Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

«Ζήτω η Ελλάς» φώναζε ο Καναδός πρωθυπουργός, κρατώντας την ΕΛΛΗΝΙΚΗ σημαία !


KANADAS 2


«Ζήτω η Ελλάς», «Ζήτω ο Καναδάς», «Χρόνια πολλά». Για περίπου δέκα λεπτά ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τρυντό, ανοίγοντας εφέτος ως μέγας Τελετάρχης την παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στο Μόντρεαλ, απευθυνόταν μιλώντας στους χιλιάδες ομογενείς που είχαν κατακλύσει την οδό Jean Talon, στο κέντρο του Park Extension.

«Ζήτω η Ελλάς» φώναζε ο Καναδός πρωθυπουργός κρατώντας την ελληνική σημαία (pics&vid)
ΒΡΕ ΤΕΡΕΝΤΙΕ "ΓΡΗΓΟΡΕ"! Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΡΑΤΑ 2 ΣΗΜΑΙΕΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ & ΚΑΝΑΔΙΚΗ, Ο ΚΑΝΑΔΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΡΑΤΑ 3 ΣΗΜΑΙΕΣ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΟΙ 2 (!) ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ, Ο ΔΙΠΛΑΝΟΣ ΣΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΚΡΑΤΑ 2 ΣΗΜΑΙΕΣ, ΗΤΟΙ ΜΙΑ & ΜΙΑ, ΕΝΩ ΕΣΥ ..."ΞΕΜΕΙΝΕΣ"ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΝΑΔΙΚΗ!
ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΣ ΤΕΡΕΝΤΙΕ ΚΑΙ ΗΣΟΥΝ ΤΟΣΟ ΑΦΗΡΗΜΕΝΟΣ;
"ΞΕΧΑΣΕΣ" ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ;
["ΙΩ.ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ" - 'ΟΔΥΣΣΕΙΑΤV']
Αποτέλεσμα εικόνας για Η ΚΑΝΑΔΙΚΗ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ

Μια μεγαλειώδης και συγκινησιακά φορτισμένη παρέλαση, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, με 76 διαφορετικούς σχηματισμούς μαθητών, φοιτητών, γονιών, εκπροσώπων φορέων και οργανώσεων, κάτω από έναν λαμπρό ήλιο παρά το τσουχτερό κρύο και τους -7 βαθμούς!


Αποτέλεσμα εικόνας για Η ΚΑΝΑΔΙΚΗ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ

KANADAS 4

Όπως αναφέρει το ιστολόγιο 'ekirikas.com', η παρουσία, αυτή την φορά με την ιδιότητα του Τελετάρχου, του Τζαστίν Τριντό αλλά και του Έλληνος υφυπουργού Εξωτερικών Τέρενς Κουΐκ προσέδωσε ιδιαίτερη λαμπρότητα στον εορτασμό της επετείου. 
Από νωρίς, εκατοντάδες Έλληνες είχαν ήδη συγκεντρωθεί στο σημείο εκκινήσεως της παρελάσεως, κρατώντας σημαίες και αναμένοντας την κορύφωση των φετινών εκδηλώσεων.

(Πηγή μερικών φωτογραφιών 'ekirikas.com')

KANADAS 5

Αποτέλεσμα εικόνας για Η ΚΑΝΑΔΙΚΗ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ

Ο Καναδός πρωθυπουργός έφτασε στην οδό Jean Talon, πέρασε στον ώμο του, το διακριτικό του Τελετάρχου και πήρε στα χέρια του δύο σημαίες, μια ελληνική και μια καναδική. «Μεγάλη ημέρα για τους Έλληνες. Χρόνια πολλά, ζήτω η Ελλάς», είπε στους εκπροσώπους της Ελληνικής Κοινότητος Μείζονος Μόντρεαλ, που στάθηκαν δίπλα του πριν την έναρξη της παρελάσεως, στην διασταύρωση της Jean Talon με την οδό Hutchison.

Ιδιαιτέρως συγκινητική η διαδρομή του Τζαστίν Τρυντό ως την εξέδρα των επισήμων, όπου επί δέκα λεπτά χαιρετούσε τον κόσμο φωνάζοντας στα ελληνικά «Ζήτω η Ελλάς, ζήτω ο Καναδάς, χρόνια πολλά».

KANADAS 3

Στην συνέχεια ο κ. Τριντό πήρε την θέση του στην εξέδρα, δίπλα από τον Μητροπολίτη Τορόντο (Καναδά) κ.κ. Σωτήριο, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητος Μείζονος Μόντρεαλ Νίκο Παγώνη και τον υφυπουργό κ. Κουΐκ.

Αποτέλεσμα εικόνας για Η ΚΑΝΑΔΙΚΗ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ
Την παρέλαση άνοιξαν τα λάβαρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, της 25ης Μαρτίου, οι σημαίες Ελλάδος, Καναδά, Κύπρου, Μόντρεαλ και Κεμπέκ, το λάβαρο της Αγίας Λαύρας και του Συλλόγου των Καλαβρύτων, των Μεσσηνίων, των Αρκάδων και των Μανιατών.

Συντακτική ομάδα "ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ"Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!