Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Tεράστιο άγαλμα του ΣOΦΟΚΛΕΟΥΣ σε πάρκο της Νέας Υόρκης! - Εμείς εδώ τί-πο-τα ... [εικόνες]


ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΛΥΦΟΥΣ ΜΑΙΑΝΔΡΟΥΣ
ΣΤΟΝ ΧΙΤΩΝΑ ΤΟΥ...

Ένα ογκώδες χάλκινο άγαλμα του Σοφοκλή εγκαταστάθηκε στο Πάρκο Αθηνών στην Αστόρια.
Πρόκειται για το τελευταίο άγαλμα που θα προστεθεί στη συλλογή του πάρκου. Στο ίδιο πάρκο έχουν ήδη εγκατασταθεί μια προτομή του Αριστοτέλους, ένα άγαλμα του Σωκράτους και ένα της θεάς Αθηνάς! 

«Η ολοκλήρωση του έργου ήταν μια μακρά διαδικασία» δήλωσε ο Γιώργος Σταματιάδης, ταμίας της 'Athens Square Inc.', της μη κερδοσκοπικής εταιρείας της γειτονιάς που φιλοξενεί στο πάρκο διοργανώσεις διασκεδάσεως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και πλήρωσε για την ολοκλήρωση του έργου.


Τα ελληνικά αγάλματα στο πάρκο ήταν το όραμα του Έλληνα Dennis Syntilas, ο οποίος ίδρυσε πριν από τα χρόνια την ομάδα 'Athens Square' και απεβίωσε τον Ιανουάριο σε ηλικία 85 ετών. 
«Ήθελε να έχει ένα μικρό πολιτιστικό περιβάλλον όπου οι άνθρωποι θα μπορούσαν να έρθουν και να συνομιλoύν» δήλωσε ο Σταματιάδης. 

«Οι άνθρωποι απλά θα συγκεντρώνονται εδώ την νύχτα κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, θα ακούν λαϊκή μουσική» συμπληρώνει. 
Χρειάστηκαν 4 ή 5 χρόνια, για να συγκεντρώσουν περίπου 170.000 $ για το άγαλμα του Σοφοκλέους, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής και το κόστος της ετήσιας συντηρήσεως, όπως το γυάλισμα.


Το χάλκινο άγαλμα δημιουργήθηκε από τοπικό καλλιτέχνη Chris Vilardi, και έχει ύψος 2,3 μέτρα. Το πρώτο έργο τέχνης ήταν ένα άγαλμα του Σωκράτους, το οποίο προστέθηκε στο πάρκο το 1993. 

Η ομάδα χρηματοδότησε επίσης την προσθήκη των τριών στηλών το 1996. 
Ο δήμαρχος της Αθήνας δώρισε το άγαλμα της Αθηνάς στο πάρκο το 1998, ενώ η προτομή του Αριστοτέλη ήταν δώρο από την ελληνική περιοχή της Χαλκιδικής το 2008.


Το πάρκο ανακαινίστηκε το περασμένο καλοκαίρι με το ποσό των 850.000 $. Θα υπάρξει μια επίσημη τελετή αποκαλυπτηρίων του αγάλματος του Σοφοκλέους, το Σάββατο, 28 Μαρτίου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στο πάρκο.

[Πηγή: ellines.com/"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!