Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

Ξέρεις ΠΟΙΟΙ θά παρακαλάνε τούς Τούρκους, νά μας χτυπήσουν γιά νά ξ ε κ ι ν ή σ ε ι ΠΟΛΕΜΟΣ ; Οι «Έλληνες» πολιτικοί, γιά νά ΜΗΝ α π ο κ α λ υ φ θ ο ύ ν ΟΣΑ έχουν κ ά ν ε ι ! - Μακαριστός π. Παναγιώτης Τσιώλης των Αγράφων!






Ο μακαριστός λευίτης γεννήθηκε στα Βραγγιανά Ευρυτανίας το 1934. Μετά την αποφοίτησή του από το Δημοτικό Σχολείο, παρακολούθησε μαθήματα στο επιμορφωτικό ιερατικό φροντιστήριο στη Ναύπακτο. 

Παντρεύτηκε με τη σύζυγό του Σταυρούλα και απέκτησαν πέντε τέκνα. Χειροτονήθηκε διάκονος στις 25/03/1971 και πρεσβύτερος στις 04/04/1971 από τον μητροπολίτη Ναυπακτίας και Ευρυτανίας κυρό Δαμασκηνό. Διορίσθηκε στην ενορία των Βραγγιανών. 

Στις 01/01/1988 τοποθετήθηκε ως προσωρινός εφημέριος και στο Τροβάτο Ευρυτανίας. 

Ο μητροπολίτης Καρπενησίου κυρός Νικόλαος στις 26/07/2000 του απένειμε το οφίκιο του Σακελλαρίου. 

Στις 01/01/2009 συνταξιοδοτήθηκε. 

Είχε μια μακρά και ευδόκιμη ποιμαντική διακονία στον Αμπελώνα του Κυρίου μας. 

Υπήρξε απλός, σεμνός και χαριτωμένος κληρικός. Πολλοί άνθρωποι από όλη την Ελλάδα τον επισκέπτονταν για να λάβουν την ευχή του.

Να ευχηθούμε ο Θεός να τον αναπαύσει εν χώρα ζώντων. Στους οικείους του, την πρεσβυτέρα και τα τέκνα του καθώς και στους ενορίτες των Βραγγιανών και του Τροβάτου που διακόνησε, να συνεχίσει να δέεται στο υπερουράνιο θυσιαστήριο.

Παναγιώτου ιερέως, αδερφού και συλλειτουργού ημών γενομένου Αιωνία η μνήμη.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Μητροπόλεως

https://ikivotos.gr/post/18461/ekdhmia-ierews-panagiwtoy-tsiwlh

https://apantaortodoxias.blogspot.com/2022/08/blog-post_282.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!