Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Γιάννα Δασκαλάκη - part deux !!!


«Κενῆς δὲ δόξης οὐδὲν ἀθλιώτερον.»
Ἀπόδοσις: Δὲν ὑπάρχει τίποτε πιὸ ἄθλιο ἀπὸ τὴν κενοδοξία.
Μένανδρος, 4ος αἰὼν π.Χ., Ἀρχαῖος Ἕλλην ποιητής

Οι κριτικοί κινηματογράφου λένε ότι τα καλά θρίλερ έχουν και συνέχεια. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με την γνωστή Γιάννα, η οποία στις 15/11/2019, μετά από πολύ καιρό έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή του Παύλου Τσίμα «Αποτύπωμα». Φυσικά, πριν την δώσει φρόντισε να πατήσει ένα καλό botox μαζί με ένα lifting και να γνωρίζει τις ερωτήσεις (Τι νομίζατε; Ότι πιάνουν οι δημοσιογράφοι τα δημόσια πρόσωπα στον ύπνο; Άμ δε...). Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Η Γιάννα, όταν ρωτήθηκε για το κόστος των Ολυμπιακών, απάντησε ότι όχι μόνο διαχειρίστηκε σωστά το δημόσιο χρήμα, αλλά και ότι άφησε περίσσευμα 135.000.000 ευρώ στην Alpha Bank για να τα βρει ο Κωστάκης, που ήταν τότε πρωθυπουργός. Μεταξύ μας τώρα: Υπάρχει κάποιος που να τα πιστεύει αυτό; Είναι σαν να την κάλεσαν σε ένα τραπέζι με πλούσιο μπουφέ, να έφαγε το καταπέτασμα και ν' άφησε ένα μεζεδάκι για να φάει ο επόμενος συνδαιτυμόνας. Προσπαθεί να μας πείσει ότι είχε υπόληψη. Ξέρετε κάποιον πολιτικό από την μεταπολίτευση και μετά, που να είχε υπόληψη και να έδωσε τα πάντα στην Ελλάδα; Αφού όλοι αρπάζουν, η Γιάννα θα διαφέρει;
Φαίνεται ότι δεν της αρκεί το ότι ήταν πρόεδρος του «Αθήνα 2004» και της προτάθηκε να αναλάβει και την προεδρία «Ελλάδα 2021». Με άλλα λόγια, δεν της φτάνουν τα όργια του 2004, θέλει κι άλλα, αφού «είναι πολλά τα λεφτά Γιάννα». 20 δις ευρώ ήταν ένα πολύ μικρό ποσό για τα γούστα της. Ειδικά εν μέσω κρίσης θα δώσει ένα γερό μάθημα στο Κεφάλαιο. Θέλει να ξαναενώσει τους Έλληνες όπως τότε γι' αυτό: «Εμπρός λαέ μη τους φοβηθείς, με Γιάννα στο τιμόνι θα βγεις θριαμβευτής!» (Μη ξεχάσουμε να περάσουμε κάτω από την αψίδα).
Απόσπασμα από την συνέντευξη: «...Το θέμα είναι να κάνουμε τον κόσμο να θυμηθεί, να στοχαστεί ή και να μάθει για πρώτη φορά και για μας που έχουμε μάθει και εσείς και εγώ απ' το σχολείο την πλευρά των γεγονότων της πραγματικής γενναιότητας και της αυτοθυσίας και της διάθεσης να δοθούν τα πάντα για την πατρίδα (!!!) για την ελευθερία (!!!) Ελευθερία ή Θάνατος είπαν τότε. Να βγούνε όλα...».
Δηλαδή περιμέναμε την Γιάννα για να μάθουμε τι έγινε τότε και για να μας διδάξει το «νυν υπέρ πάντων αγών». Προσωπικά έχω ανατριχιάζω όταν μιλάει για την πατρίδα και την ελευθερία (Α ρε Γέρο του Μοριά! Που να' ξερες ότι 200 χρόνια αργότερα οι πολιτικάντηδες αντί να σε τιμούν θα σε εξευτέλιζαν).
Στο βιβλίο της «Γιάννα» μπορεί κανείς να ακούσει την ίδια να εξηγεί πώς χώρισε τον πρώτο άντρα της γιατί ήταν (συγκριτικά) φτωχός: «Έδειχνε εύπορος, έδειχνε να έχει καλή δουλειά και λαμπρές προοπτικές για το μέλλον – ή πάντως έτσι άφηνε να εννοηθεί […] Όμως αντί για την δουλειά, αυτός προτιμούσε να παίζει τάβλι (σ.76). Η εικόνα συμπληρώνεται ακόμη γλαφυρότερα όταν αναφέρει ότι «έφτασε να τον βοηθήσει οικονομικά – πράγμα που δεν έχει γίνει ευρύτερα γνωστό» – απλώς το έγραψε στο βιβλίο (143). Είναι αυτή η κυρία που πριν από λίγο μιλούσε για πατρίδα και ελευθερία. Προφανώς κάποια παρεξήγηση θα υπάρχει, έτσι δεν είναι;
Απόσπασμα από το ίδιο βιβλίο: Όταν κάποιος υπουργός κάνει το λάθος να μετακινήσει την τσάντα croco Hermès που ήταν τοποθετημένη δίπλα στον πρωθυπουργό Σημίτη, η Γιάννα αντιδρά λέγοντας: «ΠΟΤΕ, ΜΑ ΠΟΤΕ να μη ξαναγγίξεις την τσάντα μου ή τα προσωπικά μου έγγραφα!» Για μία ακόμη φορά επαναλαμβάνω ότι πρόκειται για παρεξήγηση, αφού η Γιάννα έχει υπόληψη και σεβασμό μέσα της, όπως προαναφέρθηκε. Κάποιο λάθος έγινε στο τυπογραφείο που εξέδωσε το βιβλίο της.
Θα ήθελα να γράψω πολλά ακόμη, αλλά δεν θέλω να σας κουράσω. Δείτε την συνέντευξη και θα αντιληφθείτε ότι η Γιάννα έχει ικανότητες να το αναλάβει αυτό (Κι άλλοι έχουν, ίσως και περισσότερες, αλλά μένουν στο περιθώριο) και πως θα μας κάνει υπερήφανους για μία ακόμη φορά...


Νικηφόρος Β΄ Φωκᾶς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!