Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Έχει μαζευτεί ήδη το ‘’χιλιάρμενο’’ του Πατροκοσμά για το πρώτο θερμό επεισόδιο στην Μεσόγειο!

Σχόλιο ΡΩΜΙΟΥ:  Από τη στιγμή που ο ορυκτός μας πλούτος έπεσε στα χέρια των τοκογλύφων μέσω μνημονίων και ΤΑΥΠΕΔ  , όπως ακριβώς το είχαν σχεδιάσει (δείτε ΕΔΩ), ήταν αναμενόμενο κάποια στιγμή να αρχίσουν να προετοιμάζουν την ανακήρυξη ΑΟΖ προκειμένου να τα κλέψουν και ουσιαστικά. Όπως βλέπετε, ο υπάνθρωπος της μασονίας, ο πράκτορας των Εβραίων, ο ελληνόφωνος προδότης Κοτζιάς, μας προετοιμάζει ήδη για την ανακήρυξη ΑΟΖ (δείτε ΕΔΩ) μέχρι του χρόνου τον Ιούνιο.  Πρόκειται δηλαδή για τα ‘’εξαμίλια’’ που μας είχε προρρήσει ο Άγιος Κοσμάς (ΕΔΩ) άλλα και την επεξήγηση τους από τον  Άγιο Παΐσιο με την εξής προειδοποίηση : «Όταν ακούσεις στην τηλεόραση να γίνεται θέμα για τα μίλια, για την επέκταση των μιλίων (της αιγιαλίτιδας ζώνης) από 6 σε 12 μίλια, τότε από πίσω έρχεται ο πόλεμος.» Δείτε ΕΔΩ
 
Υπάρχει τεράστια συγκέντρωση πλοίων στη Μεσόγειο από νατοϊκά, ελληνικά, ισραηλινά, ρωσικά και τουρκικά σκάφη πράγμα το οποίο έρχεται σε πλήρη συμφωνία με την πρόρρηση του Αγίου Κοσμά (Πατροκοσμά) για το ''Χιλιάρμενο'' που θα μαζευτεί στην Μεσόγειο ΠΡΙΝ την έναρξη του ''Μεγάλου Πολέμου'' ΕΔΩ



Την υπόλοιπη ανάλυση συμφωνά με τις προρρήσεις των γερόντων μας θα την δείτε ΕΔΩ


«Αστακός» η Α. Μεσόγειος: Σε σχηματισμό μάχης πολεμικά πλοία – Κατεβαίνει το ρωσικό Makarov, έρχονται και οι Κινέζοι – Παρεμβολές σε GPS

  Πραγματικά αστακός η Α. Μεσόγειος. Ρωσία, ΗΠΑ, Γαλλία, Ελλάδα, Κίνα και φυσικά οι προκλητικοί Τούρκοι έχουν έντονη παρουσία στην περιοχή.

 

Φρεγάτες, κορβέτες και πυρηνικά υποβρύχια μαζεύονται σε μία περιοχή, όπου είναι το κέντρο των παγκόσμιων εξελίξεων.


Σύμφωνα με αναλυτές, ορισμένα από αυτά είναι τα πολεμικά πλοία της Μόνιμης Ναυτικής Ομάδας του ΝΑΤΟ 2, συμπεριλαμβανομένου του HNLMS De Ruyter του Βασιλικού Ναυτικού της Ολλανδίας, της φρεγάτας :Eλλη και Νικηφόρος Φωκάς της Ελλάδας, το HMCS Ville de Québec του Βασιλικού Καναδικού Ναυτικού, των τεσσάρων αμερικανικών Tomahawk των αντιτορπιλικών USS Carney, USS Ross, USS Winston S. Churchill και USS Bulkeley.

Ακόμη και η ναυαρχίδα του έκτου στόλου USS Mount Whitney του αμερικανικού ναυτικού εμφανίστηκε την περιοχή μαζί με τουλάχιστον τρία πυρηνικά υποβρύχια πολλαπλών σκοπών του Λος Άντζελες, ένα από τα οποία ήταν το USS Newport News, το οποία είχε προηγουμένως σταθμεύσει στο Γιβραλτάρ.

Όλα αυτά ενώ οι τούρκοι επιχειρούν αναβάθμιση της ναυτικής τους παρουσίας και οι Αιγύπτιοι κάνουν επίδειξη ναυτικής ισχύος με στρατιωτικές ασκήσεις για προστασία του κοιτάσματος Ζορ. Η Γαλλία διατηρεί επίσης τη φρεγάτα της κατηγορίας FREMM Auvergne, και το γερμανικό FGS Augsburg πέρασε από το Στενό του Γιβραλτάρ και εισήλθε στη Μεσόγειο Θάλασσα στις 21 Σεπτεμβρίου, αναφέρει το sigmalive.com

Κατεβαίνει το ρωσικό Makarov
Παράλληλα, το Ρωσικό Ναυτικό αυξάνει την παρουσία του στην Ανατολική Μεσόγειο ενώ την ίδια ώρα δημοσιεύματα αναφέρουν πως κινέζικα πλοία έχουν διαταχθεί να πάνε στις ακτές της Συρίας και να ενταχθούν στον ρωσικό στόλο.
Συγκεκριμένα χθες η υπηρεσία Τύπου του στόλου της Μαύρης Θάλασσας του Ρωσικού Ναυτικού, ανακοίνωσε πως η φρεγάτα 11356P / M, Admiral Makarov, αναχώρησε από το Λιμάνι της Σεβαστούπολης προκειμένου να ενταχθεί στη ρωσική ναυτική ομάδα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η φρεγάτα Makarov είναι τρίτης κλάσης πολεμικό πλοίο που εγκαταστάθηκε στο Ναυπηγείο Γιάνταρ το Φεβρουάριο του 2012 και τέθηκε σε λειτουργία το Δεκέμβριο του 2017. Είναι ικανή να εκτοξεύσει πυραύλους cruz πολλαπλών χρήσεων Kalibr και P υπερηχητικούς αντιπλοϊκούς πυραύλους 800 Oniks.




Λ
Παρεμβολές στα GPS
Η συσσωρευμένη παρουσία δυνάμεων φαίνεται πως έχει αρχίσει να προκαλεί ήδη προβλήματα στα ηλεκτρονικά συστήματα των πλοίων. Σε οδηγία που εξέδωσε η Ναυτική Διοίκηση των Ηνωμένων Πολιτειών σημειώνει «Πολλές περιπτώσεις σημαντικών παρεμβολών GPS εξακολουθούν να αναφέρονται από πλοία και αεροσκάφη που λειτουργούν στην Ανατολική Μεσόγειο.
Οι αναφορές αυτές συγκεντρώθηκαν κοντά στο Port Said, στην Αίγυπτο, στο κανάλι του Σουέζ και κοντά στην Κυπριακή Δημοκρατία. Πρόσθετες περιπτώσεις παρόμοιων παρεμβολών αναφέρθηκαν τον Οκτώβριο του 2018 κοντά στο λιμάνι Τζέντα στην Σαουδική Αραβία. Αυτή η παρεμβολή έχει ως αποτέλεσμα απώλεια ή αλλοιωμένα σήματα GPS που επηρεάζουν τη πλοήγηση, τον χρονομετρητή με βάση το GPS και τον επικοινωνιακό εξοπλισμό.

«Το Κέντρο ναυσιπλοΐας των ΗΠΑ (NAVCEN) και το Ναυτιλιακό Κέντρο του ΝΑΤΟ περιέχουν πληροφορίες σχετικά με τις αποτελεσματικές πρακτικές πλοήγησης για τα σκάφη που έχουν παρεμβολές GPS. Οι πληροφορίες επαναβεβαιώνουν τις ασφαλείς πρακτικές πλοήγησης όταν αντιμετωπίζουν πιθανές διαταραχές GPS, παρέχουν χρήσιμες λεπτομέρειες σχετικά με την αναφορά τυχόν διαταραχών του GPS και αποσκοπούν στη διεξαγωγή περαιτέρω συζητήσεων στο πλαίσιο της ναυτιλιακής κοινότητας σχετικά με άλλες πρακτικές και διαδικασίες αντιμετώπισης των διαταραχών.

Αυτή η καθοδήγηση παροτρύνει επίσης να σημειώσετε κρίσιμες πληροφορίες όπως η τοποθεσία (γεωγραφικό πλάτος / μήκος), η ημερομηνία / ώρα και η διάρκεια της διακοπής και η παροχή φωτογραφιών ή λήψεων οθόνης από αστοχίες εξοπλισμού κατά τη διάρκεια μιας διακοπής για διευκόλυνση της ανάλυσης», σημειώνει η ανακοίνωση.» Υπενθυμίζεται ότι Ιανουάριο του 2013 υπήρξε περιστατικό όπου το ηλεκτρονικό σύστημα GPS του ερευνητικού της Exxon Mobil Med Serveyor, που διενεργούσε έρευνες στο οικόπεδο 10 της Κυπριακής ΑΟΖ δέχτηκε πάλι παρεμβολές.
Πάντως μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστη η ακριβής αιτία που προκαλεί το πρόβλημα αυτό, αφού είναι κάτι που δεν εντοπίζεται και δεν είναι σίγουρο κατά πόσο συνδέεται με τις διάφορες ναυτικές ασκήσεις και στρατιωτικές επιχειρήσεις στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή.

Kρίσιμη συνάντηση στις ΗΠΑ
Καταλυτικό ρόλο στις επερχόμενες εξελίξεις με φόντο τις έρευνες υδρογονανθράκων μέσα στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και τις κλιμακούμενες προκλήσεις του καθεστώτος Ερντογάν στην ανατολική Μεσόγειο αναμένεται να διαδραματίσει η σημερινή (06/11/2018) κρίσιμη συνάντηση του Κύπριου υπουργού Εξωτερικών,Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το hellasjournal.com και τον Μιχάλη Ιγνατίου, η συνάντηση αντιμετωπίζεται από Λευκωσία και Ουάσινγκτον με ζωηρό ενδιαφέρον, γιατί μέσω αυτής ο επικεφαλής της κυπριακής διπλωματίας θα έχει την ευκαιρία να εξηγήσει στον ισχυρό άνδρα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τα προβλήματα που δημιουργούν οι απειλές του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, τόσο για την Κύπρο και την Ελλάδα, όσο και για τα συμφέροντα του αμερικανικού ενεργειακού «κολοσσού», της Exxon-Mobil.

Από πλευράς Ουάσινγκτον, η επικείμενη έναρξη των γεωτρήσεων στο Οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ, αναδεικνύει την ανάγκη της επισφράγισης των καλών σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ και των χωρών – «πρωταγωνιστών» στην ανατολική Μεσόγειο (Ελλάδα, Κύπρος, Αίγυπτος και Ισραήλ), εκτός της Τουρκίας.
Σε κάθε περίπτωση, η Αμερική δεν θα ακολουθήσει την τακτική της απομόνωσης απέναντι στο καθεστώς Ερντογάν, παρά μόνον εφόσον η Άγκυρα επιμείνει στο προκλητικό «κρεσέντο» και τις απειλές της με φόντο την κυπριακή ΑΟΖ.

Κατά την ίδια πηγή, οι ΗΠΑ θα επιχειρήσουν μια αργή επαναπροσέγγιση με την Τουρκία, χωρίς, όμως να κάνουν εκπτώσεις στις απαιτήσεις τους.

Το πρόγραμμα του κ. Χριστοδουλίδη είναι βαρυφορτωμένο, και οι συναντήσεις του θα είναι ουσίας και είναι ζωντανή η ελπίδα ότι θα φέρουν αποτελέσματα. Εκτός του κ. Πομπέο, θα συνομιλήσει με τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Μπόλτον -για όσους δεν τον γνωρίζουν είναι το δεξί χέρι του προέδρου Τραμπ-, με τον Βοηθό Υπουργό Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Γουές Μίτσελ και με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για Ενεργειακούς Πόρους, Francis Fannon.

Επίσης θα πάει για μερικές ώρες στη Νέα Υόρκη για να συνομιλήσει με την πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, Νίκκι Χάλει, όπου θα θέσει το θέμα της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, και θα επιστρέψει στην Ουάσιγκτον για να παρακαθίσει σε δείπνο που παραθέτει ο κ. Πομπέο, στον έβδομο όροφο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η επίσκεψη θα σηματοδοτήσει την αναβάθμιση των σχέσεων της Κύπρου και των Ηνωμένων Πολιτειών και θα είναι η πρώτη φορά μετά την τουρκική εισβολή που η Αμερική θα προχωρήσει σε σημαντικές συμφωνίες με την Κυπριακή Δημοκρατία, που θα καλύπτουν και θέματα ασφάλειας. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Χριστοδουλίδης θα συζητήσει τους σχεδιασμούς της Κύπρου εντός της ΑΟΖ της, και τη γεώτρηση της Exxon Mobil, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει αυτό το μήνα.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!