Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ έχει αρχίσει να ΑΠΕΛΑΥΝΕΙ παράνομους μετανάστες στην Πολωνία


Ομοσπονδιακοί αστυνομικοί φρουρούν έναν συλληφθέντα μετανάστη σε αστυνομικό τμήμα στη γερμανική συνοριακή πόλη Frankfurt an der Oder, Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021. (AP Photo/Markus Schreiber)


Η Γερμανία απελαύνει παράνομους μετανάστες στην Πολωνία, αλλά σύμφωνα με αναφορές, έφτασαν στη Γερμανία από την Ολλανδία, την Αυστρία ή άλλες χώρες






Από τον GRZEGORZ ADAMCZYK

Η Aleksandra Fedorska, η οποία εργάζεται για το ανεξάρτητο ραδιόφωνο WNET και το ειδησεογραφικό πρακτορείο Biznes Alert, ανέφερε ότι οι μετανάστες παραδίδονται στους Πολωνούς συνοριοφύλακες από Γερμανούς αξιωματικούς και στην συνέχεια μεταφέρονται σε ξενώνες σε παραμεθόριες περιοχές.

Σύμφωνα με την ίδια, πολλοί από τους μετανάστες είπαν στο προσωπικό ότι έφτασαν στην Γερμανία από την Ολλανδία, την Αυστρία και άλλες χώρες, και όχι μέσω της Πολωνίας.





Ο Πολωνός δημοσιογράφος ζήτησε από την γερμανική ομοσπονδιακή αστυνομία στοιχεία για τους παράνομους μετανάστες στα σύνορα με την Πολωνία. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Γερμανία έχει στείλει πίσω 3.500 μετανάστες από τους 5.600 ανθρώπους που φέρονται να έχουν περάσει παράνομα από την Πολωνία στη Γερμανία.

«Από την 1η Ιανουαρίου έως τις 30 Απριλίου 2024, η ομοσπονδιακή αστυνομία κατέγραψε συνολικά 5.621 άτομα που διέσχισαν παράνομα τα πολωνογερμανικά σύνορα. Από αυτούς, 3.578 επέστρεψαν στην Πολωνία», έγραψε η Fedorska στον λογαριασμό της στο 'X'.

Το σύμφωνο μετανάστευσης της Ε.Ε., το οποίο θα τεθεί σε ισχύ το 2026, προβλέπει ότι τα κράτη μέλη θα επιλέξουν (😏) εάν θα δεχτούν τους μετεγκαταστημένους παράνομους μετανάστες ή θα πληρώσουν 20.000 ευρώ για κάθε μετανάστη που αρνούνται.




Η μετανάστευση είναι ένα βασικό ζήτημα για τους ψηφοφόρους σε τρία γερμανικά ανατολικά κρατίδια αυτό το φθινόπωρο. Η Γερμανία δεν κρύβει την ελπίδα της ότι το σύμφωνο μετανάστευσης θα της επιτρέψει να μειώσει τον αριθμό των μεταναστών στο έδαφός της.

ΠΗΓΗ: Germany has begun dumping migrants in Poland (rmx.news)

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



ΣΧΕΤΙΚΑ:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!