Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

Α π ο κ α λ υ π τ ι κ ό ς - σ υ ν τ α ρ α κ τ ι κ ό ς πρ. βουλευτής Αλ. Χρυσανθακόπουλος, γιά Καρατζαφέρη - Βελόπουλο.. Του Παναγιώτη Αποστόλου, Πολιτικού αναλυτού – αρθρογράφου.

 


Ο Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος υπήρξε Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ με δυο κοινοβουλευτικές θητείες. 

Από το 1996-2004. 

Ανήκε στο “πατριωτικό” λεγόμενο ΠΑΣΟΚ, με την ομάδα των Μιχάλη Χαραλαμπίδη, Δημήτρη Βουνάτσου και άλλων! 

Ακολούθως εντάχτηκε στο Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό (ΛΑΟΣ) και εκλέχτηκε Βουλευτής το 2009-2012!...


Επί των ημερών του ως Βουλευτής συντελέστηκαν κορυφαία γεγονότα για την Πατρίδα μας και τις ακριβείς πτυχές αυτών των γεγονότων δεν τις γνωρίζαμε.

Έτσι, προσπάθησα και πέτυχα να πάρω συνέντευξη, που θα τολμήσω να πω πως είναι συνταρακτική, με αποκαλύψεις που πρώτη φορά βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Σήμερα θα σας παραθέσω ένα μικρό μέρος αυτής της συνέντευξης και ολόκληρη την συνέντευξη θα σας την γνωρίσω τις επόμενες ημέρες!  

-Κύριε Χρυσανθακόπουλε, τι έγινε με το πρώτο μνημόνιο; 

-Τι έκανε ο Καρατζαφέρης;

-Η πλειοψηφία της κοινοβουλευτικής ομάδας διαφωνούσε με το ενδεχόμενο να εμπλακούμε με οιονδήποτε τρόπο σε τέτοιες υποθέσεις. 

Τελικά και ενώ η Εκτελεστική Γραμματεία του ΛΑΟΣ πήρε και αυτή καθαρή θέση ενάντια στην ψήφιση του, ο Καρατζαφέρης ζήτησε ένα συμβιβασμό για να μη διασπαστεί το κόμμα. 

Να αποδεχτούμε μόνο τη δανειακή σύμβαση δηλαδή το άρθρο 1 και να καταψηφίσουμε τα άρθρα 2 και 3 που αφορούσαν στη μείωση μισθών και συντάξεων και τα συναφή. 

Ήταν λάθος μας που συμβιβαστήκαμε έστω και σε αυτό. 

Προσωπικά αισθάνθηκα βαριά προσβεβλημένος και ντροπιασμένος με αυτή την εξέλιξη. 

Και αυτός είναι ο λόγος που απείχα έκτοτε από υποψήφιος βουλευτής μέχρι σήμερα. 

Πετύχαμε  στη συνέχεια με την απειλή αποχώρησης, να ακολουθηθεί συνεπής αντιμνημονιακή γραμμή με το να καταψηφίσουμε όλους τους εφαρμοστικούς νόμους του μνημονίου και να καταψηφιστούμε μετά το μεσοπρόθεσμο με το οποίο θέσπισε ο Β. Βενιζέλος το χαράτσι. Οι ονομαστικές ψηφοφορίες που καταθέταμε και οι συλλογικές επερωτήσεις άφησαν εποχή. 

Ήταν μια περίοδος που λόγω πολιτικής συνέπειας καταγράφονταν ανοδικά ποσοστά περίπου πάνω από το 7%! 

-Μετά όμως ήρθε η κυβέρνηση Παπαδήμου και η εκλογική κατάρρευση…

-Ακριβώς, οι ίδιοι βουλευτές που σηκώσαμε ανάστημα στο παρελθόν, διαφωνήσαμε με τη συμμετοχή σε αυτήν. 

Ελληνοαμερικανικοί και άλλοι κύκλοι με πολλαπλές μεθοδεύσεις, ραντεβού και υποδείξεις οδήγησαν τον Καρατζαφέρη στο Μαξίμου. Τι δουλειά είχαμε εμείς με έναν εκπρόσωπο της Τριμερούς (Trilaterale); 

Καμμία. 

Γι΄ αυτό και αναγκάσαμε τον Καρατζαφέρη να αποχωρήσει σε δύο μόνο μήνες. 

Τότε έφυγαν οι Γεωργιάδης και Βορίδης και αργότερα τους ακολούθησε ο Πλεύρης στη Νέα Δημοκρατία. 

Φυσικά υπήρχε μυστική προετοιμασία από το 2007, ο τότε υπεύθυνος επικοινωνίας της Ν.Δ. Ζακ Κοέν, είχε πλησιάσει τους δύο πρώτους να ενταχθούν στη Ν.Δ. εφ΄όσον χρειαστεί. 

Ο ΓΑΠ που είχε 3ωρη συνεννόηση με τον γνωστό κερδοσκόπο Σόρος στο πρωθυπουργικό γραφείο και συνεχείς επικοινωνίες, επιχείρησε τη γνωστή κρίση των αγορών με το να αναγγείλει δημοψήφισμα, χάθηκαν τότε σε μία νύχτα 15 τρις ευρώ στα ασιατικά χρηματιστήρια. 

Στο ίδιος μήκος κύματος είναι και τα περιβόητα ασφάλιστρα κινδύνου που γνωρίσαμε ως σκάνδαλο των ΕΛΤΑ και του Αντρίκου Παπανδρέου. Τα κέρδη του Σόρος ήταν ποσά ασύλληπτου μεγέθους. 

Οι “συνετοί” κερδοσκόποι καπιταλιστές καθαίρεσαν τον ΓΑΠ από πρωθυπουργό. 

Ο Καρατζαφέρης κλήθηκε να μπει σε μια συγκυβέρνηση με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ως άλλοθι της συνεργασίας των δύο υποτιθέμενων αντίθετων πόλων. 

Πέσαμε επάνω του να τον αποτρέψουμε. 

Μας απάντησε ότι δεν θα επιτρέψει καμμία εθνική υποχώρηση και νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων. 

Γνωστοποίησε τότε τους περιβόητους 3 όρους για τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ και τους επανέλαβε μπροστά στο Προεδρικό Μέγαρο.

 “Όχι επιπλέον μειώσεις μισθών και συντάξεων, όχι παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας και όχι εκποίηση εθνικής  περιουσίας”. 

Ανέλαβα κοινοβουλευτικός αντιπρόσωπος ως μεσεγγύηση, ότι δεν θα υπαναχωρήσουμε στα συμφωνηθέντα. 

Με είχε καλέσει εξ αρχής πριν φύγουμε, ο υπουργός παρά τον πρωθυπουργό κ. Σταθόπουλος στο Μέγαρο Μαξίμου για να με ρωτήσει ποιες είναι οι θέσεις μας. 

Επανέλαβα πώς να μην διανοηθούν να φέρουν νόμους που αντιτίθενται στις βασικές μας αρχές για το μεταναστευτικό, τους γάμους ομοφυλοφίλων, εχθρικές ενέργειες εναντίον της ορθόδοξης εκκλησίας, για τις ηλεκτρονικές ταυτότητες κλπ. 

Όταν έγινε η πρώτη συζήτηση στην ολομέλεια της  Βουλής για τη κυβέρνηση Παπαδήμου, πήρα το λόγο και είπα μπροστά σε όλους, ότι αν επιχειρηθεί να φέρουν συμφωνία παραχώρησης του ονόματος Μακεδονία στα Σκόπια θα αποχωρήσουμε την ίδια στιγμή! 

Μου απευθύνθηκε ο Καρατζαφέρης και μου είπε “τι το ήθελες αυτό”; Του υπενθύμισα ότι η δημόσια πολιτική μας συμφωνία να συνεργαστώ μαζί του είχε μόλις δύο όρους: “Το όνομα της Μακεδονίας και τη στάση μας στη Κύπρο ενάντια στο σχέδιο ΑΝΑΝ”!

-Συμπερασματικά, πως αποτιμάτε τη συμμετοχή σας στη Βουλή την περίοδο του 2009-2012;

-Οδυνηρή αποτυχία! 

Με τις λιγοστές μου δυνάμεις προσπάθησα να αποτρέψω τα χειρότερα για το λαό και το έθνος. 

Ήμουν και είμαι αντίπαλος της παγκοσμιοποίησης. 

Αγωνίστηκα και συνεχίζω την προσπάθεια για την ενότητα των δημοκρατικών πατριωτικών δυνάμεων. 

Θεωρώ την ακροδεξιά ως όργανο του συστήματος για να συκοφαντήσει και περιθωριοποιήσει τις γνήσιες πατριωτικές δυνάμεις του τόπου. 

Ο κ. Καρατζαφέρης όμηρος των επιλογών του και των οικονομικών του βλέψεων αυτοκτόνησε πολιτικά και κατέστρεψε την πρώτη προσπάθεια να συγκροτηθεί πατριωτικός πόλος εξουσίας. 

Από το 2012 και έπειτα δεν έθεσα ξανά υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές, όντας βαθύτατα απογοητευμένος…


 Η απόφαση μας ήταν αρχικά να ενημερωθεί η βάση του χώρου για το τι τεκταίνεται. 


Η καθυστερημένη πληροφορία ότι ο Καρατζαφέρης είχε εξωχώριες εταιρείες μας εξαγρίωσε. 


Μάθαμε τότε ότι είχε στη Κύπρο χρήματα και πρόλαβε και τα έβγαλε λίγες μέρες προτού ληφθούν τα γνωστά περιοριστικά μέτρα των Κυπριακών Τραπεζών. 


Με το που τα πληροφορηθήκαμε αυτά αποφασίσαμε να διακόψουμε κάθε σχέση μαζί του. 

Δεν αποδεχόμασταν τέτοια προσβολή. 


Δεν είμαστε όλοι ίδιοι όσοι συμμετέχουμε στην πολιτική. 


Πολιτικά λάθη όλοι κάνουμε και εγώ με θάρρος τα ομολογώ και ζητώ συγνώμη, αλλά δεν καταδέχθηκα και δεν θα ανεχθώ ποτέ εξαιτίας άλλων, μια άδικη μομφή στην πολιτική μου ηθική.

-Ο Βελόπουλος τι κάνει στήν Βουλή;


-Είναι ο καλός μαθητής του Καρατζαφέρη, έχει ένα προσωπικό πολιτικό μαγαζί και μετράει τα ριάλια, δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για ένα τρίτο πόλο εναλλακτικής εξουσίας και θέλει ένα μικρό κόμμα απόλυτα ελεγχόμενο, ως βαλβίδα ασφαλείας του συστήματος και αποτροπής της ολικής αμφισβήτησης της εξάρτησης. 

Από τη μία αποδέχθηκε την υγειονομική δικτατορία της παγκοσμιοποίησης και από την άλλη ψελλίζει διάφορα δίχως να κάνει το αυτονόητο, να αμφισβητήσει τη συνολική δομή και λειτουργία του πλέγματος εξουσίας. 

Με το που θα ενωθούν οι δημοκρατικές πατριωτικές δυνάμεις θα εξαφανιστεί ολοσχερώς από το προσκήνιο.

 https://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2022/10/blog-post_828.html

1 σχόλιο:

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!