Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

ΜΑΘΑΤΕ, Ή ΟΧΙ, ότι η ΡΩΣΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Κ Α Ν Ο Ν Ι Κ Α τίς ΘΕΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ; Εκεί γιατί;


Αποτέλεσμα εικόνας για ρωσικές εκκλησίες

Εμείς τους κάναμε Χριστιανούς, ενώ οι δικοί μας δεσποτάδες τό έβαλαν στα πόδια…

Κι ενώ η Ελλαδική Εκκλησία εκτέθηκε ανεπανόρθωτα με την αντιμετώπιση του ζητήματος των μέτρων για τον κορωνοϊό, η Ρωσική Εκκλησία διαμηνύει πως δεν προτίθεται να σταματήσει τις Λειτουργίες ακόμα και αν εξαπλωθεί ο ιός!
Αποτέλεσμα εικόνας για ΡΩΣΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΛΑΡΙΩΝ

Κανένας κληρικός της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας δεν θα εγκαταλείψει την τέλεση των Θείων Λειτουργιών ακόμα και αν εξαπλωθεί ο κορωνοϊός, δήλωσε ο επικεφαλής του Συνδέσμου Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων Μητροπολίτης Ιλαρίων. 

“Μπορώ να σας πω ακριβώς: δεν θα κλείσουμε τις εκκλησίες μας και δεν θα σταματήσουμε τις Θείες Λειτουργίες”, δήλωσε ο επικεφαλής της Συνοδικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων, στο 'Rossiya-24'.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΡΩΣΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΛΑΡΙΩΝ

Ωστόσο, είπε ότι το ζήτημα του ποιος θα παραστεί στις Λειτουργίες, πώς πρέπει να συμπεριφέρονται οι άνθρωποι, πώς να προστατεύουν τους άλλους, είναι ένα ερώτημα που η Εκκλησία θα απαντήσει σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση ανάλογα με τον τρόπο που ο ιός εξαπλώνεται, δίδοντας προσοχή σε ποια πόλη λένε οι αρχές και οι ιατροί. 

“Η Εκκλησία δεν θα ξεχωρίσει από το τι συμβαίνει και πάντα θα φροντίσει όχι μόνο την πνευματική αλλά και τη σωματική υγεία των μελών της”, δήλωσε ο Ιεράρχης.

Αποτέλεσμα εικόνας για ρωσικές εκκλησίες

Από την πλευρά του ο π. Ντμίτρι Σμιρνόφ, επικεφαλής της Επιτροπής του Πατριάρχη για τα Οικογενειακά Θέματα, πιστεύει ότι η προσοχή που δίνεται στο θέμα του κορωνοϊου είναι υπερβολική

“Τι πρέπει να φοβόμαστε; 
Έχουμε 100.000 ανθρώπους που πεθαίνουν από φυματίωση και κανείς δεν φοβάται, δεν ακούμε για προφυλάξεις. 

Υπάρχουν ορισμένοι κανόνες για την επικοινωνία με ανθρώπους με ενεργή μορφή, αλλά υπάρχει πλήρης σιωπή για όλες τις άλλες πτυχές” , δήλωσε ο ιερέας στον ραδιοφωνικό σταθμό Radonezh στον αέρα. Σύμφωνα με τον ίδιο, “υπάρχει μια εκστρατεία που εκτινάχθηκε γύρω από αυτό το ζήτημα, σε όλο τον κόσμο”.

Αποτέλεσμα εικόνας για ρωσικές εκκλησίες

Εν τω μεταξύ, ο πατέρας Δημήτριος παραμένει σκεπτικός σχετικά με αυτό. 
«Ας περιμένουμε και να δούμε», είπε και πρόσθεσε ότι οι Άγιοι Πατέρες διδάσκουν να φοβόμαστε μόνο δύο πράγματα – τον Θεό και την αμαρτία. 

“Ούτε ο ιός, ακόμα κι αν βρίσκεται σε κορώνα ή άλλο κεφάλι, εξουσιάζει τους θανάτους και τις ζωές μας. Μόνο ο Κύριος ο ίδιος αποφασίζει για τους θανάτους και τις ζωές μας”, δήλωσε.

Τέλος, οι εκκλησίες της Μόσχας με την βοήθεια κοινωνικών λειτουργών θα οργανώσουν την παράδοση τροφίμων και φαρμάκων σε ηλικιωμένους ενορίτες που κινδυνεύουν να μολυνθούν από κορονοϊούς σε δημόσιους χώρους.

'Βήμα Ορθοδοξίας'
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

"Παπαφλέσσας"

1 σχόλιο:

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!