Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Ρίγανη – γνωστή από τον Ιπποκράτη, ως ένα από τά πιό ΙΣΧΥΡΑ φαρμακευτικά φυτά!




Ο θρύλος της ρίγανης πηγαίνει πίσω στον ιδρυτή της «δυτικής ιατρικής» Ιπποκάρτη. 

Αναγνώρισε τις πολλές ικανότητές της. 

Ακόμη και σήμερα, εξακολουθεί να χρησιμοποιείται όπου τα φαρμακευτικά προϊόντα αποτυγχάνουν. 

Είναι αποτελεσματική κατά των βακτηρίων, των ιών και των μυκήτων.



19 Ιουνίου 2024
από τον Δρ Peter F. Mayer
Χρόνος ανάγνωσης: 2,8 λεπτά



Το Clostridium difficile είναι ένα βακτήριο που φοβούνται πολύ στα νοσοκομεία και τα γηροκομεία,



και όμως μπορεί να εξαλειφθεί με σχεδόν τίποταε άλλο από το ριγανέλαιο



Βρίσκεται επίσης στα έντερα υγιών ανθρώπων και ζώων. Μετά τη λήψη αντιβιοτικών για μεγάλο χρονικό διάστημα, η υγιής εντερική χλωρίδα καταστρέφεται, τα βακτήρια Clostridium ξεφεύγουν από τον έλεγχο και αρχίζουν να εκκρίνουν τοξίνες.


Αυτές οι τοξίνες μπορούν στη συνέχεια να προκαλέσουν εντερική φλεγμονή με σοβαρή διάρροια. 


Εάν πάτε σε έναν από τους σπάνιους καλούς γιατρούς, θα σας συνταγογραφήσει κάψουλες ριγανέλαιου αντί για αντιβιοτικά, επειδή τα αντιβιοτικά μόλις επέτρεψαν στον πολλαπλασιασμό του βακτηρίου.


Η κατάσταση είναι παρόμοια με το ελικοβακτήριο του πυλωρού, το οποίο μπορεί να εμφανιστεί στο στομάχι και να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα. Όταν αντιμετωπίζεται με αντιβιοτικά, υποχωρεί αλλού, όπως στη χοληδόχο κύστη. Ακόμη και εκεί μπορεί να επιτευχθεί με θεραπεία με ριγανέλαιο. 


Ωστόσο, οι κάψουλες πρέπει να προσαρμοστούν ανάλογα στο επιθυμητό σημείο απελευθέρωσης, οπότε - χρειάζεστε έναν έμπειρο γιατρό!


Σε μια συσκευασία 10% ριγανέλαιου θα βρείτε την ακόλουθη ιστορία:





«Η λέξη ρίγανη προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις όρος για "βουνό" και γάνος για "λαμπρότητα". Πιστεύεται ότι η ρίγανη δημιουργήθηκε από την ελληνική θεά Αφροδίτη.
[μσν. *ρίγανη (πρβ. μσν. αρίγανη) < αρχ. ἡ ὀρίγαν(ος) μεταπλ. -η επειδή παρέμεινε θηλ. και αποβ. αρχικού άτ. φων.]




Ο Ιπποκράτης, γνωστός ως ο «πατέρας της δυτικής ιατρικής», χρησιμοποιούσε τακτικά ρίγανη για αναπνευστικά και πεπτικά προβλήματα και ήταν ένας από τους πρώτους που αναγνώρισε τα αντισηπτικά της αποτελέσματα.




Το αιθέριο έλαιο εξάγεται από διάφορα είδη ρίγανης vulgare ssp. hirtum, η οποία φύεται σε βραχώδεις ορεινές περιοχές της Ελλάδας και αναγνωρίζεται ως το καλύτερο αιθέριο έλαιο στον κόσμο λόγω της υψηλής συγκέντρωσης των δραστικών ουσιών της.




Παρεμπιπτόντως, αυτά τα φυσικά εκχυλίσματα είναι πολύ πιο αποτελεσματικά από μια φαρμακευτικά λαμβανόμενη μεμονωμένη δραστική ουσία. 


Στη βιοχημεία, συνήθως συμβαίνει ότι μια μεμονωμένη ουσία δεν είναι σχεδόν ποτέ αποτελεσματική, αλλά ότι απαιτείται πάντα μια ολόκληρη σειρά συμπαραγόντων για μια επιτυχημένη αντίδραση. Στην TCM, επίσης, χρησιμοποιείται πάντα ολόκληρο το εργοστάσιο και συχνά χρησιμοποιούνται άλλες βοηθητικές εγκαταστάσεις.


Στη μελέτη των Nayley Leyva-López et al (2017) με τίτλο "Αιθέρια έλαια ρίγανης: Βιολογική δραστηριότητα πέρα από τις αντιμικροβιακές τους ιδιότητες", η περίληψη αναφέρει:


«Τα αιθέρια έλαια ρίγανης είναι ευρέως γνωστά για την αντιμικροβιακή τους δράση, καθώς και για τις αντιικές και αντιμυκητιακές τους ιδιότητες


Ωστόσο, πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι αυτές οι ενώσεις έχουν επίσης ισχυρές αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιδιαβητικές και αντικαρκινικές ιδιότητες.


Αυτές οι ιδιότητες των αιθέριων ελαίων ρίγανης παρουσιάζουν δυνητικό ενδιαφέρον για τις βιομηχανίες τροφίμων, καλλυντικών και φαρμάκων. 


Στόχος αυτού του άρθρου είναι να συνοψίσει τα τελευταία ευρήματα σχετικά με τα αιθέρια έλαια ρίγανης και τις ευεργετικές επιδράσεις τους στην υγεία».

Βλέπουμε λοιπόν ότι υπάρχουν πραγματικά πολλές χρήσεις για τη ρίγανη.




ΠΗΓΗ: Oregano – bekannt seit Hippokrates als eine der stärksten Heilpflanzen (tkp.at)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:






ΣΧΕΤΙΚΑ:

ΠΟΣΟ ΓΕΛΟΙΟΙ ΠΙΑ;;;;;;
ΑΛΗΘΕΙΑ, ΑΚΟΜΗ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΗΝ "ΞΑΦΝΙΚΙΤΙΔΑ";;;;;;



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!