Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΝΩΡΙΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. Όχι, όχι εδώ, αλλά στην ...ΙΑΠΩΝΙΑ !

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΛΗΘΙΝΟ "ΣΧΟΛΕΙΟ"! Ή ΚΑΛΥΤΕΡΑ ..."ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ", ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΛΑΟΙ, ΠΟΥ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΤΟ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΑΥΤΟ "ΕΓΚΑΙΡΩΣ", ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ...

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΠΟΤΕ, ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΕΝΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ, Ή ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ΝΑ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙ ΝΑ "ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ" ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ, ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΤΩΜΑΤΑ, Ή ΤΙΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥΣ;
ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΠΩΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΥΤΗ, ΕΙΝΑΙ ΞΥΠΟΛΙΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΔΙΧΩΣ ΚΑΝ ΓΑΝΤΙΑ...
ΠΟΣΟ ΜΑΚΡΙΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΠΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΗΝ (ΙΑΠΩΝΙΚOY TYΠΟΥ) ΑΝΤΙΛΗΨΗ & "ΔΙΔΑΧΗ" ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ,
ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΣΤΗΝ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ & ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΕΝΟΣ ΚΤΙΡΙΟΥ,
ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ;
ΑΠΕΙΡΑ ΕΥΓΕ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ!
["ΙΩ.ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ" - 'ΟΔΥΣΣΕΙΑΤV']

(ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΦΩΝΟΙ ! ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣ "ΑΛΛΗ" ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ...)
Εντοπίσαμε μία εντελώς ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΗ ανάρτηση, με τίτλο «Πώς μαθαίνουν οι Ιάπωνες μαθητές να σέβονται το σχολείο τους»... 
Οι εικόνες του, δείχνουν παιδιά κάθε ηλικίας να σκουπίζουν και να σφουγγαρίζουν τα δάπεδα, ακόμη και να καθαρίζουν τις τουαλέτες. Αναρωτήθηκα πόσα σχολεία και πόσοι εκπαιδευτικοί παρ’ ημίν θα ...επιζούσαν, αν ζητούσαν από τους μαθητές τους, να κάνουν παρόμοιες εργασίες στα πλαίσια της σχολικής τους παιδείας; ; ; ; ; ; ;Μπορώ  (εν ΕΛΛΑΔΙ !) να φαντασθώ ...έξαλλες μαμάδες και μπαμπάδες, να ωρύονται στους συλλόγους Γονέων και στα γραφεία των Δασκάλων και Καθηγητών και να απαιτούν ...«επί πίνακι» τα κεφάλια (!) αυτών που τόλμησαν να μειώσουν τόσο τα "μανάρια τους". 


Όμως μόνο έτσι μαθαίνει κανείς να ΣΕΒΕΤΑΙ την κοινή περιουσία, με το να την θεωρεί δική του υπόθεση και να αναλαμβάνει την   Ε Υ Θ Υ Ν Η    γι’ αυτήν. 


Αρχίζοντας από το σχολείο, αύριο θα σέβεται το σπίτι του, την γειτονιά του, την πόλη του και τα μνημεία της, αλλά και την ιστορία του και τον πολιτισμό του. 

Γιατί όλα αυτά είναι τελικά μέρος του ιδίου συνόλου. 

Την έλλειψη μιας τέτοιας παιδείας την βλέπουμε καθημερινά γύρω μας...

[Πηγή : 'antonispapagiannis.blogspot.gr'/"ΙΩ.ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!