Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019

Ψάχνουν στρατόπεδα στην Α τ τ ι κ ή (!!!) για να μεταφερθούν οι λαθρο από τα νησιά!

Κ Α Τ Α Λ Α Β Α Μ Ε ;
Ή ΟΧΙ  ΑΚΟΜΑ;


Στο ΥΠΕΘΑ ψάχνουν τέσσερα ανενεργά (ΔΗΛΑΔΗ ;;;;;;;;) στρατόπεδα στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, για να χρησιμοποιηθούν ως κέντρα υποδοχής προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι θα μεταφερθούν από νησιά του Αιγαίου. Αναμένονται οι ....προτάσεις!

Το αίτημα για τα 4 στρατόπεδα προέκυψε με τη δικαιολογία ότι υπάρχει πρόβλημα στον τουρισμό των νησιών, τα οποία πρέπει να “ανακουφιστούν” . Η τουριστική περίοδος βέβαια οδεύει προς το τέλος της, σ΄ ότι αφορά στα νησιά.

Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι οι προσφυγικές-μεταναστευτικές ροές έχουν αυξηθεί δραματικά. Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν από την 1η ως την 18η Αυγούστου έφτασαν στα ελληνικά νησιά συνολικά 4.105 πρόσφυγες και μετανάστες, αριθμός αυξημένος κατά 138% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, όταν είχαν πατήσεις σε ελληνικό έδαφος 1.727 άτομα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τέτοιες ροές είχαμε να δούμε από το 2015.
Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), την εβδομάδα που πέρασε έφτασαν 803 πρόσφυγες και μετανάστες στη Λέσβο, 492 στη Σάμο, 365 στη Χίο και 283 στα Δωδεκάνησα. 

Συνολικός αριθμός 1.943, έναντι 1.570 την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα (αύξηση 24%) και 1.067 την αντίστοιχη περίοδο του 2018 (αύξηση 82%).

Από την αρχή του χρόνου ως τις 18 Αυγούστου οι συνολικές αφίξεις διά θαλάσσης έφτασαν τις 21.987, έναντι 17.989 το αντίστοιχο διάστημα του 2018 (αύξηση 22,5%).

Η Ελλάδα βρίσκεται σε κομβικό σημείο, καθώς υπάρχουν ήδη 90.000 μετανάστες σε πάνω από 50 υπερπλήρεις καταυλισμούς και κέντρα σε όλη την ηπειρωτική χώρα, στα βόρεια σύνορα και σε πέντε νησιά του Αιγαίου, σύμφωνα με τους 'Times'. 

Η πρόσφατη αύξηση της παράνομης διέλευσης ενδέχεται σύντομα να οδηγήσει σε ανθρωπιστική κρίση, αναφέρουν πολλοί ειδικοί .

Η χώρα μας ουσιαστικά, δέχεται εδώ και 2-3 χρόνια έναν μεγάλο και ανηλεή τουρκικό υβριδικό πόλεμο, με στόχο να υποκύψει αμαχητί στις τουρκικές απαιτήσεις για υφαρπαγή ενεργειακών κοιτασμάτων σε Αιγαίο και κυπριακή ΑΟΖ.

Οφείλουμε να κατανοήσουμε βαθιά τον μεγάλο κίνδυνο και με έναν άκρως «ελληνικό τρόπο», να αντιδράσουμε στις νέο-οθωμανικές ενέργειες, σε όλο το εύρος των ελληνοτουρκικών συνόρων και στην Κύπρο.

Η Άγκυρα κινούμενη μακροπρόθεσμα υλοποιεί εδώ και χρόνια πρόγραμμα δημιουργίας σύγχρονων και πάνοπλων ενόπλων δυνάμεων, με κύριο στόχο την υλοποίηση του «εθνικού όρκου» και την αναβίωση της πάλαι ποτέ οθωμανικής αυτοκρατορίας .


"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!