Μια εταιρεία στην Σουηδία που ονομάζεται 'Biohax International' έχει τσιπάρει περισσότερα από 4.000 άτομα σε ολόκληρη την χώρα, που μπορούν πλέον να χρησιμοποιήσουν τα χέρια τους για να ανοίξουν πόρτες ασφαλείας, να αντικαταστήσουν πιστωτικές κάρτες και μετρητά, να πληρώσουν εισιτήρια μεταφοράς και να μοιραστούν πληροφορίες έκτακτης ανάγκης με το ιατρικό προσωπικό.

Αποτέλεσμα εικόνας για Biohax International

Αποτέλεσμα εικόνας για Biohax International

Το μικροτσίπ είναι περίπου στο μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού και η διαδικασία για την τοποθέτησή του σε ένα χέρι κοστίζει περίπου $ 180 -και είναι παρόμοια με τη λήψη ενός εμβολιου.

«Είναι πολύ» Black Mirror «, δήλωσε ο Σουηδός επιστήμονας Ben Libberton στο 'The Post'.

Αποτέλεσμα εικόνας για Biohax International

Ο ιδρυτής της Biohax, Jowan Österlund, δήλωσε στο περιοδικό Fortune ότι τα τσιπ του θεωρούνται τεχνολογία «moonshot» και έχει προκαλέσει θεσμικό ενδιαφέρον τους τελευταίους 6 έως 8 μήνες. Κάποιοι δήλωσαν ακόμη ότι επιθυμούν να υιοθετήσουν την τεχνολογία μικροτσίπ στους ανθρώπους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αποτέλεσμα εικόνας για Biohax International

«Η τεχνολογία θα κινηθεί στο σώμα», δήλωσε ο Österlund. 
«Είμαι σίγουρος για αυτό.»

Αποτέλεσμα εικόνας για Jowan Österlund

Ο Österlund είπε ότι τα μικροσκοπικά μικροτσίπ που εμφυτεύονται στο χέρι επιτρέπουν στους ανθρώπους να ξεκλειδώσουν τις πόρτες ή τις κλειδαριές, να λειτουργήσουν εκτυπωτές γραφείου, να πληρώσουν για κάποιο γεύμα ή να αγοράσουν ένα εισιτήριο τρένων, όλα με το χέρι τους.

Αποτέλεσμα εικόνας για Jowan Österlund

Η εταιρεία έχει τοποθετηθεί υπερ μιας κοινωνίας χωρίς μετρητά, που αναμένεται να ευδοκιμήσει στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια.

Ο Österlund επιμένει ότι η τεχνολογία είναι απολύτως ασφαλής αλλά κάποιοι φοβούνται ότι τα τσιπ θα μπορούσαν να πέσουν θύματα εγκληματιών στον κυβερνοχώρο.

Σχετική εικόνα

Ο Libberton είπε στο The Post ότι τα πιθανά οφέλη για την υγεία μέσω των εσωτερικών μικροτσίπ θα είναι ακριβείς μετρήσεις υγείας που λαμβάνονται από το σώμα.

«Σκεφτείτε εάν το Apple Watch θα μπορούσε να μετρήσει πράγματα όπως η γλυκόζη του αίματος», είπε.
Ο Libberton ανέφερε ότι αν οι μεγάλες εταιρίες χρειαστούν αυτά τα εξατομικευμένα δεδομένα θα ήταν εξαιρετικά επιθετικές.

Αποτέλεσμα εικόνας για Jowan Österlund

«Το πρόβλημα είναι ποιος κατέχει αυτά τα δεδομένα;» ρώτησε. 
«Έχω μια επιστολή από την ασφαλιστική μου εταιρεία λέγοντας ότι τα ασφάλιστρα ανεβαίνουν προτού να ξέρω ότι είμαι άρρωστος; 

Αν χρησιμοποιήσω το τσιπ για να αγοράσω το μεσημεριανό, πάω στο γυμναστήριο και πάω στη δουλειά, κάποιος θα έχει όλες αυτές τις πληροφορίες για μένα «Είναι αυτό αποθηκευμένο και είναι ασφαλές;»

Ο Libberton πρόσθεσε: «Δεν πρόκειται μόνο για το τσιπ, αλλά για την ολοκλήρωση με άλλα συστήματα και την ανταλλαγή δεδομένων».

Αποτέλεσμα εικόνας για Jowan Österlund

Υπάρχει μια ομάδα εταιρειών που προχωρούν αυτή τη στιγμή στον ανθρώπινο μικροτσίπ, όπως η Cyberise. 
Είναι η Me στη Μελβούρνη, στην Αυστραλία, η Three Square Market στο Ουισκόνσιν και η Dangerous Things στο Σιάτλ.

Αποτέλεσμα εικόνας για Biohax International

Ουσιαστικά, το Biohax είναι μια ματιά για το πώς θέλουν να πληρώνουμε για πράγματα το 2025.