Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022

V i d e o : Καταδιωκτικά αεροσκάφη 'Rafale', σαν αυτά που έχει η Ελλάδα, ΙΣΟΠΕΔΩΣΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ Τουρκική βάση στήν Λιβύη…


Οι Τούρκοι, στην τουρκική αεροπορική βάση Al-Watiya στην Λιβύη, υπέστησαν πανωλεθρία, όταν οι θέσεις τους βομβαρδίστηκαν από αγνώστου… εθνικότητος γαλλικά μαχητικά 'Rafale'.


Οι Τούρκοι στρατιώτες που φύλαγαν την βάση της Αλ Ουατίγια, ήταν ...χαλαροί στην σκοπιά τους, όταν άκουσαν τον χαρακτηριστικό ήχο, που αφήνει η τροχιά ενός πυραύλου!

Δευτερόλεπτα αργότερα ξέσπασε το πρώτο κύμα της κόλασης με εκρήξεις που διέλυσαν κτιριακές εγκαταστάσεις και συστήματα αεράμυνας των «γειτόνων» που υπήρχαν εγκατεστημένα στην βάση.

Το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα Hawk καθώς και το πολυδιαφημισμένο Τουρκικό Hisar στάθηκε αδύνατο να αντιμετωπίσει το κύμα επίθεσης που εξαπέλυσαν τον περασμένο Ιούλιο τα αόρατα, όπως αποδείχτηκε, γαλλικά μαχητικά. 

Αυτά που δεν περιορίστηκαν στο πρώτο χτύπημα αλλά εξαπέλυσαν άμεσα και δεύτερο για να τελειώνει η δουλειά από απόσταση 90, έως 100 χιλιομέτρων. 

Οι Τούρκοι στην βάση της Αλ Ουατίγια δεν κατάλαβαν ποτέ τί τους χτύπησε και όταν όλα τελείωσαν, η βάση ήταν κατεστραμμένη, ενώ υπήρξαν και κάποιοι τραυματίες.

Η συγκεκριμένη επιτυχία της αποστολής των Rafale οφείλεται εν πολλοίς στο επιθετικό ραντάρ 'Spectra', που διαθέτουν τα συγκεκριμένα γαλλικά μαχητικά.

Το βασικό όπλο του SPECTRA είναι ότι πρόκειται για ένα «επιθετικό» ραντάρ το οποίο επιτίθεται σε αυτά του αντιπάλου και τα μπλοκάρει κατά τρόπο που να φαίνεται ότι λειτουργούν χωρίς να συμβαίνει αυτό. 

Ακόμα και το ραντάρ των υπερσύγρονων F-35 λειτουργεί με γνώμονα να κάνει το μαχητικό «αόρατο» με την λειτουργία stealth και όχι να επιτεθεί μπλοκάροντας το εχθρικό ραντάρ.

Tο πρώτο Rafale που παρέλαβε η Πολεμική Αεροπορία μας

Στην συγκεκριμένη επιχείρηση τα 'Rafale' που «χτύπησαν» ανήκαν στην Πολεμική Αεροπορία της Αιγύπτου, αφού η Γαλλία δεν ήθελε να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην αποστολή, για να μην προκαλέσει τριγμούς στο ΝΑΤΟ. 

Οι Γαλλικές Υπηρεσίες Πληροφοριών συνέβαλλαν με τον τρόπο τους (...) στην όχι και τόσο ριψοκίνδυνη αποστολή που έπιασε την Τουρκική αεράμυνα στην Αλ Ουατίγια κυριολεκτικά στον ύπνο, όταν χτύπησαν τα Rafale...

newsauto/eurokinissi

https://www.el.gr/war/video-rafale-san-ayta-poy-echei-i-ellada-isopedon/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!