Σάββατο 22 Απριλίου 2017

“Κ Ρ Υ Β Ο Υ Ν” ΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΗΣ SIEMENS !
Επιστολές φωτιά που δημοσιεύονται για πρώτη φορά

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Την Μεγάλη Παρασκευή 14η Απριλίου 2017 στην εφημ.'Ελεύθερη Ώρα', παρουσίασα τα ονοματεπώνυμα μαρτύρων φωτιά, που επιμελώς δεν βρίσκονται στη λίστα μαρτύρων (ίσως θα μπορούσαν να είναι κάποιοι εξ αυτών και κατηγορούμενοι) του πολύκροτου πολιτικοοικονομικού σκανδάλου της Siemens των “μαύρων ταμείων”, 
μέσω των οποίων χρηματίζονταν πολιτικά κυβερνητικά πρόσωπα, των αυτοδύναμων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ! 

Αποτέλεσμα εικόνας για σκάνδαλο siemens

Αποτέλεσμα εικόνας για σκάνδαλο siemens

Υψηλόβαθμα στελέχη της Siemens. αλλά και του ΟΤΕ, την εποχή της σύναψης της Σύμβασης αναβάθμισης της τεχνολογικής υποδομής του δικτύου του ΟΤΕ με την προμήθεια 1,1 εκ. ψηφιακών παροχών, αλλά και
των προγραμματικών συμφωνιών της Siemens με τον ΟΤΕ!

Αποτέλεσμα εικόνας για σκάνδαλο siemens

Είναι χρήσιμο να τους αναφέρουμε πάλι…
Παρακάτω οι βασικοί πρωταγωνιστές της δεκαετίας του ΄90 που οδήγησαν τον ΟΤΕ στις αποφάσεις μονόδρομο, που ήταν οι προγραμματικές συμφωνίες ΟΤΕ – Siemens – Intracom!

Αυτοί που δεν είναι ούτε μάρτυρες στην πολύκροτη δίκη, είναι:

Bernhard Dombek: Γενικός Διευθυντής της Siemens Ελλάδος που υπέγραψε την επίμαχη σύμβαση!

Δημήτρης Αβράμπος: Οικονομικός Διευθυντής COM (τηλεπικοινωνιών)!

Αθανάσιος Ρουσόπουλος: Τεχνικός Διευθυντής COM!

Αθανάσιος Κοντονάτσιος: Τεχνικός Διευθυντής Siemens για έργα με τον ΟΤΕ!

Νικόλαος Τάτσικας: Γενικός Διευθυντής της Siemens Τήλε-βιομηχανικής με έδρα την Θεσσαλονίκη και μετόχους τη Siemens AG κατά 75% και την ΕΤΕ κατά 25%!

Πέτρος Λάμπρου: Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ και Ταμίας του ΠΑΣΟΚ. Μετέπειτα Διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας!

Χρήστος Καζαντζής: Γενικός Διευθυντής Χρηματοοικονομικών Θεμάτων του ΟΤΕ (1994-1998), Διευθύνων Σύμβουλος της COSMOTE (1996-1997), Υποδιοικητής και Αντιπρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος (φίλος του Χρήστου Καραβέλα όσο και του Σωκράτη Κόκκαλη)!

Να κληθούν να καταθέσουν οι Αβράμπος και Τάτσικας…
Σήμερα θα δημοσιεύσουμε για πρώτη φορά, μία επιστολή με ημερομηνία 7 Νοεμβρίου 1994, δηλαδή επί εποχής ΠΑΣΟΚ και την οποία αποστέλλει η Διεύθυνση της Siemens Τήλε-βιομηχανικής (Γενικός Διευθυντής ο Νικόλαος Τάτσικας), στον Δημήτρη Αβράμπο (Οικονομικό Διευθυντή COM), με κοινοποίηση στον Χρήστο Καραβέλα (κατηγορούμενο-φυγόδικο), υφισταμένους του Ηλία Γεωργίου (κατηγορούμενος – Γενικός Διευθυντής Τηλεπικοινωνιών – COM της Siemens Ελλάδος, στην προ Χριστοφοράκου εποχή (ανέλαβε Γενικός Διευθυντής Siemens Ελλάδος το 1998)!

Στη συνημμένη επιστολή γίνεται αναφορά για “προμήθειες” και όποιος κατάλαβε – κατάλαβε! Ωστόσο, αποδεικνύεται επίσης από αυτήν την επιστολή, ότι αυτά τα πρόσωπα (Αβράμπος – Τάτσικας) καθόριζαν από κοινού την οικονομική πολιτική της Siemens την εποχή εκείνη!

Γι΄ αυτό επιμένω πως, αυτά τα στελέχη της Siemens γνωρίζουν πολλά και δεν έχουν κληθεί ούτε καν μάρτυρες!!Κατηγορούμενοι που θα γκρεμίσουν το σαθρό οικοδόμημα της Μεταπολιτεύσεως αν…
Επίσης σήμερα, θα δημοσιεύσω για πρώτη φορά, επιστολή – πρωτόκολλο της συνάντησης στελεχών της Siemens στις 13 Δεκεμβρίου 1999, δηλαδή λίγους μήνες μετά την υπογραφή των προγραμματικών συμφωνιών της Siemens με τον ΟΤΕ, στη φάση υλοποίησης της πολιτικής της γερμανικής εταιρείας, στην μετά Dombek, Γεωργίου (κατηγορούμενος), Καραβέλα (κατηγορούμενος – φυγόδικος), εποχής!

Δηλαδή, όταν αντικαταστάθηκαν στην ιεραρχία της Siemens, με τους Μιχάλη Χριστοφοράκο, Πρόδρομο Μαυρίδη και Αλέξανδρο Αθανασιάδη (όλοι κατηγορούμενοι), αντίστοιχα, αναλαμβάνοντας το περιβόητο τμήμα τηλεπικοινωνιών της γερμανικής εταιρείας!

Στην οποία όμως, συνάντηση παρευρισκόταν ο Ράϊνχαρτ Σίκατσεκ (κατηγορούμενος), πρώην διαχειριστής των “μαύρων ταμείων” της Siemens, ο οποίος είχε πει καταθέτοντας στις 7 Δεκεμβρίου 2013 ενώπιον των Eφετών – Ανακριτών Αθηνών που διερευνούσε το σκάνδαλο της Siemens: «Δεν θυμάμαι αν είχα ρωτήσει σχετικά με τον σκοπό των πληρωμών στην εταιρεία Placid Blue Corporation, αλλά μου είχε απαντηθεί ότι τα χρήματα αυτά προορίζονται για τα πολιτικά κόμματα…»!!!

Αυτοί λοιπόν, οι κατηγορούμενοι, Σίκατσεκ, Γεωργίου, Μαυρίδης και Αθανασιάδης, γνωρίζουν όλα τα πολιτικά πρόσωπα τα οποία επί δεκαετίες χρηματίζονταν, προκειμένου να παίρνει η Siemens όλα τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα της Πατρίδος μας!Ούτε μάρτυρας ο Λεωνίδας Παπαδημάτος…
Από τη λίστα μαρτύρων (;;;) λείπει επίσης και ο Λεωνίδας Παπαδημάτος. Υπήρξε Διευθυντής Προμηθειών του ΟΤΕ κατά την περίοδο 1994 – τέλη του 1997!

Έτσι, γεννάται το ερώτημα πως, είναι δυνατόν, να έχουν κληθεί όλοι οι προηγούμενοι Διευθυντές του ΟΤΕ και να μην έχει κληθεί ο κ. Λεωνίδας Παπαδημάτος!
Μήπως επειδή ήταν – σύμφωνα με τις κακές γλώσσες – κολλητός του “χωριού”;;
Δηλαδή, του Σωκράτη Κόκκαλη και της Intracom;;

Στο απυρόβλητο ο Σωκράτης Κόκκαλης…
Ο ΟΤΕ πλέον δεν ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο! Το 95% του ΟΤΕ ανήκει στην Deutsche Telekom! Το τελευταίο μετοχικό κεφάλαιο του 5%, σύμφωνα με ασφαλέστατη πληροφορία μας, πρόκειται να πωληθεί και αυτό στην γερμανική κρατική εταιρεία! 

Έτσι, θα πραγματοποιηθεί το θάψιμο του μεγαλύτερου μεταπολεμικού πολιτικοοικονομικού σκανδάλου της Siemens, που μέσω των «μαύρων ταμείων» της, δωροδοκούσε πολιτικά πρόσωπα, τα οποία βρίσκονταν σε υψηλότατες κυβερνητικές θέσεις, εκχωρώντας όλα τα έργα του ΟΤΕ στη Siemens και την Intracom του Σωκράτη Κόκκαλη!

Ο οποίος, Σωκράτης Κόκκαλης, δεν είναι, όχι κατηγορούμενος αλλά ούτε καν μάρτυρας στη γενόμενη δίκη στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων!

Γιατί, πως είναι δυνατόν να είναι κατηγορούμενη η Siemens και να μην είναι κατηγορούμενη η Intracom η οποία αναλάμβανε τα έργα του ΟΤΕ κατά το 50% (το άλλο 50% η Siemens);;
Ποιο είναι εκείνο τα αόρατο χέρι που προστατεύει τον Σωκράτη Κόκκαλη;;;

Αποτέλεσμα εικόνας για σκάνδαλο siemens

Όπως, ο Σήφης Βαλυράκης, ο οποίος ως Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την Siemens, προστάτεψε υπέρ του δέοντος, προφανώς με άνωθεν εντολές, τον επιχειρηματία και πρώην μεγαλο-παράγοντα του Ολυμπιακού;;

Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”
egerssi@otenet.gr
www.apostoloupanos.gr

3 σχόλια:

 1. "ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΜΕ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΟΥ 1953 ΕΓΙΝΕ Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ 14 ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ..ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΛΕΜΟΥ...."

  http://asimpiestos.blogspot.com/2017/04/1953-14.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ιρλανδικό fund πραγματοποιεί πλειστηριασμούς στην Ελλάδα

  http://www.i-gata.gr/?p=21305

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΟΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΖΗΜΙΩΣΕ 20 ΔΙΣ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ..ΕΓΓΡΑΦΑ ΦΩΤΙΑ

  https://justiceforgreece.wordpress.com/2017/04/19/%ce%bf-%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%bd%ce%b1%cf%81%ce%b1%cf%83-%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%b9%cf%84%ce%b5%ce%b9-%ce%bc%ce%b5%ce%b9%cf%89%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%83-%cf%83%cf%85%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%be/

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!