώσσο Πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν
 
Η κυρία Kneissl στον γάμο της. Εδώ μοιράζεται έναν χορό με τον Ρώσσο Πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν
 

Η εμφάνιση ενός καλεσμένου γάμου (δεξιά) προσέλκυσε επίσης την προσοχή στο εξωτερικόAPA/AFP/Sputnik/Alexei Druzhinin




Αύγουστος 2018: Ο Βλαντιμίρ Πούτιν (δεξιά) στο γάμο της Karin Kneissl (κέντρο) και του επιχειρηματία Wolfgang Meilinger (αριστερά)APA/AFP/Sputnik/Alexei Druzhinin







Ο κοινός χορός.... APA/ROLAND SCHLAGER/APA-POOL



APA/ROLAND SCHLAGER/APA-POOL



Στην μαύρη λίστα της Ε.Ε. η τέως Αυστριακή ΥΠΕΞ Kneissl με το αιτιολογικό της παραπληροφόρησης
https://amp.kleinezeitung.at/politik/aussenpolitik/ukraine/6109187/Wegen-Desinformation_ExAussenministerin-Kneissl-auf-der-schwarzen

- - -

EU-Parlament fordert Sanktionen gegen Karin Kneissl
Weil sie bis heute ihren Posten bei Rosneft nicht zurückgelegt hat, könnte die Ex-Außenministerin bald sanktioniert werden

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητά κυρώσεις κατά της Karin Kneissl

Λόγω του ότι δεν έχει παραιτηθεί από τη θέση της στη Rosneft μέχρι σήμερα, η πρώην υπουργός Εξωτερικών θα μπορούσε σύντομα να υποβληθεί σε κυρώσεις




ΦΩΤΟΘΗΚΗ:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!