Σάββατο 29 Απριλίου 2017

"Η Εβραϊκή Γαλλία"...

O Edouard Drumont (1844 - 1917) ήταν Γάλλος συγγραφέας και δημοσιογράφος. Ρωμαιοκαθολικός και εθνικιστής, ήταν γνωστός για τo λυσσαλέο αντισημιτισμό του και έφτασε στο απόγειο της φήμης του κατά τη διάρκεια της πολυκρότου υποθέσεως 'Dreyfus', που δίχασε την Γαλλία.(Επρόκειτο για έναν αξιωματικό του Στρατού εβραϊκής καταγωγής. Στην υπόθεση εκείνη είχε παρέμβει και ο διάσημος συγγραφέας Εμίλ Ζολά, με το βιβλίο του 'κατηγορώ'!) 

Αποτέλεσμα εικόνας για EDOUARD DRUMONT

Σχετική εικόνα

Ο Drumont έγραψε αρκετά βιβλία. Τα πρώτα του βιβλία δεν είχαν σχέση με την πολιτική, όπως 'Les Fetes nationales' Παρίσι (1878), 'Vieux Paris' (1878), και το 'Le Dernier des Trémolin' (1879). 
Αργότερα εξέφρασε τις πολιτικές του απόψεις, όπως στο βιβλίο 'La France Juive' (1886). (Δηλαδή 'Η Εβραϊκή Γαλλία').


Το βιβλίο γνωρίζει τεράστια επιτυχία και πραγματοποιεί 150 (!!!) εκδόσεις, εξασφαλίζοντας στον συγγραφέα του -εκτός από φήμη - καταδίκη σε μεγάλο χρηματικό πρόστιμο και δύο προκλήσεις σε μονομαχία (!) από εύθικτους Εβραίους! 

Αποτέλεσμα εικόνας για EDOUARD DRUMONT

Ο Drumont είχε μια σύντομη πολιτική καρριέρα. Το 1898, εξελέγη αναπληρωτής, και έγινε ο αυτοαποκαλούμενος ηγέτης του αντι-εβραϊκού κόμματος... Ζήτησε την επανεκλογή το 1902, νικήθηκε, και επέστρεψε στο γράψιμο και τη δημοσιογραφία.

Αποτέλεσμα εικόνας για EDOUARD DRUMONT

Ο Ντριμόν, ο οποίος πεθαίνει το 1917, θάβεται στο νεκροταφείο Περ Λασέζ του Παρισιού, ενώ στο μνήμα του αναγράφεται: «Ανθρωπος των γραμμάτων, συγγραφέας του  α θ ά ν α τ ο υ (!)  έργου 'Η Εβραϊκή Γαλλία'». 

Ο "δεξιός" δήμαρχος του Παρισιού Ζαν Τιμπερί διατάζει, όμως, το σβήσιμο (!!!) της επιγραφής το 2000... 

Αποτέλεσμα εικόνας για EDOUARD DRUMONT

Αποτέλεσμα εικόνας για EDOUARD DRUMONT

Αποτέλεσμα εικόνας για EDOUARD DRUMONT

Ο Ντριμόν πίστευε, ότι η Γαλλία (ΜΟΝΟ;) διοικείται από τον Ρότσιλντ (βασιλιά του Ισραήλ).....αυτό άλλωστε έδειχναν και τα σκίτσα της εφημερίδoς του 'La libre parole'...

[Πηγή :http://perimajestic.blogspot.gr/2017/04/drumont.html]

Συντακτική ομάδα "ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ"

1 σχόλιο:

  1. Στην μία ελληνική ιθαγένεια, οι δύο δώρο!

    http://antifonitis.gr/online/4298

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!