Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022

ΚΕΡΑΥΝΟΣ Βίκτωρ Όρμπαν: «Νά κ α τ α ρ γ η θ ε ί το Ευρωκοινοβούλιο, ήρθε η ώρα νά α π ο ξ η ρ α θ ε ί ο ΒΑΛΤΟΣ»!!!!!!! ( Πές τα ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ, πές τα! )



Ο ..."ανελεύθερος"Ούγγρος δεξιός ηγέτης, Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος κέρδισε για τέταρτη συνεχόμενη θητεία στο αξίωμα τον Απρίλιο, έχει εμπλακεί συχνά σε μάχες με την Ε.Ε., η οποία τον κατηγορεί ότι παραβιάζει τους δημοκρατικούς κανόνες.

«Ήρθε η ώρα να αποξηρανθεί ο βάλτος»!


Την Τετάρτη, ο Όρμπαν, σύμφωνα με το euronews, κατηγόρησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τις πρόσφατες αποκαλύψεις ενός σκανδάλου διαφθοράς, στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται το Κατάρ, –  QatarGate -
και δανείστηκε μια φράση από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας ότι ήρθε η ώρα να «αποξηρανθεί ο βάλτος» στις Βρυξέλλες!...



Το σκάνδαλο,όπως ανέφερε, έθεσε υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία του θεσμού και ότι υποστηρίζει την κατάργηση του οργάνου όπως υφίσταται σήμερα.

Ο Όρμπαν ζήτησε επίσης τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να ανατίθενται από τα εθνικά κοινοβούλια, αντί να εκλέγονται.

«Οι Ούγγροι θα ήθελαν να διαλυθεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τη σημερινή του μορφή»!

Η συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης δόθηκε καθώς η ΕΕ έχει παγώσει περισσότερα από 12 δισεκατομμύρια ευρώ σε χρηματοδότηση προς την Ουγγαρία λόγω ανησυχιών, ότι η κυβέρνηση του Όρμπαν έχει καταπατήσει την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, έχει επιβλέψει την επίσημη διαφθορά και έχει περιορίσει τα δικαιώματα των μειονοτήτων.



Τον Σεπτέμβριο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δήλωσε ότι η Ουγγαρία δεν μπορεί πλέον να θεωρηθεί δημοκρατία και θα μετατραπεί σε «υβριδικό καθεστώς εκλογικής απολυταρχίας» υπό την ηγεσία του Όρμπαν – κατηγορία που η κυβέρνησή του απέρριψε.

Ωστόσο, οι εντάσεις μεταξύ της Βουδαπέστης και των Βρυξελλών επιδεινώνονται ολοένα και περισσότερο, από τις πιέσεις της ουγγρικής κυβέρνησης κατά των κυρώσεων κατά της Μόσχας για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Όρμπαν – ο οποίος θεωρείται ένας από τους στενότερους συμμάχους του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ε.Ε. – υποστηρίζει ότι οι κυρώσεις ήταν αναποτελεσματικές στην άσκηση πίεσης στο Κρεμλίνο για να τερματίσει τον πόλεμο και ότι έχουν προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά στις ευρωπαϊκές οικονομίες παρά στη Μόσχα.

Το νέο έτος θα αποτελέσει «πρόκληση για όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες να αποφύγουν μια οικονομική ύφεση ή μια οικονομική κρίση που θα προκύψει άμεσα από τον πόλεμο και την ευρωπαϊκή συμμετοχή στον πόλεμο, που ονομάζεται κυρώσεις», πρόσθεσε ο Όρμπαν.

«Αν εξαρτιόταν από εμάς, δεν θα υπήρχε πολιτική κυρώσεων», δήλωσε ο Όρμπαν την Τετάρτη, προσθέτοντας ότι δεν θα υποστηρίξει πρόσθετα πακέτα κυρώσεων κατά της Ρωσίας στο μέλλον, αλλά δεν θα σταθεί εμπόδιο στην ψήφισή τους από την Ε.Ε.

«Δεν είναι προς το συμφέρον μας να χωρίσουμε μόνιμα την ευρωπαϊκή και τήν ρωσική οικονομία στα δύο, γι’ αυτό προσπαθούμε να σώσουμε ό,τι μπορεί να σωθεί από την οικονομική μας συνεργασία με τους Ρώσους».

Ο Όρμπαν έχει προβεί σε ορισμένες παραχωρήσεις προκειμένου να εξασφαλίσει την παροχή των αναγκαίων κονδυλίων της ΕΕ, αλλά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή – ο εκτελεστικός βραχίονας του μπλοκ – επέμεινε σε περαιτέρω μεταρρυθμίσεις προκειμένου η Βουδαπέστη να αποκτήσει πρόσβαση στα χρήματα.

2 σχόλια:

  1. Ο βάλτος θα αποξηραθεί, όταν θα πραγματοποιηθεί ολόκληρο το σχέδιο του αληθινού και ζωντανού Θεού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι ερώτημα, μόνο δύο πολιτικοί σέ όλη τήν Υδρόγειο, "κρατούν γερά";
    Παραδόσεις, αξίες, οικογένεια, σεβασμός στήν Πίστη καί στήν Σημαία;
    Καί πόσο ΣΚΛΗΡΟ πόλεμο έχουν συνεχώς καί από άπειρες πλευρές;
    Α π α ν τ ή σ ε ι ς ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!