Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023

Ιστορική ανάλυση (1897-σήμερα): Εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά του λαού της Παλαιστίνης. «Ισραήλ, ένα κράτος χορηγός της τρομοκρατίας»

Ισραήλ, "ὃ γάρ ἐάν σπείρῃ ἄνθρωπος, τοῦτο καί θερίσει" (προς Γαλάτας, 6,7)



Από τον Richard Dunn
Global Research, 04 Νοεμβρίου 2023
CovertAction Magazine 23 Οκτωβρίου 2023


Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023 το στρατιωτικό τμήμα της Χαμάς στη Γάζα, μία από τις οργανώσεις Εθνικής Απελευθέρωσης της Παλαιστίνης, ξεκίνησε στρατιωτική εισβολή στο εσωτερικό του Ισραήλ, σκοτώνοντας πολλούς ισραηλινούς πολίτες. Τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης, οι πολιτικοί και ορισμένοι στη διεθνή κοινότητα, προσπαθούν απεγνωσμένα να μας πείσουν ότι αυτή ήταν μια «απρόκλητη» επίθεση.

Αυτός ο χαρακτηρισμός είναι τόσο κοινότοπος, απλοϊκός και φορτωμένος με ψεύδος, που θα μπορούσε κανείς να αγνοήσει την παραπληροφόρηση αν δεν υπήρχε το γεγονός ότι η ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση πηγάζει από μια μακρά ιστορία αδικίας. Μόλις φέτος, για παράδειγμα, πριν από τη στρατιωτική δράση της Χαμάς, ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανέφεραν ότι πάνω από 225 Παλαιστίνιοι, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας. Αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα. Ας ιχνηλατήσουμε το ιστορικό υπόβαθρο.

Το πλαίσιο της τρέχουσας σύγκρουσης

Η γένεση της τρέχουσας ισραηλινοπαλαιστινιακής σύγκρουσης ξεκίνησε το 1897, όταν πραγματοποιήθηκε το Πρώτο Σιωνιστικό Συνέδριο στην Ελβετία, ιδρύοντας το Παγκόσμιο Σιωνιστικό Κίνημα.

Οι Εβραίοι πάσχιζαν για την πατρίδα τους αφού υπέστησαν συστηματικό αντισημιτισμό και πογκρόμ στην Ευρώπη. Οι Σιωνιστές αρχικά σκέφτονταν χώρες όπως η Κύπρος, η Αργεντινή, η Ουγκάντα και η Πολιτεία του Τέξας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, τελικά αποφάσισαν για την Παλαιστίνη, την ιστορική πατρίδα των Εβραίων, όπου οι Άραβες ζούσαν για χιλιάδες χρόνια και τώρα κατέχουν σχεδόν το 100% της γης. Φιλελεύθεροι σιωνιστές όπως ο Achad Ha'am ήθελαν να συνυπάρξουν με τους Άραβες, αλλά ένα πιο βίαιο στοιχείο των σιωνιστών εποίκων ήθελε να τους εκτοπίσει.

Το 1917, ο Arthur Balfour, υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, έστειλε επιστολή στον Lionel Rothschild, ηγέτη της βρετανικής εβραϊκής κοινότητας, ζητώντας «... την ίδρυση στην Παλαιστίνη μιας εθνικής εστίας για τον εβραϊκό λαό». Η επιστολή ανέφερε επίσης ότι η Βρετανία θα «καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διευκολύνει την επίτευξη αυτού του στόχου». Αυτή η επιστολή είναι ιστορικά γνωστή ως Διακήρυξη Balfour. Οι Βρετανοί διευκόλυναν σοβαρά τη μετανάστευση των Εβραίων της Ευρώπης στην Παλαιστίνη, όπου ο πληθυσμός τους ήταν κάτω από 30%.


Η Διακήρυξη Balfour απεικονίζεται δεξιά, με πορτραίτο του Arthur James Balfour αριστερά. (Πηγή: MintPress News)

Αν και η Διακήρυξη Balfour πρότεινε υποκριτικά ότι «τίποτα δεν πρέπει να γίνει που μπορεί να βλάψει τα πολιτικά και θρησκευτικά δικαιώματα των υφιστάμενων μη εβραϊκών κοινοτήτων στην Παλαιστίνη», το εντελώς αντίθετο έγινε από τους εποίκους. 

Οι Εβραίοι χρησιμοποίησαν την ευκαιρία και τις συνθήκες που δημιουργήθηκαν από τη Διακήρυξη για να υπονομεύσουν την Παλαιστίνη ενώ οργανώνονταν και εξοπλίζονταν, τα οποία έγιναν ο πρόδρομος για την ίδρυση του επίσημου κράτους του Ισραήλ μέσω της Νάκμπα το 1948.

Κατά τη διάρκεια αυτής της σχεδόν διετούς πολιορκίας περισσότερα από 500 παλαιστινιακά χωριά καταστράφηκαν, πάνω από 13.000 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 750.000 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Μέχρι σήμερα η πλειοψηφία των Παλαιστινίων δεν έχει επιστρέψει και δεν μπορεί να επιστρέψει στα προηγούμενα σπίτια της, επειδή το Ισραήλ μέσω της κατοχής και των πολιτικών του το εμπόδισε. Το Al-Jazeera ανέφερε ότι

«Οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες και οι απόγονοί τους αριθμούν πάνω από επτά εκατομμύρια. Πολλοί εξακολουθούν να μαραζώνουν σε στρατόπεδα προσφύγων σε γειτονικές αραβικές χώρες, περιμένοντας να επιστρέψουν στην πατρίδα τους».


Πηγή: libguides.com

Οι δυτικές δυνάμεις βοήθησαν έτσι στην ίδρυση του κράτους του Ισραήλ σε έδαφος που ανήκει στους αυτόχθονες Παλαιστίνιους. Για 75 χρόνια ο λαός της Παλαιστίνης έχει βιώσει κατοχή, γενοκτονία, απαρτχάϊντ, εθνοκάθαρση, βομβιστικές επιθέσεις, επιδρομές, αναίτιες δολοφονίες, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, επιπόλαιες φυλακίσεις, βασανιστήρια και επ' αόριστον κράτηση. Όλες αυτές οι φρικαλεότητες μπορούν να θεωρηθούν ότι τροφοδοτήθηκαν από μια σιωνιστική ιδεολογία ριζωμένη στον ρατσισμό, τον εθνικό σωβινισμό και μια λανθασμένη πλάνη θρησκευτικής αποκλειστικότητας.

Στον «πόλεμο του 1967» το Ισραήλ ολοκλήρωσε το πογκρόμ του εναντίον του παλαιστινιακού λαού καταλαμβάνοντας όλα τα εναπομείναντα εδάφη της Δυτικής Όχθης, της Λωρίδας της Γάζας και των υψωμάτων του Γκολάν.

Για τα επόμενα 56 χρόνια, το Ισραήλ έχει διαπράξει τρομερά εγκλήματα κατά του τοπικού πληθυσμού κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης παράνομης κατοχής της Παλαιστίνης:

  • Πολυάριθμα στρατιωτικά σημεία ελέγχου.
  • σύστημα αναγνώρισης "βιβλιαρίου καταθέσεων"·
  • τοίχους διαχωρισμού.
  • συχνές στρατιωτικές επιδρομές και επιχειρήσεις που έχουν ως αποτέλεσμα τη σφαγή αμάχων·
  • αναίτιες αεροπορικές επιδρομές και βομβαρδισμοί εναντίον πολιτικών στόχων·
  • πυροβολισμοί αμάχων από στρατιωτικούς ελεύθερους σκοπευτές.
  • καταστροφή των υποδομών και καταστροφή των ελαιώνων ·
  • Ο περιορισμός της ελεύθερης κυκλοφορίας και η ενοποίηση των οικογενειών είναι ένα κλάσμα του απαρτχάιντ και της γενοκτονικής εμπειρίας της καθημερινής ζωής του παλαιστινιακού λαού.

Παλαιστίνιοι αγρότες επιθεωρούν τις ζημιές που προκλήθηκαν στα ελαιόδεντρά τους από τους ισραηλινούς εποίκους. [Πηγή: middleeastmonitor.com]


Η εθνική απελευθέρωση δεν είναι τρομοκρατία

Στην προσπάθεια να διασπάσει την παλαιστινιακή αντίσταση στην ισραηλινή κατοχή και να υπονομεύσει την κοσμική Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO), η Χαμάς δημιουργήθηκε ειρωνικά με την υποστήριξη της Μοσσάντ, της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών του Ισραήλ που συνεργάζεται στενά με τη CIA.

Το Ισραήλ, όπως τεκμηρίωσε πρόσφατα το CAM, συνεχίζει να χρηματοδοτεί τη Χαμάς με στόχο τη διαιώνιση βίαιων συγκρούσεων. Αυτό ενσταλάζει φόβο στον ισραηλινό πληθυσμό, έτσι ώστε να υποστηρίξει την κυρίαρχη ολιγαρχία του Ισραήλ, η οποία εκμεταλλεύεται όλο και περισσότερο την εργατική τάξη του Ισραήλ.

Ενώ η Χαμάς χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση και πράγματι διαπράττει τρομοκρατικές επιθέσεις όπως η σφαγή της Φυλής της Νόβα στις 7 Οκτωβρίου, πολλοί Παλαιστίνιοι θεωρούν ότι είναι μια απελευθερωτική οργάνωση που κερδίζει περαιτέρω νομιμότητα παρέχοντας τις απολύτως απαραίτητες κοινωνικές υπηρεσίες στους ανθρώπους.

Τα αιτήματα της Χαμάς, πριν και μετά την επιχείρηση της 7ης Οκτωβρίου που ονόμασαν «Επιχείρηση Al-Aqsa Flood», είναι: απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων· σεβασμός της ιερότητας των παλαιστινιακών ιερών τόπων στην Ιερουσαλήμ· και τον τερματισμό της 17χρονης πολιορκίας της Γάζας, μεταξύ άλλων.

Θυμάμαι έντονα όταν ο λαός της Γάζας το 2007 εξέλεξε τη Χαμάς ως οργανωτικό εκπρόσωπό του· Το Ισραήλ και οι διεθνείς συνεργάτες του, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, επέκριναν τα αποτελέσματα των εκλογών και χρησιμοποίησαν ένοπλη βία για να διαλύσουν τα αποτελέσματα των εκλογών και να απομονώσουν τη Χαμάς.

Το News Click δημοσίευσε μια σύντομη λίστα στρατιωτικών θηριωδιών που διαπράχθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας εναντίον του λαού της Παλαιστίνης:

Operation Summer Rains (Ιούνιος 2006)·

Operation Autumn Clouds (Οκτώβριος – Νοέμβριος 2006)

Operation Hot Winter (Φεβρουάριος – Μάρτιος 2008)

Operation Cast Lead (Δεκέμβριος 2008 – Ιανουάριος 2009)

Operation Running Echo (Μάρτιος 2012)·

- Operation Pillar Cloud (Νοέμβριος 2012)·

- Operation Protective Edge (Ιούλιος – Αύγουστος 2014).

Operation Black Belt (Νοέμβριος 2019).

- Operation Breaking Down (Αύγουστος 2022).


Σε αυτόν τον κατάλογο θα πρέπει επίσης να συμπεριληφθεί η σφαγή του 1953 στη Δυτική Όχθη, όπου 69 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας όταν ανατινάχθηκαν 45 από τα σπίτια τους στο χωριό Qibya. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, την ισραηλινή σφαγή στην Τζενίν και στη Δυτική Όχθη· Η ιατρική φροντίδα καθυστέρησε σοβαρά λόγω της παρουσίας ελεύθερων σκοπευτών των δυνάμεων ασφαλείας και της στόχευσης νοσοκομείων και αυτοσχέδιων κλινικών με δακρυγόνα.

Η στρατιωτική εισβολή της Χαμάς στο Ισραήλ, είναι άμεσο αποτέλεσμα 75 χρόνων παράνομης και ανήθικης κατοχής, απανθρωποποίησης, γενοκτονικών και απαρτχάϊντ συνθηκών διαβίωσης που συσσωρεύτηκαν στο λαό της Παλαιστίνης από ένα εμπόλεμο, φασιστικό και αποικιοκρατικό κράτος του Ισραήλ.

Είναι απλοϊκά παιδαριώδες και παράλογο να περιμένουμε ότι τα τόσο καταπιεσμένα ανθρώπινα όντα δεν θα προβάλουν αντίσταση, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής δράσης· Αυτή η λογική αποκαλύπτει την άγνοια εκείνων που αποκαλούν την εισβολή της Χαμάς «έκπληξη» και χειρότερα, «απρόκλητη».

  • Ο αγώνας για Εθνική Απελευθέρωση και αυτοδιάθεση παίρνει πολλές μορφές, ανάλογα με τις αντικειμενικές κοινωνικές συνθήκες.
  • Ο λαός της Παλαιστίνης εκδιώχθηκε βίαια από τις πατρογονικές του εστίες.
  • Υποβλήθηκαν και συνεχίζουν να υφίστανται θηριωδίες, που διαπράχθηκαν από ένα από τα πιο καταπιεστικά καθεστώτα στην ιστορία της ανθρωπότητας.
  • Η αντίσταση είναι αναπόφευκτη και η αντίσταση δικαιολογημένη.

Το Ισραήλ και οι συνεργάτες του στα μέσα ενημέρωσης, θα μας έκαναν να πιστέψουμε ότι μόνο Ισραηλινοί και Αμερικανοί κρατήθηκαν όμηροι. αλλά και πάλι, είναι μέρος της νοσηρής στρατηγικής του «θύματος» του Ισραήλ για να συγκεντρώσει αυξημένη υποστήριξη για τη γενοκτονία και το απαρτχάϊντ εναντίον των Παλαιστινίων. Οι όμηροι που συνελήφθησαν είναι πολίτες με διπλή υπηκοότητα και «πολίτες περισσότερων από 20 χωρών», αναφέρει το Al-Jazeera.

Δυστυχώς, ελλείψει μιας σαφούς και σταθερής κατανόησης της επαναστατικής θεωρίας, λάθη στην κρίση και την εκτέλεση θα γίνουν από τις επαναστατικές δυνάμεις. Ταυτόχρονα, η κατάσταση του εχθρού δεν μπορεί να υποτιμηθεί ή να υπερεκτιμηθεί. Και τα δύο είναι άκρα που μπορούν να αποδειχθούν κρίσιμα για το κίνημα προς τα εμπρός του απελευθερωτικού αγώνα. Η υποτίμηση μπορεί να οδηγήσει σε τυχοδιωκτικές ενέργειες που πνίγουν άσκοπα τον απελευθερωτικό αγώνα στο αίμα. Η υπερεκτίμηση μπορεί να οδηγήσει σε αδράνεια, πολιτική ανικανότητα και να ενισχύσει τη θέση του εχθρού. Οι επαναστάτες πρέπει πάντα να γνωρίζουν τις συμβουλές του αείμνηστου προέδρου της Κούβας Φιντέλ Κάστρο. Διατηρείτε πάντα την ηθική ανωτερότητα έναντι του εχθρού. Οι διεθνείς κανόνες συμπεριφοράς που περιβάλλουν τη στρατιωτική εμπλοκή πρέπει να τηρούνται και να εφαρμόζονται.

Εθνοκάθαρση ξανά για τη Γάζα

Στις 9 Οκτωβρίου 2023 ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Yoav Gallant, ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ θα επιβάλει πλήρη αποκλεισμό στη Γάζα.

Αυτό αποτελεί πλήρη πολιορκία στα ήδη κατεχόμενα και πολιορκούμενα εδάφη, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή των τροφίμων, του ηλεκτρικού ρεύματος και του νερού. Η ενέργεια αυτή είναι παράνομη σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, καθώς συνιστά έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Ενώ η Γάζα σφυροκοπείται καθημερινά από αεροπορικές επιδρομές και βομβαρδισμούς, το Ισραήλ έχει κινητοποιήσει έως και 300.000 στρατιώτες κοντά στα σύνορα με τη Γάζα. Στις 12 Οκτωβρίου, το Ισραήλ εξέδωσε εντολές εκκένωσης για τους πάνω από 1 εκατομμύριο ανθρώπους που ζουν στη Γάζα, να μετακινηθούν νότια μέσα σε 24 ώρες ή να «αντιμετωπίσουν το θάνατο».

Η Γάζα είναι σήμερα μια έκταση 225 τετραγωνικών μιλίων; Είναι η πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή στη Γη, με περίπου 2,3 εκατομμύρια κατοίκους να ζουν σε αυτό που συχνά αναφέρεται ως η μεγαλύτερη υπαίθρια φυλακή στον κόσμο. Η εντολή εκκένωσης δεν είναι μόνο κυνική και συγκαταβατική, αλλά δείχνει επίσης την αλαζονεία του Ισραήλ· Είναι επίσης υλικοτεχνικά αδύνατο. Δεν μπορείτε να μετακινήσετε αυτόν τον αριθμό ανθρώπων μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα και το πιο σημαντικό ερώτημα είναι: "να τους μετακινήστε προς τα πού;"

Η ουσία του θέματος είναι ότι το Ισραήλ χρησιμοποιεί καιροσκοπικά την τρέχουσα σύγκρουση ως πρόσχημα για να συνεχίσει και να κλιμακώσει την εθνοκάθαρση της Γάζας και να επεκτείνει τη συνεχιζόμενη οικοδόμηση οικισμών.

Ένα σημαντικό ποσοστό των κατοίκων της Γάζας είναι πρόσφυγες ή απόγονοι προσφύγων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους το 1948, την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ. Σημαντικός αριθμός Παλαιστινίων σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια αυτής της πολιορκίας της Γάζας, συμπεριλαμβανομένης μιας επίθεσης στο στρατόπεδο προσφύγων στη Jabalia· όπως ανέφερε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας και το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

Κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken στις 13 Οκτωβρίου, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς απέρριψε την εντολή εκκένωσης του Ισραήλ. Το Al-Jazeera, το TeleSur και άλλες ανεξάρτητες πηγές μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο πρόεδρος Αμπάς υπογράμμισε την επείγουσα ανάγκη να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι προς τη Γάζα· Αυτό θα επιτρέψει την αποκατάσταση του νερού, της ηλεκτρικής ενέργειας, των καυσίμων και των απαραίτητων ιατρικών προμηθειών για να φτάσει στο λαό της Γάζας. Αυτή η αποκοπή της Γάζας επιδεινώνει τον ήδη επιβληθέντα από το Ισραήλ 17ετή αποκλεισμό της Γάζας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η διεθνής υποκρισία

Υπήρξαν 77 ψηφίσματα που εγκρίθηκαν από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ που καταδικάζουν την κατοχή, τη γενοκτονία και τη μεταχείριση του απαρτχάϊντ του Ισραήλ εναντίον του λαού της Παλαιστίνης. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ψήφισαν ποτέ για ένα τέτοιο ψήφισμα και το Ισραήλ δεν λογοδοτεί ποτέ για την αγνόηση οποιουδήποτε από τα ψηφίσματα.

Μετά τα αντίποινα εναντίον της Χαμάς και της Γάζας, το Ισραήλ έχει παραβιάσει αρκετά διεθνή πρωτόκολλα γύρω από τις στρατιωτικές συγκρούσεις: Οι βομβαρδισμοί και οι αεροπορικές επιδρομές εναντίον πολιτικών στόχων, συμπεριλαμβανομένων σχολείων και νοσοκομείων, η διεξαγωγή επιχειρήσεων «συλλογικής τιμωρίας» στη Γάζα, και η χρήση λευκού φωσφόρου, ενός παράγοντα που απαγορεύεται από το διεθνές δίκαιο.

Κανένα από τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης ή τους αντιδραστικούς πολιτικούς δεν έχει καταδικάσει τη χρήση αυτού του παράγοντα, ούτε ζητούν από το Ισραήλ να λογοδοτήσει για τη χρήση αυτής της θανατηφόρας ουσίας που προκαλεί εγκαύματα μέχρι το κόκαλο.

Όλες οι ανησυχίες που κάποτε έβγαζαν «αφρούς από το στόμα» σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ηθική εγκαταλείφθηκαν ξαφνικά· Πού είναι οι εκκλήσεις για κυρώσεις και η εφαρμογή τέτοιων κυρώσεων; Πού είναι η καταχώριση του Ισραήλ ως χορηγού και δράστη κρατικής τρομοκρατίας;

Από τις 22 Οκτωβρίου 2023 ο αριθμός των νεκρών στη Γάζα έχει ξεπεράσει τους 5.000 με τουλάχιστον 2.000 από αυτούς να είναι παιδιά. Πρόκειται για αχαλίνωτη βαρβαρότητα από κάθε άποψη και είναι ασύγκριτη με την εισβολή της Χαμάς στο Ισραήλ.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, αντιδραστικοί πολιτικοί και τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης, είναι συνένοχοι στη σφαγή και την εθνοκάθαρση που λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή στη Γάζα. Οι Ισραηλινοί αναφέρονται ως «νεκροί», οι θάνατοι Παλαιστινίων αναφέρονται ως «θύματα». Αυτό είναι το πιο κραυγαλέο παράδειγμα ρατσιστικής αφήγησης και ενθάρρυνσης γενοκτονίας στην πρόσφατη ιστορία. Δεν υπάρχει «πόλεμος με τη Χαμάς». Η πρόθεση του Ισραήλ είναι να εξαλείψει την Παλαιστίνη και η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών είναι συνένοχη σε αυτό με την άκριτη υποστήριξή τους στο Ισραήλ και την παροχή χρημάτων και όπλων για να πραγματοποιήσει αυτή τη σιωνιστική θηριωδία.

Η ευρύτερη διεθνής κοινότητα είναι επίσης συνένοχη στη φαινομενικά μόνιμη υποδούλωση του λαού της Παλαιστίνης· Ενώ έχουν δώσει «υποκριτική» υποστήριξη στα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού, έχουν αγνοήσει την επιβολή οποιουδήποτε από τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών για το Ισραήλ. Υπήρξαν επιλεκτικοί στην καταδίκη των φρικαλεοτήτων και των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά της Παλαιστίνης. Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Roberta Metsola, ήταν πολύ εμφατική πέρυσι, όταν αναφέρθηκε στην υποτιθέμενη επίθεση της Ρωσσίας σε μη στρατιωτικούς στόχους στην Ουκρανία ως τρομοκρατία· Ωστόσο, όλοι σιωπούν ακόμη και μπροστά στην τεκμηριωμένη και αποδεδειγμένη τρομοκρατία του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων. Η Γαλλία και η Γερμανία έχουν απαγορεύσει τις δημόσιες διαδηλώσεις αλληλεγγύης προς τον λαό της Παλαιστίνης.

Τι πρέπει να γίνει

  • Πρέπει να υπάρξει πλήρης κατάπαυση του πυρός και από τις δύο πλευρές της σύγκρουσης.
  • Τα κινήματα μποϊκοτάζ, απόσυρσης επενδύσεων και κυρώσεων κατά του ισραηλινού απαρτχάϊντ και της γενοκτονίας πρέπει να ενισχυθούν και να επεκταθούν.
  • Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να σταματήσουν την αισχρή οικονομική και στρατιωτική υποστήριξή τους προς το Ισραήλ, το οποίο στηρίζει ένα καταπιεστικό, κρατικό-τρομοκρατικό καθεστώς.
  • Το Ισραήλ πρέπει να θέσει τέλος στη συνεχιζόμενη οικοδόμηση και επέκταση παράνομων εποικισμών.
  • Το Ισραήλ πρέπει να αποσύρει όλα τα στρατεύματα από την κατεχόμενη Παλαιστίνη, να επιστρέψει όλα τα εδάφη που εκλάπησαν κατά τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ και όλοι οι εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν στα σπίτια τους.
  • Η Παλαιστίνη πρέπει να οργανωθεί, να κινητοποιηθεί και να αγωνιστεί για αποζημιώσεις από το Ισραήλ για να αντισταθμίσει τα 75 χρόνια κλοπής γης, γενοκτονίας, ανθρωπιστικής βοήθειας και φυσικής καταστροφής της πατρίδας τους. Ενώ δεν μπορεί να υπάρξει κόστος για το ανθρώπινο τίμημα που έχουν πληρώσει οι Παλαιστίνιοι για την υπεράσπιση της πατρίδας τους, οι αποζημιώσεις είναι μια μικρή ηθική χειρονομία για την παράνομη και βίαιη κατοχή της Παλαιστίνης από το Ισραήλ.
  • Η ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση δεν είναι ένα ζήτημα που πρέπει να επιλυθεί στρατιωτικά. Είναι ένα πολιτικό ζήτημα που επιλύεται καλύτερα με μια λύση δύο κρατών.

*

Σημείωση για τους αναγνώστες: Κάντε κλικ στο κουμπί κοινής χρήσης παραπάνω. Ακολουθήστε μας στο Instagram και το Twitter και εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Telegram. Μη διστάσετε να αναδημοσιεύσετε και να μοιραστείτε ευρέως άρθρα της Global Research.

Ο Richard Dunn είναι συνταξιούχος επαγγελματίας στον κατασκευαστικό τομέα, εκπαιδευμένος στην Αρχιτεκτονική και τη Διαχείριση Ενέργειας. Είναι ακτιβιστής κοινωνικής δικαιοσύνης από το 1968 και ήταν ιδιαίτερα ενεργός με τις διαδηλώσεις υπεράσπισης του Walter Rodney. Ο Richard είναι συγγραφέας, αρθρογράφος σε εφημερίδες, συντάκτης περιοδικού μουσικής βιομηχανίας και λειτουργεί ιστοσελίδα κοινωνικής δικαιοσύνης. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Richard στη διεύθυνση: richarddunn75@gmail.com.

Η προτεινόμενη εικόνα είναι από το Al Mayadeen English






ΠΗΓΗ: https://www.globalresearch.ca/historical-analysis-1897-present-crimes-committed-against-the-people-of-palestine-israel-state-sponsor-of-terrorism/5838511



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!