Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Οι ΗΠΑ πιέζουν το Πατριαρχείο Βουλγαρίας για αναγνώριση ψευδομής Ουκρανίας. Τα τελευταία 24ωρα συναντήσεις του Πατριάρχη Νεόφυτου με Πρέσβεις ΗΠΑ και Ισραήλ......


ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ "ΠΕΡΙΕΡΓΑ" ΠΡΑΓΜΑΤΑ!
ΔΥΟ ΠΡΕΣΒΕΙΣ ΜΑΖΙ (!) ΠΗΓΑΝ ΝΑ "ΨΗΣΟΥΝ" ΤΟΝ
ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΟΦΙΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΝΑ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ!
ΠΟΙΟΙ: Ο ΠΡΕΣΒΥΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΔΑ
ΠΡΕΣΒΥΣ ΣΤΗΝ ΣΟΦΙΑ!

Ε, ΘΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΣΥΜΠΤΩΣΕΩΣ....
ΣΙΓΟΥΡΑ.....

Η κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία Ουκρανίας υπό τον Μητροπολίτη Ονούφριο που αναγνωρίζει πάσα η Ορθόδοξη Οικουμένη πλην Ελλάδας, Φαναρίου και Έλληνα Πατριάρχη Αλεξανδρείας απαριθμεί 100 επισκόπους (15 νέοι επίσκοποι) 258 μονές εκ των οποίων 3 Λαύρες (30 νέες μονές δημιουργήθηκαν) και 12.409 ιερείς (νέοι 439 ιερείς) όπως και 184 νέες ενορίες ιδρύθηκαν.

Αυτά τα στοιχεία αναφέρει ο Μητροπολίτης Αρσένιος του Sviatogorsk κατά την τοποθέτησή του στο Διεθνές Μοναστικό Συνέδριο »ΜΟΝΑΧΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ » 28-29 Νοεμβρίου 2019 που συνδιοργάνωσαν οι Μητροπόλεις Κύπρου :Λεμεσοῦ καί Ἀμαθοῦντος, Κύκκου καί Τηλλυρίας, Ταμασοῦ καί Ὀρεινῆς σε συνεργασία με το Συνοδικό Πατριαρχείο Μοναχισμού Μόσχας.

Εκεί ο Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας Νικηφόρος σε λόγο του χαρακτήρισε μη κανονική την αναγνώριση σχισματικών από Φανάρι και τη χορήγηση Αυτοκεφαλίας , ενώ πρόσφατα ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος δήλωσε ότι αναγνωρίζει αποκλειστικά και μόνο τον Ονούφριο του Μόσχας στην Ουκρανία.

Την ίδια στιγμή σύγκληση Πανορθόδοξης Συνόδου για το Ουκρανικό ζητούν 4 μητροπολίτες Ελλάδας:Δρυινουπόλεως, Πειραιώς, Κυθήρων και Αιτωλίας σε αυτούς να προστεθεί και ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος (επιστολή) και ο Ιεροσολύμων Πατριάρχης Θεόφιλος (πρωτοβουλία)Προς το παρόν το Φανάρι κωφεύει.. Αντίθετα η πλευρά των »Ενωτικών » επιχειρεί δια αθέμιτων πολιτικών παρεμβάσεων να εξασφαλίσει την αναγνώριση του σχισματικού μορφώματος από Πατριαρχείο Βουλγαρίας. 

Γι αυτό τις τελευταίες ώρες/ημέρες επισκέφθηκαν τον Πατριάρχη Βουλγαρίας Νεόφυτο, η Πρέσβης των ΗΠΑ και ο Ισραηλινός Πρέσβης στην Σόφια, Τζοράμ Ελρόν…

Oι Εθνικιστές Ουκρανοί που δικαίωσε ο Βαρθολομαίος επιτίθενται με αυγά και πέτρες κατά θαυματουργής εικόνας Παναγίας…..

  • Το 2016 όταν η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία διοργάνωσε μεγάλης κλίμακας Πανουκρανική λιτανεία με την προσευχή υπέρ ειρήνης της χώρας από τη Λάβρα του Ποτσάεβ και την Σβιατσογκόρσκαγια Λάβρα στη Κίεβο Περτσέσκαγια Λαύρα οι εθνικιστές στους οποίους έδωσε ψευδο-Αυτοκεφαλία ο Βαρθολομαίος μπλόκαραν την πομπή, βάζανε νάρκες στους δρόμους και οργάνωναν προβοκάτσιες κατά των συμμετεχόντων.Όταν η λιτανεία πλησίαζε με την εικόνα της Παναγίας του Σβιατόγκορσκ στο Μπορίσπιλ ….


  • οι εθνικιστές άρχισαν να ρίχνουν πέτρες κι αυγά κατά της εικόνας κι ένας ιερέας με τα άμφιά του την κάλυψε…

  • Κύπρος
Kύπρος.. Ρώσοι/Ουκρανοί υπό Μόσχας και Ελληνοκύπριοι ιεράρχες ενωμένοι το Φανάρι δεν έχει ούτε την Κύπρο 28/11/19

  • Στον αντίποδα ο Θεόδωρος Αλεξανδρείας ήταν στις 29/11/19 στο Φανάρι και συμμετείχε σ΄εσπερινό παρουσία προσκυνητών, αλλά και αντιπροσωπείας της ψευδοδομής Ουκρανίας.
  • 30/11/19 του Αγ. Ανδρέα
  • dimpenews.com
"Π Α Π Α Φ Λ Ε Σ Σ Α Σ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!