Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Μοιάζει ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Ο δικτάτορας Κίμ ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΣΕ τίς ορθόδοξες Εκκλησίες! Ενώ κάποιοι ΑΛΛΟΙ.....


Το πατριαρχείο Κων/πολεως ανακοίνωσε ότι κλείνει τις Εκκλησίες, η Εκκλησία της Ελλάδος ανακοίνωσε πως κλείνει τις εκκλησίες, το Βατικανό έκλεισε τις εκκλησίες του, η Λούρδη έκλεισε για πρώτη φορά στην ιστορία της, αλλά ο μοναχικός Κιμ έχει ανοικτές τις εκκλησίες και μάλιστα τις Ορθόδοξες όπου πραγματοποιούνται κανονικά οι λειτουργίες… ο Θεός να ευλογεί τον Κιμ ο Θεός να ευλογεί το λαό της Β. Κορέας...

Αποτέλεσμα εικόνας για north korean flag
Αποτέλεσμα εικόνας για north korean flag

H χώρα δεν έχει κανένα κρούσμα αν και συνορεύει με Κίνα.
Η Βόρεια Κορέα εξακολουθεί να έχει σφραγισμένα σύνορα και δεν έχει κανένα κρούσμα COVID-19. 

Η Ρώσικη Πρεσβεία στην Πιονγιάνγκ αναφέρει, ότι η χρήση μασκών είναι υποχρεωτική σε οποιαδήποτε θρησκευτική λειτουργία και δημοσιοποιεί φωτογραφίες ντοκουμέντο από την τέλεση της θείας Λειτουργίας σε Ορθόδοξη Εκκλησία της Πιονγιάνγκ..

Ο ιερέας ακόμη κι αυτός φέρει προστατευτική μάσκα όπως κι οι πιστοί αλλά η λειτουργία στην Ορθόδοξη Εκκλησία δικαιοδοσίας Πατριαρχείου Μόσχας διεξάγεται κανονικά με γεμάτη την εκκλησία από πιστούς…

Όπως αναφέρει στο λογαριασμό της στο fb η Πρεσβεία Ρωσίας στη Β Κορέα ”την Κυριακή 15 Μαρτίου έγινε η πρώτη μετά από μια μακρά παύση λόγω πρόληψης της επιδημίας Θεία Λειτουργία, στην ορθόδοξη εκκλησία της Αγίας Τριάδας στο Pinsk. 

Οι προσπάθειες των αρχών της χώρας, όπως βλέπουμε, αποδίδουν τα αποτελέσματά τους, ο κίνδυνος εξάπλωσης της νόσου σταδιακά απομακρύνεται και οι περιορισμοί στην πρεσβεία μας σταδιακά απομακρύνονται.
Είχαμε την ευχαρίστηση να συναντήσουμε τον πατέρα Βλαντιμίρ, τον διάκονο Παύλο και τον π.Γεώργιο που συμμετείχαν στην ιεροπραξία συνοδευόμενοι από μια υπέροχη εκκλησιαστική χορωδία με τις αξιολάτρευτες Κορεάτισες αδελφές μας Όλγα, Έλενα και Νίνα.
Είναι απαραίτητο να πούμε ότι κατά τη λειτουργία εξασφαλιζόταν όλη η απαραίτητη προστασία: ο λαός και οι ιερείς, καθένας από τους οποίους έφερε μάσκα και όλα τα ληφθέντα μέτρα ήταν αναλογικά στην πρόληψη των ισχυρότερων απαιτήσεων της υγείας. 

Στο τέλος της λειτουργίας, ο π.Βλαντιμίρ διάβασε το μήνυμα από τον Πατριάρχη Εκάσα της Νοτιοανατολικής Ασίας, με το οποίο παρότρυνε όλους τους Ορθοδόξους να προσεύχονται για ένα γρήγορο τέλος της επίθεσης που έπληξε την ανθρωπότητα….”

Πηγή
&

"Ιωάννης Καποδίστριας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!