Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Ανυπόστατες φήμες....


γράφει ο Γεώργιος Μεταξάς


Σχόλιο Διόδοτου: Θεωρούμε ότι δεν είναι κάτι ανέφικτο το παρόν σενάριο, το τοποθετούμε όμως σε λίγο περισσότερο από ένα χρόνο από τώρα, και κάτω από άλλες συνθήκες, οπότε δεν θα διαφωνήσουμε με τον αγαπητό μας Γιώργο, παρά μόνο στο σημείο που αναφέρει τον Ομπάμα. 
Όσο ο Ομπάμιας είχε πρόθεση να κόψει κρατικό δολλάριο, άλλο τόσο το εννοούσε και Geoffrey Παπανδρέου ότι θα έκανε δημοψήφισμα. 🤣 


Σήμερα, ένα φιλικό πρόσωπο, μου έστειλε ένα κείμενο κάποιας... κυρίας αναδημοσιευμένο από κάποιον που θα αποφύγω να χαρακτηρίσω.

Το κείμενο, ούτε λίγο ούτε πολύ, λέει ότι πρόκειται να έρθει παγκόσμιο οικονομικό κραχ σε λίγες εβδομάδες, διότι ο Τραμπ ετοιμάζεται να εκδώσει νέο νόμισμα που το έχει ήδη έτοιμο...

Προσωπικά, την... κυρία αυτή, θα τη χαρακτήριζα ή ηλίθια, ή άσχετη, ή διατεταγμένο πρακτοράκι. 
Δεν εξηγείται αλλιώς. 
Και σπεύδω να αιτιολογήσω:

Το δολλάριο, και πιο συγκεκριμένα το μονοδόλλαρο που αποτελεί τη βάση της οικονομίας των ΗΠΑ, εκδίδεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΆ από την 'Federal Bank of America', η οποία ανήκει εξ ολοκλήρου στον 'Οίκο Ρότσιλντ'.

Αποτέλεσμα εικόνας για federal reserve bank

Ο πρώτος που το δοκίμασε και το έκανε, ήταν ο πρόεδρος Τζόνσον. 
Ξαφνικά, οι ΗΠΑ βρέθηκαν να έχουν μηδενικό χρέος. 

Αποτέλεσμα εικόνας για LYNTON JHONSON

Αλλά ο ίδιος ο Τζόνσον μας άφησε χρόνους πολύ σύντομα και το δολλάριο επανήλθε στην Federal. 
Κι όχι μόνο επανήλθε, αλλά ψηφίστηκε και σχετικός νόμος που ασφαλίζει την 'Federal' στο διηνεκές.

Αποτέλεσμα εικόνας για john kennedy

Ο τελευταίος πρόεδρος των ΗΠΑ που θέλησε να το πάρει από εκεί και να εκδώσει άλλο νόμισμα ήταν ο Τζον Κέννεντι! Κι ως γνωστόν, πήγε από... «τρελλή σφαίρα»...

Αποτέλεσμα εικόνας για obama

Ο επόμενος που το σκέφτηκε, ήταν ο Μπαράκ Ομπάμα. 
Μέσα σε μία νύχτα, όχι μόνο άλλαξε γνώμη, αλλά άσπρισαν ξαφνικά και τα μαλλιά του. 
Κι όπως το σκέφτηκε, το ξέχασε.

Και τώρα οι ΗΠΑ έχουν Τραμπ... 
Τον Τραμπ, του οποίου η κόρη (Ιβάνκα) έχει βαπτιστεί Εβραία (με το όνομα Άριελ) και ο ίδιος, τόσο προεκλογικά, όσο και μετεκλογικά, έχει στηρίξει το Ισραήλ όσο κανείς άλλος. 

Αποτέλεσμα εικόνας για ivanka trump

Θα πάει κόντρα στο Ισραήλ και το αφεντικό του (Ρότσιλντ) και θα αλλάξει νόμισμα;;; Πρέπει να ζει σε άλλο σύμπαν όποιος πιστεύει κάτι τέτοιο. 

Πόσο μάλλον όποιος το υποστηρίζει. Άλλωστε, είναι προγραμματισμένο να κατέβει για υποψήφιος Πρόεδρος των ΗΠΑ η κορούλα Ιβάνκα - Άριελ το 2028. 
Και θυμηθείτε την ώρα που το γράφω αυτό. Το αν θα κυβερνήσει ή όχι, είναι άλλο θέμα.

Αποτέλεσμα εικόνας για ivanka trump

Επειδή λοιπόν, τέτοια δημοσιεύματα όχι μόνο είναι παντελώς αβάσιμα και δηλώνουν την κραυγαλέα ασχετοσύνη του γράφοντος αυτά, αλλά και σκορπούν αβάσιμο κι αστήρικτο πανικό, αποτελούν σαφέστατα τοξική προπαγάνδα.

Κάποτε, θα πρέπει να σταματήσει η διάδοση τέτοιων αθλιοτήτων και όσοι τις αναπαράγουν, να μπουν στο περιθώριο.

Γεώργιος Μεταξάς


"Ιωάννης Καποδίστριας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!