Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

'DCR-018': Μια 'σούπερ' μοτοσυκλέτα που είναι… ε λ λ η ν ι κ ή ς κατασκευής!





Η εντυπωσιακή custom μοτοσυκλέτα του Μάριου και Ντίνου Νικολαϊδη, το DCR-018 “The Billet Sting” concept που παρουσιάστηκε στο πρόσφατο διεθνές σαλόνι μοτοσυκλέτας στο Μιλάνο, συνεχίζει να προκαλεί τις αντιδράσεις του κοινού με την τεχνολογία και την μοναδική σχεδιαστική της ταυτότητα.

Σχετική εικόνα




Η DNA High Performance Filters είναι μια από τις κορυφαίες εταιρίες κατασκευής φίλτρων στον κόσμο στους δύο και τους τέσσερις τροχούς και είναι ελληνική! Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας Ντίνος Νικολαΐδης μαζί με τον γιο του Μάριο παρουσίασαν φέτος στην έκθεση στο Μιλάνο την DCR-018 “The Billet Sting” υπό τη μορφή concept και με βλέψεις και για περιορισμένη παραγωγή για αυτούς που θέλουν να την κυκλοφορούν εντός αλλά και εκτός πίστας, εφόσον εκδηλωθεί και το ανάλογο ενδιαφέρον.


Αποτέλεσμα εικόνας για DCR-018 “The Billet Sting”


Η μοτοσυκλέτα είναι επιπέδου supercar, όπως ανέφερε ο κ. Νικολαΐδης σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο και ανάλογη θα είναι και η τιμή της προοριζόμενη για λίγους και εκλεκτούς. Η DCR-018 είναι κατασκευασμένη σχεδόν εξολοκλήρου από μεγάλα μπλοκ αλουμινίου κατεργασμένα σε CNC με το εντυπωσιακό κυψελωτό τελείωμα των εξωτερικών επιφανειών να μαγνητίζει το βλέμμα, ενώ μειώνει και το βάρος.


Αποτέλεσμα εικόνας για DCR-018 “The Billet Sting”


Το πλαίσιο είναι μονοκόκ, μονοκόματο από μπροστά μέχρι πίσω, και για την κίνησή της η μοτοσυκλέτα χρησιμοποιεί τον αεροελαιόψυκτο boxer κινητήρα της BMW Motorrad των 1.200 κ.εκ., με τον άξονα μετάδοσης να έχει διατηρηθεί, όχι όμως και το κέλυφός του που έχει δώσει τη θέση τους σε αλουμινένιο ψαλίδι.




Οι λεπτομέρειες είναι αναρίθμητες πάνω στην μοτοσυκλέτα της DNA Filters, όμως υπάρχουν και κάποια σημεία που κλέβουν πραγματικά την παράσταση, εκτός από το πλαίσιο. Το διπλό σύστημα εισαγωγής αέρα του κινητήρα, που φαίνεται στο εμπρός μέρος είναι πραγματικά μοναδικό.


Αποτέλεσμα εικόνας για DCR-018 “The Billet Sting”


Είναι τύπου Ram Air και πάνω από τα 160 χλμ./ώρα αυξάνει την πίεση που φτάνει ο αέρας στους κυλίνδρους. Φυσικά φέρει δύο εντυπωσιακά φίλτρα της DNA, ένα σε κάθε πλευρά που έχουν μπει μέσα σε διάφανο φιλτροκούτι από plexiglass. Πρωτότυπη είναι και η τοποθέτηση των προβολέων πίσω από τη σκούρα ζελατίνα.


Αποτέλεσμα εικόνας για DCR-018 “The Billet Sting”

Τα περιφερειακά της DCR-018 είναι κορυφαίων προδιαγραφών έτοιμα να αντιμετωπίσουν και το απαιτητικό περιβάλλον μιας πίστας. Το αμορτισέρ και το πιρούνι είναι πλήρως ρυθμιζόμενα και προέρχονται από την Hyperpro, οι μονομπλόκ τετραπίστονες δαγκάνες από την ISR και η εξάτμιση έχει φτιαχτεί από την Akrapovic ειδικά αυτή την μοτοσυκλέτα.

ΠΗΓΗ: Newsauto
https://www.defence-point.gr/news/dcr-018-mia-soyper-motosykleta-poy-einai-ellinikis-kataskeyis?pop=2

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"


2 σχόλια:

  1. Γιατί να μην μπει στη παραγωγή στην Ελλάδα και στην αγορά, και οι Έλληνες να αγοράσουν αυτό αντί για εισαγόμενα?
    Θα ήταν μεγάλη βοήθεια για την ελληνική οικονομία.
    Θέλουν επενδυτές? Αν ναι, πως να έρθουν σε επαφή μαζί με τον κ. Νικολαΐδη?
    Η απάντηση αξίζει να γραφτεί σε ένα άλλο άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nαί!
      Αλλά οι ξενοκίνητοι ηγετίσκοι "μας", δεν επέτρεψαν ποτέ τις μεγάλες οργανωμένες και μάλιστα βιομηχανικές προσπάθειες απο εγχώριες πηγές, απο ελληνικά μυαλά, με την πολυσυζητημένη 'πρόσθετη αξία' του made in Greece.
      Nα απαριθμήσουμε ΠΟΣΑ μικρά έστω εργοστάσια είχαμε συναρμολογήσεως αυτοκινήτων;
      Μέ: Mazda 323, Alfa Romeo 33, Daihatsu, Citroen Pony, Lada Niva, Opel Kadett & Ascona, Nissan Sunny & Cherry, Attica και μερικά ακόμα που μας διαφεύγουν...
      1.

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!