Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ "ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ" πανευρωπαϊκώς (!) στις καισαρικές τομές ;;;

Αποτέλεσμα εικόνας για γεννα μωρου

Είναι απέραντα λυπηρό, ατελείωτα απογοητευτικό, αλλά αυτή είναι η "μαύρη" ΕΛΛΗΝΙΚΗ πραγματικότης!
Υπάρχει λοιπόν στατιστική διαπίστωση, ότι στην Ελλάδα είμαστε ...ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ (!) στις καισαρικές τομές, με ποσοστό 60% του συνόλου των γεννήσεων, ενώ η Ευρώπη έχει κάπου 30% και το αποδεκτό από τον ΟΗΕ είναι μόλις ...15%. 

Σχετική εικόνα

Σχετική εικόνα

Πολλοί οι λόγοι που αναγράφονται (κυρίως οικονομικοί και ‘βολικοί’ για τους ιατρούς και τις επίτοκες και πολύ λιγότερο αυστηρά ιατρικοί, όπως οι περιπτώσεις δυστοκίας, ή περιγεννητικής δυσχερείας του βρέφους). 

Να υπενθυμίσουμε δύο. Ο ένας είναι ο δυσανάλογα μεγάλος αριθμός ...μαιευτήρων (...) στην Ελλάδα και συνεπώς ο μικρός αριθμός τοκετών που αντιστοιχεί στον καθένα τους (ας σημειωθεί ότι στον υπόλοιπο κόσμο ο φυσιολογικός τοκετός δεν γίνεται υποχρεωτικά από ιατρό αλλά από μαία, ενώ ο μαιευτήρας επεμβαίνει μόνο σε περίπτωση ανάγκης). 

Ο άλλος έχει να κάνει με την σχετικά μεγάλη ηλικία των μητέρων, που καθυστερούν την εγκυμοσύνη για λόγους επαγγελματικούς, οικονομικούς, κοινωνικούς και άλλους, με αποτέλεσμα να καταφεύγουν στην συνέχεια σε επανειλημμένες εξωσωματικές με τα ποικίλλα προβλήματα που τις συνοδεύουν, και που οδηγούν συχνά σε καισαρικές τομές. 

Ας μην παραλείψουμε και τον φόβο των μαιευτικών επιπλοκών (συχνά υπέρμετρα διογκωμένο) με τις συνακόλουθες νομικές τους συνέπειες για τους ιατρούς. 

Η είδηση αναφέρει και άλλα στοιχεία για διαφορές δημόσιου και ιδιωτικού ιατρικού χώρου στα ποσοστά, καθώς και για προτεινόμενα μέτρα και αντικίνητρα από πλευράς υπουργείου. 
Καμμία αντίρρηση. 

Αποτέλεσμα εικόνας για γεννα μωρου

Ωστόσο,  ότι εκτός όλων των άλλων, το πιο βασικό είναι να ενισχυθεί και να καλλιεργηθεί (τόσο στην εκπαίδευση όσο και στην κοινωνία) ο θεσμός της  π α ρ α δ ο σ ι α κ ή ς   οικογενείας, με ανάλογο ΣΕΒΑΣΜΟ και προστασία της   μ η τ ρ ό τ η τ ο ς. 

Τότε όλα θα γίνονται στον καιρό τους, με τον σωστό τρόπο. Όπως γίνονταν πάντα. Κι αν κάποιες μητέρες δεν κάνουν καρριέρες, καταλήγει ο ιατρός & αρθρογράφος κ.Αντ.Παπαγιάννης απο την Θεσσαλονίκη, μικρό θα είναι το κακό και μεγάλο το κέρδος, γι’ αυτές και για τα παιδιά τους...

"ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!