Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΜΟΙΡΑΣΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ! Εύγε Σεβασμιώτατε! (Μιμητές σας;)
Στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κισσάμου τελέσθηκε ο Κατανυκτικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κισσάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου.

Αποτέλεσμα εικόνας για μητροπολίτης Κισάμου

Αποτέλεσμα εικόνας για μητροπολίτης Κισάμου

Του Εσπερινού ακολούθησε πνευματική ομιλία υπό του Παν. Αρχιμανδρίτου κ. Προδρόμου Ξενάκη, Αρχιγραμματέως της Ι. Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ι.Α.Κρήτης, ο οποίος μίλησε με θέμα: «Κοινωνοί του Μυστηρίου του Σταυρού». 

Ο ομιλητής, με λόγο μεστό και διανθισμένο από πολλά παραδείγματα του Γεροντικού αλλά και της ζωής, αναφέρθηκε στο Μυστήριο του Σταυρού, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Άνευ του Μυστηρίου του Σταυρού δεν υπάρχει καταλλαγή, καθώς κοινωνία στο μυστήριο αυτό προϋποθέτει την γνώση του ποιος πραγματικά είμαι. 

Ο προσωπικός μας σταυρός αποκτά νόημα μόνο αν τον κατανοήσουμε ως προέκταση του Σταυρού του Χριστού. Το μυστήριο δε αυτό δεν ανακαλύπτεται αλλά αποκαλύπτεται», σημείωσε ο ομιλητής κλείνοντας την εμπνευσμένη και ιδιαίτερη ομιλία του με λόγια του Γέροντος Σωφρονίου του Έσσεξ, «Από τον σταυρό δεν κατεβαίνει κανείς μόνος του, οι άλλοι τον κατεβάζουν». 

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος χαιρέτισε, καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον ομιλητή και απευθυνόμενος προς το πολυπληθές Εκκλησίασμα, παρότρυνε οι δοκιμασίες και δυσκολίες της ζωής να γίνουν αιτία χαλύβδωσης της πίστεως.

Αποτέλεσμα εικόνας για μητροπολίτης Κισάμου

Εν όψει δε της διπλής εορτής της 25ης Μαρτίου, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και του Γένους, προσέφερε την Ελληνική σημαία σε ΟΛΟ το εκκλησίασμα! 

Αποτέλεσμα εικόνας για σημαια ελλαδας ΜΕ ΣΤΑΥΡΟ

«Σε εποχές που κάποιοι λυσσομανούν και απεργάζονται να υποστείλουν τα ιερά και τα όσια του Γένους και της Φυλής μας, αντικαθιστώντας τα με τι αλήθεια; έχουμε χρέος ιερό, όχι απλά να αντισταθούμε, αλλά να υψώσουμε το ιερό αυτό σύμβολο, όχι μόνον στα σπίτια και τις πλατείες μας, αλλά κυρίως στις ψυχές και τις καρδιές μας, μεταλαμπαδεύοντας στις επερχόμενες γενεές ότι αβασάνιστα και απερίσκεπτα τα τελευταία χρόνια απαξιώσαμε και προσπεράσαμε», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

[ΕΥΓΕ & ΞΑΝΑ ΕΥΓΕ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ!
ΕΙΘΕ ΝΑ "ΒΡΕΘΟΥΝ" ΜΙΜΗΤΕΣ ΣΑΣ...
ΕΥΧΗ ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ.

Ο ΘΕΟΣ ΑΣ ΦΩΤΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΛΥΠΟΥΜΕΘΑ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΟΥΜΕ, ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΙΣΤΑΚΤΙΚΟΙ, ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ "ΜΑΖΕΜΕΝΟΙ" ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ, ΕΚΤΟΣ ΟΛΙΓΙΣΤΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ, ΕΝΩ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΑΠΑΙΤΟΥΝ  'Μ Π Ρ Ο Σ Τ Α Ρ Η Δ Ε Σ' και 
'ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΕΣ'!!!]

2 σχόλια:

  1. Δόξα τω Θεώ, μπράβο του και άξιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑΙ. ΑΛΛΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ...ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΜΙΜΗΤΩΝ! ΠΟΣΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ, ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΑ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΧΟΡΟΣΤΑΤΟΥΝ; 'ΕΔΩ ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!