Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2019

Ε Κ Ρ Η Ξ Ε Ι Σ ;;; ΣΕ ΔΕΞΑΜΕΝΟΠΛΟΙΑ ; Στόν Κόλπο του Ομάν; Ψάχνουν κ ά π ο ι ο ι για ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ;

ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ;
ΤΟΡΠΙΛΛΕΣ;
ΠΟΙΟΙ ΠΑΝΕ ΓΥΡΕΥΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ  Σ Υ Ν Α Γ Ε Ρ Μ Ο Σ   έχει σημάνει μετά τις αναφορές από ιρανικά Μ.Μ.Ε., ότι είναι σε εξέλιξη ένα σοβαρό περιστατικό στον Κόλπο του Ομάν.

Συγκεκριμένα, το ιρανικό κανάλι 'Al Alam TV' μετέδωσε ότι πρόκειται για δύο εκρήξεις σε δεξαμενόπλοια πετρελαίου. 
Τα δύο τάνκερ εξέπεμψαν σήμα κινδύνου στις πακιστανικές αρχές.

Ένα τουλάχιστον δεξαμενόπλοιο εγκαταλείφθηκε από το πλήρωμά του καθώς φλέγεται μετά το πλήγμα ενώ τα ιρανικά μέσα αναφέρουν τορπιλισμό 4-6 δεξαμενόπλοιων, πιθανότατα από υποβρύχιο.

Το ένα τάνκερ, σύμφωνα με το Bloomberg, είναι ότι το 'Front Altair', σημαίας Νήσων Μάρσαλ, το οποίο είχε φορτώσει πετρέλαιο από το Αμπού Ντάμπι πριν αποπλεύσει για τον προορισμό του.Το άλλο τάνκερ είναι το «Kokuka Courageous» (σημαίας Παναμά), είχε φορτώσει μεθανόλη από το Αμπού Ντάμπι και κατευθυνόταν στη Σιγκαπούρη. 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας, έχει υποστεί ζημιές.
Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό ποιοι εμπλέκονται στον τορπιλλισμό .

To βρετανικό ναυτικό προχώρησε σε έκτακτη προειδοποίηση στα πλοία του να κινούνται με εξαιρετική προσοχή στον Κόλπο του Ομάν και διευκρίνισε ότι ερευνά το περιστατικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!