Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

Οι Γερμαναράδες τον ΧΑΒΑ τους! Ναί, αλλά και ο ΣΑΛΒΙΝΙ τό ί δ ι ο !



Αποτέλεσμα εικόνας για Eleonore ship near italian waters

Τρεις υπουργοί της Ιταλίας υπέγραψαν διάταγμα με το οποίο απαγόρευσαν στο πλοίο της γερμανικής ΜΚΟ Eleonore, που διέσωσε μετανάστες στη Μεσόγειο, να μπει στα χωρικά της ύδατα. 

Σχετική εικόνα
Αποτέλεσμα εικόνας για Eleonore ship near italian waters

Τρία υπουργεία της Ιταλίας απαγόρευσαν σε πλοίο γερμανικής ΜΚΟ, με 101 μετανάστες που διέσωσε στην Μεσόγειο, να εισέλθει στα χωρικά της ύδατα. 
Το σχετικό διάταγμα υπεγράφη από τον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, την υπουργό Άμυνας Ελιζαμπέτα Τρέντα και τον υπουργό Μεταφορών, Ντανίλο Τονινέλι.

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Εσωτερικών η κίνηση αυτή «αποδεικνύει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να μην επιτρέψει ακόμα μια προσπάθεια γερμανικής ΜΚΟ να προσεγγίσει τα ιταλικά χωρικά ύδατα».

Το πλοίο της γερμανικής ΜΚΟ «Eleonore» διέσωσε 101 μετανάστες από την ακτή της Λιβύης και κατευθύνθηκε βόρεια.

Σχετική εικόνα

Η απαγόρευση εισόδου στα ιταλικά χωρικά ύδατα από πλοία διαφόρων ΜΚΟ που έχουν συμμετάσχει στην διάσωση μεταναστών στην Μεσόγειο, έχει τεθεί σε ισχύ από το περασμένο καλοκαίρι.

Την ίδια ώρα, τα πλοία με μετανάστες, κατά κανόνα, επιτρέπεται να προσεγγίζουν τις ακτές της Ιταλίας, αν κατάσταση είναι δύσκολη και οι ευρωπαϊκές χώρες εκφράζουν την επιθυμία τους να τους δεχτούν.


"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!