Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ 'ΓΕΡΟ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ'...


Αποτέλεσμα εικόνας για κολοκοτρωνης

Ο Κολοκοτρώνης και ο οξύθυμος στρατιώτης: Ο Κολοκοτρώνης έκανε μια ημέρα δριμύτατες παρατηρήσεις, σ’ ένα από τους άνδρες της φρουράς. 
Εκείνος, οξύθυμος καθώς ήταν, κατέβασε από τον ώμο το καρυοφύλλι του, σκόπευσε τον Κολοκοτρώνη στο κεφάλι και τράβηξε τη σκανδάλη. 
Αλλά το όπλο έπαθε εμπλοκή!

Ατάραχος, τότε, ο Γέρος του Μοριά του είπε:

- Σε τιμωρώ με δέκα ημέρες περιορισμό στη σκηνή σου, γιατί δεν ...συντηρούσες καλά το όπλο σου.

"ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ"

2 σχόλια:

 1. Ασύλληπτη απάντηση!!Μόνο ένας ολότελα αφοσιωμένος στο καθήκον του και γεμάτος αυταπάρνηση άνδρας θα μπορούσε να πει κάτι τέτοιο και τέτοιο παλικάρι ήταν ο Γέρος του Μοριά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ω,ΝΑΙ! ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΜΕΡΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑΣ, ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟΝ ΚΛΕΙΣΑΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ, ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΣΕ ΚΑΝ ΟΡΘΙΟΣ, ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ...ΝΑΙ, ΘΑ ΠΕΙΤΕ ΗΤΑΝ Η ΒΑΥΑΡΟΚΡΑΤΙΑ. ΜΗΠΩΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΘΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΑΝ ΛΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ;
  Ή ΠΑΛΙ ΘΑ "ΕΝΟΧΛΟΥΣΕ" ΑΝΕΙΠΩΤΑ;
  ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ, ΓΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ Ψ Α Γ Μ Ε Ν Ο Υ Σ!
  ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟΣ ΔΙΟΡΙΣΘΗΚΕ ΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΣ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ; ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΘΙΣΑΝ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΠΛΑΠΟΥΤΑ;
  ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!
  Ο ΑΘΛΙΟΣ ΑΓΓΛΟΣ ΕΝΤΟΥΑΡΝΤ ΜΑΣΣΟΝ!
  Ο ΙΔΙΟΣ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΘΗΚΕ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ ΣΕ ΑΛΛΗ ΔΙΚΗ...
  Ο ΙΔΙΟΣ ΠΟΥ ΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΣ, ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΤΕΡΤΣΕΤΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΖΩΪΔΗ... (ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ 1974 ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟΤΕ ΠΑΤΑΓΟ! ΜΕ ΤΙΤΛΟ 'Η ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ'! ΜΑΛΛΟΝ ΔΥΣΕΥΡΕΤΗ ΣΗΜΕΡΑ... ΑΦΗΣΕ ΕΠΟΧΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΞΙΜΟ ΤΟΥ Ο ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ...)
  ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΠΡΟΞΕΝΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΚΑΘΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΡΑΦΕΙ ΑΚΟΜΑ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!