Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

Οι Νόμοι του Σόλωνος γιά τήν ομοφυλοφιλία, απάντηση στούς προπαγανδιστές…



Εδώ και δεκαετίες η χώρα μας υφίσταται μία «μαύρη» προπαγάνδα, μία προπαγάνδα που δυστυχώς την συντηρούν και πολλοί συμπολίτες μας, που θεωρούν τους εαυτούς τους επαΐοντες σε όλα τα θέματα. 

Η προπαγάνδα αυτή ως στόχο της, έχει τους αρχαίους μας προγόνους και το πολιτιστικό θαύμα που δημιούργησε η Αρχαία Ελλάδα. 



Βάσει αυτής, η ομοφυλοφιλία ήταν διαδεδομένη στην Αρχαία Ελλάδα, κάτι σχεδόν σαν καθεστώς στις σχέσεις μεταξύ των ανδρών, αλλά και των γυναικών σε μικρότερη έκταση. 

Είναι όμως αυτή η αλήθεια; 

Σίγουρα ΟΧΙ  και αυτό αποδεικνύεται από τις κυρώσεις, που προέβλεπε ο Νόμος του Σόλωνα για τους Αθηναίους, που προέβαιναν σε ομοφυλοφιλικές σχέσεις. 

Οι παραβάτες δεν επιτρέπονταν:

1) Να γίνουν μέλη των 9 Αρχόντων

2) Να εκλεγούν Ιερείς

3) Να είναι συνήγοροι του λαού

4) Να ασκούν εξουσία εντός, ή εκτός της Πόλεως των Αθηνών

5) Να σταλούν ως κήρυκες πολέμου

6) Να εκθέτουν την άποψή τους (θεωρούνταν άμουσοι και ανισόρροποι)

7) Να εισέλθουν σε Δημόσιους Ναούς

8) Να στεφανωθούν στις Στεφανοφορίες

9) Να εισέλθουν στον Ιερό Χώρο της Αγοράς 

Όποιος είχε καταδικαστεί ως ομοφυλόφιλος και παρέβη τις διατάξεις αυτού του Νόμου, τιμωρούνταν με την ποινή του θανάτου.

Για όποιον λοιπόν γνωρίζει έστω και ελάχιστα γύρω από την ζωή και την καθημερινότητα των Αρχαίων Ελλήνων, διαπιστώνει ότι οι απαγορεύσεις που προέβλεπε ο Νόμος ήταν πολύ βαριές και ο καταδικασμένος ως ομοφυλόφιλος αυτόματα τίθονταν στο περιθώριο της κοινωνικής, και όχι μόνον ζωής των Αθηνών. 

Ανάλογοι Νόμοι, σε πολλές περιπτώσεις με βαρύτερες ποινές, ίσχυαν και για τις υπόλοιπες ελληνικές Πόλεις-Κράτη της αρχαιότητας.

Ποιος όμως ήταν ο Σόλωνας που θεώρησε ότι η ομοφυλοφιλία αποτελεί κίνδυνο για την εύρυθμη λειτουργία της Πόλεως; 

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 640 π.Χ. και απεβίωσε το 558 π.Χ. στην Κύπρο. 

Εκτός από σημαντικός Νομοθέτης ήταν Ποιητής και Φιλόσοφος και το κυριότερο ήταν ένας από τους επτά Σοφούς της Αρχαίας Ελλάδας.

Βλέπουμε ότι η δόλια προπαγάνδα ενάντια στους αρχαίους μας προγόνους. καταρρίπτεται από τις παρακαταθήκες που μας άφησαν οι ίδιοι. 

Καλό θα είναι να στρέφουμε το βλέμμα μας σε αυτές και την πλάτη μας στους προπαγανδιστές….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!