Τρίτη 14 Ιουνίου 2022

Η Τουρκία Φ Ο Β Α Τ Α Ι τίς Ελληνικές Στρατιωτικές δυνατότητες! | Στέφανος Καραβίδας ( Β Ι Ν Τ Ε Ο )

 




https://www.youtube.com/watch?v=dPPKyfwGaw0&ab_channel=%CE%A3%CE%AC%CE%B2%CE%B2%CE%B1%CF%82%CE%9A%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82

Στέφανος Καραβίδας: Οι Τούρκοι ψάχνουν τήν χαραμάδα για να κάνουν το όραμά τους πραγματικότητα.

Την αύξηση της τουρκικής επιθετικότητας με την ξεκάθαρη αμφισβήτηση των νησιών του Αιγαίου που δημιουργεί μία πορεία σύγκρουσης σχολίασε ο Στέφανος Καραβίδας.

Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο σε Ελλάδα και Κύπρο, ότι είναι λάθος ανάγνωση, να προσπαθούμε, να ερμηνεύσουμε τις κινήσεις της Τουρκίας, υπό το πρίσμα της εκάστοτε επικαιρότητας.

Υπάρχει συγκεκριμένο μακροπρόθεσμο πλάνο της Τουρκίας. Το ζήτημα δεν είναι αν οδεύουμε σε πορεία σύγκρουσης. Το ζήτημα είναι πότε θα συγκρουστούμε.

Υπό το πρίσμα της τρέχουσας επικαιρότητας, μπορούμε να ερμηνεύσουμε το πότε θα γίνει.

Είναι δεδομένο, ότι θα γίνει και πρέπει να ξεφύγουμε από τον λήθαργο που βρισκόμαστε.

Είμαστε προ γεγονότων που θα είναι ιστορικά.

Πρέπει να προετοιμαστούμε. Οι πληροφορίες που έρχονται είναι πολύ ανησυχητικές για τον χρόνο που ενδέχεται να εκδηλωθεί κάτι τέτοιο. Για τα σχέδια ενός νέο Αττίλα: Το πεδίο της ελληνοτουρκικής αντιπαράθεσης θα είναι ο ελλαδικός χώρος, στα νησιά με πρόσχημα την αποστρατιωτικοποίηση.

Η Στρατιά Αιγαίου που ιδρύθηκε το 1975 διεξάγει σενάρια απόβασης σε νησιά του Αιγαίου.

Τα νησιά έχουν γίνει πλέον βατήρες προβολής ισχύος. Γι'αυτό και τίθεται συνεχώς από πλευράς Τουρκίας το ζήτημα της αποστρατιωτικοποίησης.
Πρέπει να ξεφύγουμε από τα φοβικά σύνδρομα. Είναι ξεκάθαρο, ότι η Τουρκία φοβάται από τις ελληνικές, στρατιωτικές δυνατότητες, Πριν δύο χρόνια, όταν βγήκε ο τουρκικός στόλος στο Αιγαίο (με την κρίση με το Oruc Reis), είχαν την αίσθηση και προφανώς λανθασμένη πληροφόρηση, ότι οι ελλαδικές ένοπλες δυνάμεις, δεν θα μπορούσαν να αντιπαρατάξουν τις διαθεσιμότητες για να υπερασπιστούν το Αιγαίο.

Γι'αυτό και το έκαναν.

Βρέθηκαν όμως απέναντι σε τοίχο, απέναντι σε σύσσωμο τον ελληνικό στόλο και την ελληνική πολεμική αεροπορία, η οποία μια εβδομάδα μετά την έναρξη της κρίσης, έκανε μία μεγάλη άσκηση, για να δείξει το “show force”, ότι έχουμε τις δυνάμεις.

Οι Τούρκοι ψάχνουν τη χαραμάδα για να κάνουν το όραμά τους πραγματικότητα. Αυτό περιγράφεται στον εθνικό όρκο (που ανέλυσε ο Σάββας Καλεντερίδης και μπορείτε να δείτε σε βίντεο παρακάτω).

Είμαστε σε τροχιά σύγκρουσης. Πρέπει να προετοιμάσουμε την κοινωνία και τους εαυτούς μας.

Η Τουρκία δεν είναι μόνο μία αναθεωρητική δύναμη.

Είναι ένας γεωπολιτικός τυχοδιώκτης που έχει πλάνο, το 2053 να αναδειχθεί στην πέμπτη μεγαλύτερη δύναμη παγκοσμίως.

Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε σε όλους τους ετέρους τί θέλουμε.

Να αναδείξουμε το Κυπριακό, το οποίο είναι ζήτημα εισβολής και κατοχής. Να το λέμε και να το επαναλαμβάνουμε. Ζητούμε αποκατάσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πρέπει να απαγκιστρωθούμε από το ατέρμονο άρομα της ΔΔΟ. Δίνουμε το φιλί της ζωής στους Τούρκους.

Εμείς πρέπει σε επίπεδο ρητορικής και διπλωματίας να ξεκαθαρίσουμε τί θέλουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!