Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Οἱ Ἀμερικανοί χρηματοδότες προβλέπουν τήν κατάρρευση τοῦ δολλαρίου

Σχόλιο ΡΩΜΙΟΥ: Έχουμε πει ΠΟΛΛΕΣ φορές ότι το δολλάριο δεν έχει χρόνο… πιέζεται έντονα από τις BRICS οι όποιες το αφαιρούν από τις εμπορικές συναλλαγές τους. Επομένως, χάνει την άξια του σαν αποθεματικό νόμισμα και μοιραία θα διαλυθεί και μαζί του η οικονομία της υπερδύναμης Αμερικής. Γι’ αυτό λοιπόν η Αμερική θα δημιουργήσει ένα παγκόσμιο γεγονός (ΕΔΩ) για να κρυφτεί πίσω από αυτό. Μπορεί να είναι μια παγκόσμια χρηματιστηριακή κρίση, ίσως να είναι η σχεδιαζόμενη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΔΩ) και τέλος ένας Παγκόσμιος Πόλεμος. Εκτιμώ θα είναι ένας συνδυασμός όλων αυτών με μια συγκεκριμένη σειρά…. Χρηματιστηριακό κραχ, διάλυση της Ευρώπης… και τέλος Παγκόσμιος Πόλεμος! - Δείτε και ΕΔΩ

Να μελετάτε τα ''ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ'' (εμπλουτίζονται συνεχώς) στο τέλος καθώς όλα είναι μια αλυσίδα!

© AFP 2018 / Adem Altan

Ανταλλαγή συναλλάγματος στην Άγκυρα της Τουρκίας. Φωτογραφία αρχείου

ΜΌΣΧΑ, 18 Οκτωβρίου-RIA Novosti, Μαξίμ Rubchenko. Ο οικονομολόγος Ulf Lindal, διευθυντής της εξειδίκευσης των αγορών ξένου συναλλάγματος του A. G. Bisset Associates, είναι πεπεισμένος ότι το δολλάριο είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα επόμενα πέντε χρόνια το Aμερικανικό νόμισμα θα υποτιμηθεί έναντι του  ευρώ κατά 40%. Γιατί οι επενδυτές δεν θεωρούν το δολλάριο ένα προστατευτικό  περιουσιακό στοιχείο και τι θα συμβεί με την ισοτιμία του  Ρουβλίου  στο υλικό του RIA Novosti.
Παραπλανητική  ανάπτυξη

Η δήλωση του Lindal ακούστηκε  απρόσμενα εν μέσω της ανάκαμψης των Αμερικανικών περιουσιακών στοιχείων μετά την κατάρρευση την περασμένη εβδομάδα. Χάρη στη θετική αναφορά των επενδυτικών τραπεζών, οι δείκτες μετοχών των ΗΠΑ έχουν σχεδόν επιστρέψει στην θέση που είχαν στην αρχή του μήνα.

Το δολλάριο κερδίζει αυτά που έχασε από το  ευρώ, το Ιαπωνικό Γιεν και τα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών.  Ακόμη και το Ρωσικό ρούβλι την Τετάρτη έχει αναστείλει έναν κύκλο εβδομαδιαίας  ενίσχυσης και έχει μειωθεί σε σχέση με το "Αμερικανικό" σχεδόν κατά  30 καπίκια.

Εν τω μεταξύ, οι ειδικοί επισημαίνουν ορισμένα από τα χαρακτηριστικά αυτής της ανάκαμψης, τα οποία είναι πιο ανησυχητικά από την αισιοδοξία. Το θέμα είναι ότι η ανάκαμψη  των τιμών λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο της χαμηλής δραστηριότητας των επενδυτών στις χρηματιστηριακές αγορές, στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης,  των  νομισμάτων και των Αμερικανικών κρατικών ομολόγων.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο όγκος των προθεσμιακών συναλλαγών είναι πλέον η μισή Μέση τιμή για το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου. Συναλλαγές με επιλογές μόλις φθάνουν το 70% του κανονικού επιπέδου.

Στη δραστηριότητα των χρηματιστηριακών αγορών είναι ελαφρώς υψηλότερη, αλλά και δεν συγκρίνεται με τους δείκτες του Σεπτεμβρίου. Αυτό υποδηλώνει ότι ένα σημαντικό μέρος των επιχειρηματιών δεν πιστεύουν στην ανάπτυξη της αγοράς και απλά δεν συμμετέχουν στις συναλλαγές.

"Ο φόβος της απώλειας  συντρίβει την απληστία", σημειώνει το Bloomberg. -Πάρα πολλοί περιμένουν την πτώση και είναι προφανές ότι κανείς δεν πιστεύει στη βιωσιμότητα της ανάπτυξης. "

ΗΠΑ-η πηγή των κινδύνων

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που διεξήχθη από την Τράπεζα της Αμερικής (BofA) στις 5-11 Οκτωβρίου μεταξύ 174 διαχειριστών των επενδυτικών κεφαλαίων με συνολικό ενεργητικό 518.000.000.000 δολλαρίων μαρτυρούν το συναίσθημα των επενδυτών. Ανέφεραν ότι σε δύο μήνες, μειώθηκε το  μερίδιο των Αμερικανικών μετοχών στα χαρτοφυλάκια τους κατά μέσο όρο 17% λόγω της αυξημένης αστάθειας των Αμερικανικών αγορών.

Σύμφωνα με την πλειονότητα των επενδυτών, σήμερα οι επενδύσεις σε Αμερικανικά περιουσιακά στοιχεία συνοδεύονται από ορισμένους κινδύνους. Πρώτα απ ' όλα- ο εμπορικός πόλεμος (υποδεικνύεται από το 35% των ερωτηθέντων).

Οι εισαγωγικοί δασμοί του Trump σε χάλυβα και αλουμίνιο έχουν ήδη μετατραπεί σε αύξηση του κόστους για πολλές αμερικανικές εταιρείες.

Οι κυρώσεις κατά της Rusal κόστισαν ακόμη περισσότερο την Αμερικανική επιχείρηση - ως εκ τούτου, οι τιμές για το αλουμίνιο αυξήθηκαν δραματικά, η πρώτη ύλη για τήξη αλουμινίου αυξήθηκε κατά 60% στα μέσα Σεπτεμβρίου σε σύγκριση με πέρυσι.

Ως αποτέλεσμα, το καθαρό κέρδος της  Alcoa για το πρώτο εξάμηνο μειώθηκε κατά το ένα τέταρτο.  Η Century Aluminium, άλλος σημαντικός κατασκευαστής πρωτογενούς αλουμινίου στις ΗΠΑ, προειδοποίησε ότι αναμένει μείωση των κερδών κατά  40 εκατομμύρια  δολλάρια  το τρίτο τρίμηνο.

Ο αμερικανικός εμπορικός πόλεμος με την Κίνα είναι μια καταστροφή για τους Αμερικανούς αγρότες. Σε απάντηση στους φόρους του Trump, το Πεκίνο σταμάτησε να αγοράζει αμερικανικά γεωργικά προϊόντα. Ως αποτέλεσμα, από τα τέλη Μαΐου, οι τιμές της αγοράς για τη σόγια μειώθηκαν κατά 18% ( το ελάχιστο επίπεδο σε δέκα χρόνια) και ο αραβόσιτος κατά 12%.

Το σιτάρι στην Αμερική μειώθηκε κατά πέντε τοις εκατό, το χοιρινό κρέας - κατά 29%. Ο Trump απειλεί την Κίνα με νέες κυρώσεις, την Κίνα με επαρκή απάντηση, έτσι ώστε οι Αμερικανικές εταιρείες ετοιμάζονται να υπολογίσουν πρόσθετες  κόστος.

Ο δεύτερος σημαντικότερος κίνδυνος είναι η διαχείριση των αμοιβαίων κεφαλαίων. (Το 31% των ερωτηθέντων) εξετάζουν   την  πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed).

«Με την αύξηση του κόστους των δανείων σε  δολλαρίων, η Fed αυξάνει ταυτόχρονα το ποσοστό της απόσυρσης των τριών και μισό τρισεκατομμυρίων δολλαρίων που πλημμύρισαν τις  παγκόσμιες αγορές μετά την κρίση του  2008 », λέει ο επί κεφαλής οικονομολόγος της ING Bank James Knightley. -Από τον Οκτώβριο, ο όγκος των ενεργειών για τη μείωση του ισοζυγίου έχει αυξηθεί σε $50.000.000.000 το μήνα: η Fed θα σβήσει ομόλογα του Δημοσίου για $30.000.000.000, και υποθήκες-για 20.000.000.000 ".

Ως αποτέλεσμα, πρώτον, ο όγκος των ελεύθερων χρημάτων για επενδύσεις θα μειωθεί δραματικά, δεύτερον, η απόδοση των κρατικών ομολόγων θα αυξηθεί, επομένως τα κονδύλια από την αγορά των μετοχών θα αρχίσουν  να ρέουν στους κρατικούς τίτλους.

Επιπλέον, το κόστος δανεισμού για τις επιχειρήσεις θα αυξηθεί, έτσι ώστε όλο και περισσότερα κεφάλαια να δαπανηθούν για την εξυπηρέτηση του χρέους και όλο και λιγότερο για την ανάπτυξη. Ως αποτέλεσμα, η δραστηριότητα των πωλητών στα Αμερικανικά χρηματιστήρια θα αυξηθεί, και οι αγοραστές - θα αποδυναμωθούν, οδηγώντας σε ταχεία μείωση των τιμών.

"Η συρρίκνωση  των νομισματικών συνθηκών με τη μορφή του ισχυρού δολλαρίου και το αυξανόμενο κόστος των δανείων θα μετατραπεί σε ένα φρένο για την οικονομία και τις χρηματιστηριακές αγορές," ανέφερε ο Knightley.

Ο Κινεζικός παράγοντας

Στους πρώτους τρεις σημαντικούς κινδύνους, οι Αμερικανικοί επενδυτές περιλαμβάνουν επίσης τη δυνατότητα της οικονομικής ύφεσης στην Κίνα. Η αιτία της μπορεί να είναι ένας συνδυασμός των δύο παραγόντων-του εμπορικού πολέμου και το τεράστιο εγχώριο χρέος της Κίνας, το οποίο  εκτιμάται σε 7.000.000.000.000 δολλάρια.

Ως επικεφαλής της μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρισης του κόσμου BlackRock Lawrence Fink σημείωσε σε μια συνέντευξη με τα σχόλια των χρηστών CNBC, αν στο χρέος "κάτι πάει στραβά" ή αν η Κίνα, λόγω του εμπορικού πολέμου θα πρέπει να αναζητήσει κεφάλαια για μια μεγάλης κλίμακας φορολογικά ερεθίσματα, το Πεκίνο δεν θα έχει άλλη επιλογή από μια μαζική πώληση του αμερικανικού χρέους.

Μέχρι το τέλος του Ιουλίου, τα Αμερικανικά κρατικά ομόλογα της Κίνας ήταν σχεδόν 1.200.000.000.000 δολλάρια. Με τη ρίψη αυτών των εγγράφων στην αγορά, το Πεκίνο θα καταδικάσει την Αμερικανική οικονομία σε μια πρωτοφανή χρηματοπιστωτική κρίση.

Ευτυχώς, η πιθανότητα τέτοιων εξελίξεων εξακολουθεί να είναι μικρή, μόνο το 16% των συμμετεχόντων στην έρευνα BofA επισημαίνει τον  κίνδυνο.

Στις ισχύουσες συνθήκες της αγοράς, οι επενδυτές προτιμούν δύο κύριες στρατηγικές: την απόκτηση των μετοχών της Faang (Facebook, Amazon, Apple, Netflix και Google)-32% των ερωτηθέντων και τη μείωση των ομολόγων του δημοσίου των ΗΠΑ-19%.

Αφού ολοκληρωθεί η τριμηνιαία περίοδος αναφοράς και οι αγορές αρχίσουν να επικεντρώνονται σε θεμελιώδεις παράγοντες, η πιο αποτελεσματική επενδυτική στρατηγική θα είναι ένα παιχνίδι για τη μείωση των αμερικανικών μετοχών και την αγορά περιουσιακών στοιχείων στις αναδυόμενες αγορές.Το δολάριο δεν σώνεται

Η κατάρρευση που κατέστρεψε τα χρηματιστήρια σε όλο τον κόσμο την περασμένη εβδομάδα είχε  ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό - μαζί με τη μείωση των τιμών των μετοχών και των ομολόγων, το δολλάριο άρχισε επίσης να μειώνεται, αν και συμβαίνει συνήθως αντίστροφα. Επί πλέον, το νόμισμα των ΗΠΑ αποδυνάμωσε όχι μόνο το Ευρώ και το Γιεν Ιαπωνίας, αλλά και τα νομίσματα των αναπτυσσόμενων χωρών.

Αυτό σημαίνει ότι οι επενδυτές δεν βλέπουν πλέον το δολλάριο ως αμυντικό περιουσιακό στοιχείο. Αυτό είναι λογικό, επειδή οι κύριοι κίνδυνοι για τις αγορές σήμερα προέρχονται από τους Αμερικανικούς και εμπορικούς πολέμους και την πολιτική της Fed και από την πιθανή κατάρρευση της αγοράς για το χρέος των ΗΠΑ. 

Επομένως, σε περίπτωση νέας κρίσης, οι επενδυτές είναι πιθανό να αναζητήσουν τη διάσωση παραδοσιακών περιουσιακών στοιχείων κατά της κρίσης (ελβετικό φράγκο, χρυσό), καθώς και περιουσιακά στοιχεία χωρών με ελάχιστο εθνικό χρέος σε δολάρια και μικρό αριθμό τίτλων των ΗΠΑ στον ισολογισμό της κεντρικής τράπεζας.

Ίσως το καλύτερο από όλες αυτές τις απαιτήσεις αντιστοιχεί στη Ρωσία: ο όγκος του εξωτερικού χρέους είναι ελάχιστος, η κεντρική τράπεζα μειώνει σταθερά τον αριθμό των Αμερικανικών κρατικών ομολόγων στον ισολογισμό και αυξάνει ενεργά το μερίδιο του χρυσού σε αποθεματικά.

Έτσι, σε περίπτωση νέας παγκόσμιας κρίσης, η Ρωσία και τα περιουσιακά στοιχεία του ρουβλιού έχουν πραγματικές πιθανότητες να γίνουν πραγματικά ασφαλή καταφύγια.

https://ria.ru
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεν υπάρχει πιθανότητα πληρωμής. Οι κορυφαίες πέντε χώρες με το υψηλότερο χρέος - Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ ΟΙ ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΙ

 

Κατάσταση πανικού: Το ΔΝΤ προειδοποιεί για ταχείαοικονομική κρίση λόγω του χρέουςΟλοταχώς για παγκόσμιο κραχ -Πως εμπλέκεταιη Λέσχη Μπιλντερμπεργκ 

 

 

Ida Magli: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση δημιουργήθηκεγια να καταστρέψει την Ευρώπη και να φέρει την Νέα Παγκόσμια Τάξη» 

 

Φουσκωμένο μπαλόνι έτοιμο να σπάσει: Ο Trump ονόμασε την μεγάλη απειλή της Αμερικής ... την FED !!!!!!

 

"Ο εφιάλτηςτων Βρυξελλών": Ο Trump θα βοηθήσει την Ιταλία να καταστρέψει τηνΕυρωπαϊκή Ένωση;

 

 

Γιατί οι κεντρικές τράπεζες γεμίζουν τα θησαυροφυλάκιά τους με χρυσό


Από το 1988 το περιοδικό Economist ‘’πρόβλεψε’’ ότι το 2018 θα ‘’καούν’’όλα τα νομίσματα και θα έρθει το ψηφιακό νόμισμα ‘’ΦΟΙΝΙΚΑΣ’’ της ΠαγκόσμιαςΔιακυβέρνησης! – ΟΛΑ στημένα δεκαετίες πριν!!!!!!!!! 

 

 

Η επιλογή του Γιουάν από την Ρωσία για την αποδολαριοποίηση τηςοικονομίας της επέφερε την κατάρρευση της παγκόσμιας ηγεμονίας του νομίσματοςτων ΗΠΑ

 

  Phoenix Capital: Το ερώτημα δεν είναι εάν θα υπάρξει κατάρρευση των αγορών αλλά το πότε
Ο Πούτιν προειδοποιεί τις ΗΠΑ για τη νέα παγκόσμια τάξη του 2019! Όλοι πρέπει να το δουν αυτό - οι ελίτ σχεδιάζουν να καταρρεύσει η παγκόσμια οικονομία + βίντεο.


 

Eurasia Group: Ετος γεωπολιτικής κατάρρευσης το 2019
Προβλέπουν παγκόσμιο χάος και βιάζονται για την Θεσσαλονίκη – Η επιστολή που στάλθηκε στο Νταβός (ΒΙΝΤΕΟ)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!